Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Landskrona
Reseguide

Småstadsidyll med fantastiska bad är vad du kan förvänta dig i härliga Landskrona. Hit kommer man gärna för att uppleva några av sommarsveriges finaste stränder.

Landskrona ligger mellan Malmö och Helsingborg med fantastisk utsikt mot Öresund och Danmark. I Landskrona är det just havet som står i fokus, och staden är en populär destination för såväl seglare som vattensportsentusiaster. När du är på resa i Landskrona är det naturligtvis också ett måste att njuta lite extra av den mysiga stadskärnan och de många trevliga restaurangerna och fiken.

Ett härligt sommarresmål precis i närheten av Landskrona är fina ön Ven som ligger precis utanför staden. På Ven kan du upptäcka världskända danska astronomen Tycho Brahes observatorium Stjärneborg, och besöka några av öns museer och gallerier som berättar mer om Brahes upptäckter. Ven bjuder också på riktigt fina naturupplevelser med svårslagna bad och härliga utsiktspunkter!

Om du hellre håller dig på fastlandet finns det gott om sevärdheter att titta närmare på i centrala Landskrona. Stadens mest kända landmärke är Landskrona Citadell. Den häftiga byggnaden är omgiven av ett avancerat vallgravssystem, och här kan du känna historiens vingslag. Strax intill fästningen finns också kolonilottsområdet Citadellet, där du kan njuta av vackra rabatter och grönska i full blom!

Strax norr om Landskrona ligger Borstahusens fiskeläge som är ett perfekt resmål för dig som gärna vill uppleva en traditionell fiskeby med en rik historia. Borstahusens fiskeläge är ett välbevarat område från 1700-talets mitt, och här kan du koppla av i gräset och njuta vågornas kluckande vid stranden. Vill du spendera lite extra tid just här kan du boka ett weekendpaket i Landskrona med boende och upplevelser i ett nära Borstahusen. Vid Borstahusens fiskeläge finns också populära kulturhuset Pumphuset med restaurang, museum och en mängd roliga aktiviteter året om.

Om du reser till Landskrona vill du naturligtvis njuta av de många fina baden. Passa på att också testa någon vattensport som du tycker verkar rolig. Här kan du till exempel prova på att vindsurfa, kitesurfa eller varför inte hyra vattenskoter eller upptäcka världen under ytan med ett dykningspass?

Ta chansen att upptäcka en av Skånes pärlor. I Landskrona finns det något för alla åldrar och intressen!

Hamnhotellet Kronan
Hamnhotellet Kronan
3 out of 5
Lilla Strandgatan 11, Landskrona
Priset är 1 090 kr per natt mellan 2 juli och 2 juli
Detta hotell i centrala Landskrona ligger en kvarts promenad från Landskrona Skeppsbron färjeterminal och Landskrona citadell. Öresunds Golfklubb och Ven färjeterminal ...
4.3/5Excellent! (296 recensioner)
"Trevligt hotell med bra standard. Bra rum med utsikt mot färjeläget och Köpenhamn. Trevlig och tillmötesgående personal. Bra läge. Gratis parkering alldeles utanför hotellet."

Recension från 3 apr. 2021

Hamnhotellet Kronan
Hotel Öresund Conference & Spa
Hotel Öresund Conference & Spa
4 out of 5
Sofia Albertina Plats 1, Landskrona
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 490 kr per natt mellan 22 juni och 22 juni
Detta hotell med spa i Landskrona ligger fem minuters promenad från Landskrona konsthall, Landskrona museum och Rådhustorget. Landskrona citadell och Landskrona ...
4.2/5Excellent! (91 recensioner)
Juniorsvit
"mkt bra sängar!"

Recension från 26 sep. 2020

Hotel Öresund Conference & Spa
Hotel Chaplin
Hotel Chaplin
3 out of 5
Östergatan 108, Landskrona, Skåne
Priset är 995 kr per natt mellan 28 juni och 28 juni
Detta hotell i centrala Landskrona ligger tio minuters promenad från Landskrona teater och Landskrona museum. Landskrona konsthall och Landskrona Skeppsbron ...
3.2/5 (47 recensioner)
"Hyfsat hotell till en billig penning. Rummen var ok trots att duschen var i hallen. Frukosten var ok."

Recension från 9 juli 2020

Hotel Chaplin
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
The More Hotel
The More Hotel
3 out of 5
Norra Skolgatan 24, Malmö
Priset är 1 308 kr per natt mellan 29 juni och 29 juni
Detta lägenhetshotell i Malmö centrum ligger 0,4 km från Möllevångstorget och mindre än 5 km från Malmö Arena och Emporia. Triangeln Shoppingcenter och Folkets ...
4.4/5Excellent! (1,196 recensioner)
"Trevligt, mysigt, rymligt, centralt. Återkommer gärna!"

Recension från 21 feb. 2021

The More Hotel
STAY Seaport
STAY Seaport
4 out of 5
Murmanskgade 15, Nordhavn, Köpenhamn
Detta lägenhetshotell ligger mitt i Köpenhamn, mindre än 3 km från Parken, Den lille havfrue och Fælledparken. Slottet Amalienborg ligger 3,4 km härifrån. Nordhavn ...
4.6/5Exceptional! (564 recensioner)
"Superfint boende. Dyrt med parkering om man har bil men annars topp!"

Recension från 7 juni 2020

STAY Seaport
NORD Hotel Apartments
NORD Hotel Apartments
3.5 out of 5
Nyrnberggade 31, Köpenhamn, Hovedstaden
Priset är 1 430 kr per natt mellan 11 juli och 11 juli
Denna lägenhet i Amager ligger mindre än 5 km från Amager strandpark, Den kongelige Opera och Nyhavn. Tivoli och Den lille havfrue ligger också 5 km härifrån. ...
4.4/5Wonderful! (61 recensioner)
"Moderne minimalistisk og ren lejlighed. Gode parkeringsmuligheder. Bløde senge."

Recension från 22 feb. 2021

NORD Hotel Apartments
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Landskrona

Toppaktiviteter i Landskrona

Städer nära Landskrona