La Rochelle

Reseguide
La Rochelle som inkluderar historiska element och en kuststad

Se havet från många olika vinklar i denna medeltida sjöfartsstad med stränder, ett akvarium, ett marinmuseum och en av Europas största marinor.

Under en resa till La Rochelle kommer du till en 900-talsstad där havet alltid har stått i centrum. La Rochelle var ursprungligen en fiskeby och utvecklades till en av Frankrikes viktigaste hamnar. Härifrån avgick skeppen med de första franska bosättarna på väg till Québec. Många besökare som bokar resor till La Rochelle vill lära sig mer om stadens förflutna inom sjöfarten och besöker därför de olika museerna, tittar på de gamla byggnaderna i den gamla hamnen Vieux-Port och doppar tårna i havet vid någon av stränderna längs Biscayabukten. Hit går det bra att resa på weekendresor med särskilda weekendpaket.

Börja i Vieux-Port, där du får se de två torn som är La Rochelles mest karakteristiska sevärdhet. Tornet Tour de la Lanterne vakar över hamnen och har en 21 meter hög spira. Reser du hit under en weekend får du en snabb överblick över staden genom att klättra upp till toppen av tornet för att blicka ut över La Rochelle och Île de Ré-bron i norr. I västlig riktning står tornet Tour de la Chaîne och även därifrån får du en fantastisk utsikt. Tornet Tour Saint-Nicolas, ett tredje torn som är identiskt med Tour de la Chaîne, står ännu längre västerut.

Vada i vattnet vid stranden Plage de la Concurrence, en liten sträcka med sand väster om Vieux-Port. Den större stranden, Plage des Minimes, ligger söder om staden.

Bege dig till hamnen om du vill gå på det marina museet Musée Maritime. Det består av åtta historiska fartyg som guppar i vattnet. Tre av dem får du gå ombord på mot en avgift. Lär dig mer om vattnen runt staden på Aquarium La Rochelle. Genom museets tre våningar går en enorm hajtank med bland annat amhaj och revhaj.

Staden har även andra museer, till exempel det naturhistoriska Muséum d’Histoire Naturelle med en rad olika marina fossiler och Musée des Automates, där man ställer ut över 300 animatroniska figurer. Besök konstmuseet Musée des Beaux-Arts om du vill se en bred samling europeisk konst med betoning på franska realistmålare från området runt La Rochelle.

I den kompakta staden La Rochelle tar du dig enklast runt till fots eller med buss. Till staden tar du dig via den regionala flygplatsen, dit det går flighter med lågprisbolag från många städer i Europa. Det mest passande sättet att anlända till staden är förstås med färja.

La Monnaie Art & Spa Hotel
La Monnaie Art & Spa Hotel
4 out of 5
3 Rue De La Monnaie, La Rochelle, Charente-Maritime, 17000
Priset är 1 256 kr per natt mellan 23 maj och 24 maj
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i La Rochelle. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. Våra gäster brukar tala väl ...
4,3/5 Excellent! (469 recensioner)
La Rochelle
"Väldigt trevlig och engagerad personal. Fint hotell, extra fin frukost."

Recension från 3 okt. 2021

La Monnaie Art & Spa Hotel
Hotel Central Park
Hotel Central Park
4 out of 5
4 Avenue Jean Guiton, La Rochelle, 17000
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 988 kr per natt mellan 22 maj och 23 maj
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i La Rochelle. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. Våra gäster ...
4,5/5 Wonderful! (385 recensioner)
Bra hotel relativt centralt.
"Relativt central beläget hotel, bra service med parkeringsmöjlighet i anslutning till hotellet. Rekommenderas!"

Recension från 4 sep. 2021

Hotel Central Park
Maison des Ambassadeurs
Maison des Ambassadeurs
5 out of 5
43, rue du Minage, La Rochelle, Charente-Maritime, 17000
Priset är 1 508 kr per natt mellan 17 maj och 18 maj
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i La Rochelle. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. Våra gäster brukar tala ...
4,4/5 Wonderful! (37 recensioner)
"Newly renovated hotel. Super stylish with the reference to the old time ambiance. Located right in the center of the old city. Warm welcome, professional staff. Spacious, light rooms with great bedding and amenities. Extremely satisfied, definitely will come to stay here again"

Recension från 5 maj 2022

Maison des Ambassadeurs
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Résidence Odalys Archipel
Résidence Odalys Archipel
4 out of 5
27 Rue de la Hugenotte, La Rochelle, Charente-Maritime, 17000
Priset är 1 141 kr per natt mellan 29 maj och 30 maj
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i La Rochelle. Här har du tillgång till gratis wi-fi, utomhuspool och frukost. Våra gäster ...
3,9/5 Very Good! (403 recensioner)
Som en långvårdsavdelning
"Omysigt, fult och tråkiga omgivningar. Kändes som att hälsa på mormor på hemmet. Ingen AC, snuskiga filtar och deprimerande rum och lobby."

Recension från 24 juli 2016

Résidence Odalys Archipel
Lagrange Apart'HOTEL L'Escale Marine
Lagrange Apart'HOTEL L'Escale Marine
3 out of 5
36 Avenue Amerigo Vespucci, La Rochelle, 17000
Priset är 846 kr per natt mellan 24 maj och 25 maj
Detta boende har 3 stjärnor och ligger i La Rochelle. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar tala väl om boendets utmärkta ...
3,9/5 Good! (594 recensioner)
Hmmm
"Rummet var inte städat när vi kom. Det låg en hög med smutsigt sänglinne och handdukar i badrummet. Fanns ingen duschkräm, diskmedel eller diskborste trots att vi sa till om det. Endast en i receptionen förstod engelska. När jag efterfrågade glutenfritt bröd till frukost sa de endast att de inte ..."

Recension från 30 juli 2017

Lagrange Apart'HOTEL L'Escale Marine
Résidence New Rochelle
Résidence New Rochelle
17 Avenue du Lazaret, La Rochelle, 17000
Priset är 753 kr per natt mellan 1 juni och 2 juni
Denna lägenhet vid stranden ligger i La Rochelle. Här har du tillgång till gratis wi-fi, utomhuspool och parkering. Våra gäster brukar tala väl om boendets utmärkta ...
4/5 Very Good! (102 recensioner)
Très bon séjour
"Très bon séjour, excellent accueil, logement conforme au descriptif. Bonne situation"

Recension från 30 jan. 2022

Résidence New Rochelle
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i La Rochelle

Städer nära La Rochelle