Kutna Hora

Reseguide
Kutna Hora som inkluderar åkrar
Utforska denna medeltidsstad som en gång i tiden konkurrerade med Prag om att vara Böhmens ekonomiska och kulturella centrum. På en resa till Kutná Hora får du möjlighet att besöka byggnader som är flera hundra år gamla och lära dig om stadens silvergruvor.

Kutná Hora blev en rik stad tack vare sina silvergruvor. Detta syns tydligt på de stora husen som byggdes under de gyllene åren under medeltiden. Här kan du besöka dessa ståtliga hus, ta dig ner i en silvergruva och se var silvermynten trycktes för hundratals år sedan.

Silverproduktionens storhetstid var under 1300- och 1400-talet, då silver bröts från stora gruvområden under staden som idag står övergivna. Alla gruvor har dock inte övergetts. Du kan utforska en liten del av ett gruvschakt när du besöker 1400-talsslottet Hrádek, som idag innehållerTjeckiens silvermuseum. Sätt på dig en hjälm och låt dig guide leda dig genom ett 250meter långt schakt.

I S:ta Barbarakyrkan finns mycket som påminner om stadens gruvhistoria. Inuti finns exempel på gruvinspirerad konst, som statyer och avbildningar av gruvarbete på de färgade glasfönstren.

En del av silvret gick till att tillverka silvermynt, som den tjeckiska groschen, vilket under medeltiden var ett av Europas mest utspridda mynt. Missa inte heller det italienska hovet under din weekend i Kutná Hora. Här låg det kungliga mynteriet som tillverkade silvermynten. Den gamla byggnaden var även hem till kungligheter, och det kungliga kapellet är en av höjdpunkterna.

Bredvid Kutná Hora ligger Sedlec, där du hittar en av landets mest underliga sevärdheter, benhuset i Sedlec. Detta underjordiska kapell är utsmyckat med konst och föremål som är gjorda av mänskliga skelett. Bland annat finns här ljusstakar, kandelabrar och en kristallkrona som alla är gjorda av ben. Medan du är i Sedlec kan du passa på att besöka Jungfru Marias och Johannes Döparens kyrka.

Eftersom staden endast ligger drygt sju mil från Prag är den ett populärt resmål för dagsutflykter från huvudstaden. Du kan resa till Kutná Hora med bil eller ta bussen från Florenc station i Prag. De vackra gamla byggnaderna, den rika historian och de fängslande sevärdheterna kanske får dig att vilja stanna längre.

Var kan jag bo i Kutna Hora?

Hotel Medinek Old Town
Hotel Medinek Old Town
3 out of 5
Palackeho namesti 316, Kutna Hora
Priset är 671 kr per natt mellan 26 juni och 27 juni
671 kr
per natt
26 juni - 27 juni
Detta hotell med spa har 3 stjärnor och ligger i Kutna Hora. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och bastu. Våra gäster brukar tala väl om ...
7,6/10 Good! (145 recensioner)
Bra läge, enkla rum
"Trevlig personal, helt ok rum. Enkel frukost. Rummen saknade schampo."

Recension från 27 aug. 2015

Hotel Medinek Old Town
Hotel U Kata
Hotel U Kata
3 out of 5
Štefánikova 92, Kutna Hora, 284 01
Priset är 738 kr per natt mellan 18 juni och 19 juni
738 kr
per natt
18 juni - 19 juni
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Kutna Hora. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Våra ...
8,8/10 Excellent! (43 recensioner)
Trevligt hotell
"Trevligt hotell med bra restaurang. Även frukosten var bra. Trevlig personal och trivsam miljö. Gratis parkering på hotellet. Här vill vi gärna bo igen."

Recension från 4 aug. 2022

Hotel U Kata
Pension Bed & Breakfast
Pension Bed & Breakfast
3.5 out of 5
KOURIMSKA 28, Kutna Hora
Priset är 932 kr per natt mellan 8 juni och 9 juni
932 kr
per natt
8 juni - 9 juni
Detta pensionat för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Kutna Hora. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. ...
8,8/10 Excellent! (14 recensioner)
Great place
"It's very nice hotell in centrum. Room is clean and you find everything what you need hear."

Recension från 6 aug. 2018

Pension Bed & Breakfast
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Palace Kutná Hora
Palace Kutná Hora
153 Šultysova, Kutna Hora, Stredoceský kraj
Detta lägenhetshotell med spa ligger i Kutna Hora. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära sevärdheterna ...
8/10 Very Good! (2 recensioner)
"The staff were absolutely amazing from welcoming us and making the kids feel welcome with a sweet on arrival. Perfect location and breakfast was delicious. Huge rooms with lovely bathrooms. Really could not fault anything at all."

Recension från 18 nov. 2022

Palace Kutná Hora
Tylova Apartments
Tylova Apartments
3.5 out of 5
Tylova 500, Kutna Hora
Denna lägenhet för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Kutna Hora. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och platt-tv. De populära ...
10/10 Exceptional! (3 recensioner)
En fantastisk lägenhet i bästa läge.
"Välutrustad och snygg! Jag bodde högst upp så trapporna var inte helt lätta, men överkomliga. En trevlig värd som säkert var lätt att nå när jag väl kom till lägenheten. Före det var det värre. Det står att man ska ta kontakt med värden senast 48 timmar innan ankomst. På numret som uppgavs svarade ..."

Recension från 19 juni 2018

Tylova Apartments
ELF, MODERN LÄGENHET I KOLIN, 5 min till centrum
ELF, MODERN LÄGENHET I KOLIN, 5 min till centrum
Kolin, Central Bohemia Region
Denna lägenhet ligger i Kolin. Här har du tillgång till parkering, 1 sovrum och kaffe- och tebryggare. De populära sevärdheterna Benhuset i Sedlec och Jungfru ...
10/10 Exceptional! (1 recension)
"Ci siamo trovati BENISSIMO!!!! Pulito e accogliente è come ritrovarsi nel nostro appartamento."

Recension från 28 nov. 2019

ELF, MODERN LÄGENHET I KOLIN, 5 min till centrum
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka