Maastricht

Reseguide
Maastricht som inkluderar en bro, nattliv och en stad
Maastricht är en stad full av gamla fästningar, historiska handelshus, fina restauranger, butiker och studentbarer där man vårdar sitt förflutna och lever i nuet.

Maastricht är huvudstaden i den södra provinsen Limburg i Nederländerna. Denna gamla stad blev berömd på senare tid som den plats där den Europeiska Unionens fördrag undertecknades. Åk gärna hit under en weekend med ett färdigt weekendpaket. Den världsberömde violinisten och dirigenten André Rieu har studerat och hållit några av sina största konserter här. Under resor till Maastricht kan du strosa längs stadens kullerstensgator förbi gamla handelshus, shoppa på Stokstraat och om det regnar kan du utforska stadens kyrkor, museer, gamla tunnlar och grottor.

Det här är en stad där man är öppen för allt – kaféer och årliga karnevaler får lika stor uppmärksamhet som eleganta restauranger och religiösa processioner. Gör som de trevliga invånarna, där många är studenter, och besök några av barerna. De säger att det är ”gezellig”, ett vanligt nederländskt ord för en trevlig sammankomst.

I Maastrichtregionen, som med nederländska mått anses vara kuperad, bodde olika stammar med jägare och samlare redan innan romarna bosatte sig här under det första århundradet före Kristus. Maastrichts medeltida försvarsbyggnader, katedralerna i spansk stil och den franskinspirerade kärleken till förstklassig mat visar de många olika influenserna i staden.

Under din resa till Maastricht utforskar du bäst staden till fots, med buss eller cykel. Du hinner med att se mycket här, även under weekendresor. Börja i de centrala delarna, strax väster om floden. Vrijthof är det centrala torget, där den romersk-katolska kyrkan De Sint-Servaasbasiliek ligger med sin skattkammare, innergård och trädgård. Bege dig mot sydost till Helpoort, den äldsta porten i Nederländerna som fortfarande finns kvar, från 1200-talet.

Följ Grote Straat (Stora gatan) till ena änden, där du hittar turistcentret VVV Maastricht. Skaffa en karta och utforska Maastricht Underground, en labyrint med över 20000 underjordiska tunnlar vid Grotten van de Sint Pietersberg, som grävts under ett fort i södra delen av staden.

Maastricht har ett strategiskt läge vid floden Maas och ligger omkring 2,5 timmar med bil från Amsterdam. Du kan även ta tåget eller flyga hit. När du har sett staden ska du åka ut på landsbygden och titta på slotten i området eller vandra på kullarna som omger staden. Strax sydost om staden kan du stå på den punkt där Nederländerna, Tyskland och Belgien möts.

Var kan jag bo i Maastricht?

Van der Valk Hotel Maastricht
Van der Valk Hotel Maastricht
4 out of 5
Nijverheidsweg 35, Maastricht, 6227 AL
Priset är 1 024 kr per natt mellan 1 feb. och 2 feb.
1 024 kr
per natt
1 feb. - 2 feb.
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Maastricht. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och 2 restauranger. Våra gäster brukar ...
4,3/5 Excellent! (589 recensioner)
Karro
"Educational congress. Great breakfast, lunch and snacks. We had finner at the var every night. I recommend the Italien burgers!"

Recension från 29 jan. 2018

Van der Valk Hotel Maastricht
Hotel The Dutch
Hotel The Dutch
3.5 out of 5
Wilhelminasingel 60, Maastricht, 6221 BK
Priset är 1 320 kr per natt mellan 2 feb. och 3 feb.
1 320 kr
per natt
2 feb. - 3 feb.
Detta hotell har 3,5 stjärnor och ligger i Maastricht. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl om frukosten ...
4,6/5 Wonderful! (275 recensioner)
Centralt nice place
"Ett centralt hotell med bra läge, stora rum och nice lobby att hänga i. Det är self service på incheckning och allt annat men allt var enkelt och smidigt. Kan rekommendera!"

Recension från 2 aug. 2021

Hotel The Dutch
easyHotel Maastricht City Centre
easyHotel Maastricht City Centre
2.5 out of 5
12 Het Bat, Maastricht, 6211 EX
Priset är 627 kr per natt mellan 1 feb. och 2 feb.
627 kr
per natt
1 feb. - 2 feb.
Detta hotell för affärsresenären ligger i Maastricht. Här har du tillgång till gratis wi-fi, reception (öppen dygnet runt) och platt-tv. Våra gäster brukar tala ...
4,1/5 Very Good! (382 recensioner)
"Vackert stad"

Recension från 5 sep. 2019

easyHotel Maastricht City Centre
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Urban Residences Maastricht
Urban Residences Maastricht
4 out of 5
Statenstraat 4, Maastricht, Limburg, 6211 TB
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Maastricht. Här har du tillgång till gratis wi-fi, kemtvätt/tvättjänster och tvättmöjligheter. ...
4,8/5 Exceptional! (232 recensioner)
"Gorgeous apartment, lovely service! Unbelievable that you get this apartment for such a low price. Great design, great appliances. The only wierd thing was that the shower was inside the bedroom."

Recension från 28 jan. 2016

Urban Residences Maastricht
Trigo Home Maastricht
Trigo Home Maastricht
3.5 out of 5
Stationstraat 27, Maastricht, LI, 6221
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Maastricht. Här har du tillgång till gratis wi-fi, reception (öppen dygnet runt) och ...
4/5 Very Good! (1 recension)
"Great location within numerous bars and restaurants. The station was with a few hundred yards"

Recension från 16 juli 2019

Trigo Home Maastricht
Charming 2-bed Apartment inc Balcony in Maastricht
Charming 2-bed Apartment inc Balcony in Maastricht
3 out of 5
Maastricht, Limburg
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Maastricht. Här har du tillgång till gratis wi-fi, balkong och kök. De populära sevärdheterna Kazematten och Het Frontenpark ...
Charming 2-bed Apartment inc Balcony in Maastricht
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Maastricht