Det kan finnas reserestriktioner för Danmark med anledning av covid-19.

LøkkenDenmark

En lång sandstrand, Nordsjön, sanddyner, färsk fisk, kultur och en livlig stadspuls – inte konstigt att det är populärt att resa till Løkken!

Sandstränder blir inte mycket bättre än den i Løkken: en lång strand med fin vit sand vid Nordsjön. Prova en weekend i Løkken, en vacker småstad där fiskebåtar och badhus bidrar till den charmiga atmosfären. Staden har även en rad restauranger, barer, gallerier och museer.

Från början var Løkken en fiskeby. Det blev sedan en knutpunkt för handeln med södra Norge, och en genomfartsplats för varor. Läget vid Nordsjöns kust har alltid varit viktigt för staden, vilket stämmer än idag eftersom turisterna flockas för att njuta av stranden.

Tillbringa dina dagar med att njuta av havet och solbada på Løkken Strand. Besök Løkken Museum eller Kystfiskerimuseet om du är intresserad av stadens historia, och prova färsk spätta, torsk eller hummer från Nordsjön på någon av stadens restauranger. Gör en utflykt till Rubjerg Knude fyr, strax norr om Løkken, och stanna till vid Family Farm Fun Park med barnen på väg tillbaka.

Du kan boka ett weekendpaket till Løkken när som helst på året eftersom det alltid händer något. I december och kring pingst hålls specialevenemang, under sommaren ordnas konserter, och under högsäsong arrangeras loppmarknader varje torsdag. Glöm inte att även besöka de äldre historiska områdena med små fiskehus och vindlande gator.

Läget högst upp i norra Danmark innebär att du kan njuta av den avspända nordjylländska stämningen och livsstilen under en resa till Løkken. För den som vill koppla av är det smidigt att ta sig till den närmaste staden Aalborg, som ligger ungefär fem mil bort. Bil är det enklaste sättet att ta sig dit, men du kan även ta tåget.

Løkken är inte bara strand, sanddyner, ljusblå fiskebåtar och vitkalkade hus – det är kombinationen av allt det och den livliga stadspulsen som gör weekendresor till Løkken till en oförglömlig upplevelse.

Var ska man bo i Løkken?

Nr. Lyngby Strand, Løkken, Nordjylland, Danmark

Nr. Lyngby Strand

Även om Nr. Lyngby Strand kanske inte är känt för sin sightseeing kan du ge dig ut i närområdet och besöka sevärdheter som till exempel Lokken-stranden och Rubjerg Knude fyr.

Nr. Lyngby Strand
Nr. Lyngby, Løkken, Nordjylland, Danmark

Nr. Lyngby

I själva Nr. Lyngby finns kanske inte så många sevärdheter att besöka, men du behöver inte åka långt för att hitta intressanta saker att se och göra, som till exempel Lokken-stranden och Rubjerg Knude fyr.

Nr. Lyngby

Topphotell i Løkken

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Kallehavegaard Badehotel
Kallehavegaard Badehotel
2.5 out of 5
Søndergade 80, Løkken
Priset är 1 097 kr per natt

Detta hotell ligger i ett historiskt område, endast 1 km från Lokken-stranden och mindre än 15 km från Borglums kloster och Rubjerg Knude fyr. Mindre än två ...

3/5 (58 recensioner)

"Mycket bra frukost Önskar fler toaletter/dusch"…"

Recension från 1 juni 2019

Kallehavegaard Badehotel
Løkken Badehotel - Apartment Hotel
Løkken Badehotel - Apartment Hotel
3 out of 5
8 Torvet, Løkken
Priset är 1 232 kr per natt

Denna lägenhet nära stranden ligger 0,3 km från Lokken-stranden och mindre än 15 km från Borglums kloster och Rubjerg Knude fyr. Rubjerg Knude och Fårup Sommerland ...

3.8/5Good! (51 recensioner)

"Förväntade mig ett hotell. Vi fick en lägenhet med krav på betalning för elektricitet (vilket inte nämndes vid bokningstillfället) samt en säng och kuddar vars skick gjorde att vi turades om att sova på soffan.... Bedrövligt. Men vädret var fint!"…"

Recension från 3 aug. 2018

Løkken Badehotel - Apartment Hotel
Løkken Klit Camping & Hytteby - Campground
Løkken Klit Camping & Hytteby - Campground
3 out of 5
Jørgen Jensensvej 2, Løkken
Priset är 967 kr per natt

Denna familjevänliga camping i Løkken ligger på landet, 2,2 km från Lokken-stranden och mindre än 15 km från Fårup Sommerland och Haven I Hune. Blokhus strand ...

3.7/5Good! (109 recensioner)
Helt fin campingstuga!

"Tjejerna älskar bo på loftet!"…"

Recension från 5 juli 2015

Løkken Klit Camping & Hytteby - Campground

Populära sevärdheter i Løkken

Rubjerg Knude fyr
Bild av Rubjerg Knude fyr

Rubjerg Knude fyr

Løkken har en intressant historia som du kan lära dig mer om när du besöker Rubjerg Knude fyr. Läget vid havet lockar till härliga promenader, och du får inte heller missa att besöka akvariet i området.

Lindholm Høje
Bild av Lindholm Høje

Lindholm Høje

På 1950-talet upptäckte arkeologer en kyrkogård på en kulle med utsikt över Aalborg. Det är nu Skandinaviens största och mest välbevarade vikingagravfält.

Ålborgs hamn
Bild av Ålborgs hamn

Ålborgs hamn

4/5(1 recension)

När du strosar längs Aalborgs hamns plattformar och gräsmattor passerar du en pool, båtar med restauranger och lokalbor som njuter av solskenet.

Städer nära Løkken