Limburg

Nederländerna
Maastricht presenterar modern arkitektur, nattliv och en bro

Limburg i sydöstra Nederländerna bjuder på utmärkt shopping, kuperade landskap och en fascinerande historia.

En shoppingtur är den perfekta starten på en weekend i Limburg, men provinsen har så mycket mer att erbjuda. Du kan ge dig ut i det kuperade landskapet, besöka grottor i södra Limburg och upptäcka regionens fascinerande kulturarv.

Limburg har en intressant historia som präglats av de olika flaggor som vajat över provinsen. Dess strategiska läge har gjort Limburg till ett historiskt åtråvärt fäste för områdets grannationer. Provinsen har fått sitt namn från fästningen Limbourg, som ligger vid floden Vesdre i Belgien.

Är du ute efter kultur och natur under din weekend i Limburg kommer du inte att bli besviken. Du kan besöka de vackra grottorna i Valkenburg, utforska Kasteel Hoensbroek, ett av Nederländernas största slott, eller shoppa i Maastricht. Passa på att besöka Drielandenpunt, där gränserna möts för Belgien, Tyslkand och Nederländerna, i de allra sydligaste delarna av provinsen.

I norr hittar du istället den charmiga nationalparken De Groote Peel, ett riktigt paradis för naturintresserade och fågelskådare. Om du reser med barn är GaiaZOO ett måste. På detta idylliska zoo kan du se massor av olika djur, som gorillor, geparder och lejon. Här kan de små dessutom springa av sig på den enorma lekplatsen DinoDome.

Limburg har utmärkta transportlänkar, och du kan ta dig till alla områdets sevärdheter med tåg eller buss. Ett bekvämt alternativ är att hyra en cykel, så kan du utforska regionen i egen takt. Det finns massor av smultronställen på landsbygden att upptäcka till fots eller på cykel.

På bekvämt köravstånd från Limburg ligger Eindhoven Airport, dit det går gott om flyg. Dessutom finns det många anslutningar för den som vill resa till Limburg med tåg, så du kan välja det transportalternativ som passar dig bäst.

Här hittar du unika förutsättningar för en charmig vistelse, så oavsett vad du planerar för ditt besök kommer resor till Limburg alltid att visa Nederländerna från sin bästa sida.

Populära städer i Limburg

Maastricht som inkluderar en bro, nattliv och en stad
Maastricht
Konst, Kaféer och Katedraler
Maastricht är en stad full av gamla fästningar, historiska handelshus, fina restauranger, butiker och studentbarer där man vårdar sitt förflutna och lever i nuet.

Saker att besöka

  • Vrijthof
  • Market
  • Bonnefanten Museum
Valkenburg Castle som visar chateau eller palats, historiska element och en ruin
Valkenburg aan de Geul
Span, Historisk och Rekreation
Valkenburg aan de Geul väntar: slott, historiska sevärdheter, nöjesparken och mycket mer!

Saker att besöka

  • Valkenburg Castle
Roermond
Roermond
Katedraler, Kyrkor och Monument
Roermond är en stad i provinsen Limburg som passar utmärkt för en familjesemester.
Venlo
Venlo
Trädgårdar, Historisk och Konst
Venlo passar lika bra för weekendresor som längre besök. Här finns en historisk stadskärna, mysiga kaféer och så, naturligtvis, floden Meuse.
Kerkrade presenterar historisk arkitektur
Kerkrade
Historisk, Affärsresor och Djurpark
Upptäck Kerkrade, den lilla staden i provinsen Limburg med historisk gruvdrift, tysk prägling, ett zoo, ett slott och ett 900 år gammalt kloster.
Heerlen
Heerlen
Span, Småstad och Teatrar
Fly undan till avslappnande Heerlen! Upplev ridning, teatrar och opera.