Lübeck

Reseguide
Buddenbrookhaus som inkluderar historiska element
Res tillbaka i tiden på en weekend i Lübeck

FLYTTA Lübecks berömda medeltida stadskärna står med på Unescos världsarvslista och ligger i Schleswig-Holstein, cirka 65 kilometer nordöst om Hamburg. Lübeck ligger vid motorvägen A1 som du enkelt når från färjan Rødby-Puttgarden. Det finns sex tågstationer i staden, och om du kommer med flyg så landar du på Lübeck eller Hamburg Airport. FLYTTA

Den kända kurorten Travemünde ligger i Lübecks kommun. Den är berömd för sin exotiska sandstrand och eleganta strandpromenad, och på sommaren kan du med fördel kombinera en weekend i Lübeck med en avslappnande vistelse vid havet I de pittoreska stadsdelarna Schlutup och St. Gertrud på Traves sydvästra strand kan du beundra minnen av stadens historia som fiskeläge. Se fiskebåtar, stugor med halmtak och fiskebodar i gammaldags stil.

Centrala Lübecks viktigaste sevärdhet är förstås den Historiska Stadskärnanfrån medeltiden. Den här staden var den första i norra Europa att hamna på Unescos världsarvslista. Lübecks gamla stad består av mängder av historiska byggnader, som den kända stadsporten Holstentor som utgör stadskärnans västra gräns. Inne i den slående byggnaden finns ett museum om stadens historia. På Holstentor Museum kan du se gamla föremål från staden och lära dig mer om dess utveckling och tillväxt. Andra sevärda byggnader i Lübecks gamla stad är Rådhuset, kyrkan St. Jakobi, Heiligen-Geist-Hospital och Burgkloster.

Det finns jättemånga roliga museum att besöka på resor till Lübeck. Museum für Natur und Umwelt ligger precis vid katedralen och innehåller bland mycket annat ett fascinerande skelett av en val. Också värt ett besök är Teaterfigurmuseet i Lübeck med sina dockteaterfigurer från Europa, Afrika och Asien. De indonesiska skuggteaterfigurerna och de abstrakta dockorna gjorda av konstprofessorn Harry Kramer är speciellt sevärda. Avsluta ditt besök på museet med en frågesport om dockteaterns värld som lockar till utbildning och skratt hos stora och små.

Var kan jag bo i Lübeck?

Travemünde som inkluderar en hamn eller havsbukt

Travemünde

Du kommer uppskatta stränderna och museerna i Travemünde. Avsätt lite tid för att besöka Alter Leuchtturm Travemünde eller Ostseestation Priwall.

Travemünde
Petrikirche presenterar historisk arkitektur, en stad och landskap

Lübecks historiska stadskärna

5/5(3 områdesrecensioner)

Lübecks historiska stadskärna är känt för de historiska sevärdheterna, och du kan besöka berömda sevärdheter som Lübecker Rathaus och Lübeck Christmas Market.

Lübecks historiska stadskärna
Alter Leuchtturm Travemünde som inkluderar historisk arkitektur

Alt-Travemünde/Rönnau

Du kommer uppskatta stränderna och museerna i Alt-Travemünde/Rönnau. Avsätt lite tid för att besöka Alter Leuchtturm Travemünde eller Travemünde Strand.

Alt-Travemünde/Rönnau
Default Image

Priwall

Om sevärdheterna i Priwall inte faller i din smak kan du utforska platser som Ostseestation Priwall och Priwall Strand.

Priwall
Default Image

Innenstadt

De historiska sevärdheterna och utsikten över floden är några av de saker