Lycksele

Reseguide

Med sevärdheter och aktiviteter som passar alla åldrar är Lycksele resmålet för dig som letar efter en plats att besöka med familjen.

I hjärtat av Lappland hittar du Lycksele – en liten stad längs Blå vägen där du kan hålla dig aktiv under din resa i den otroliga naturen eller bevista sevärdheter som även passar små barn. Om du reser till Lycksele med familjen är besöket inte komplett utan ett besök till Lycksele djurpark. Klappa getter och andra bonddjur under vår och sommar innan de flyttas till varmare boenden över vintern. Parken har även öppet under vintermånaderna, men eftersom Lycksele ligger i ett subarktiskt klimat är det för kallt för en del av djuren under vintersäsongen.

Högsäsongen för resor till Lycksele är från sen vår till tidig höst på grund av klimatet. Under sommaren kan du göra en weekendresa till Lycksele golfklubb och njuta av midnattssolen eller göra en utflykt till sjön Stor-Tannträsket. Naturen omkring Lycksele består till stor del av tallskog och små sjöar så det är bara att välja och vraka om du vill se vad norra Sverige har att erbjuda.

Under vintern kan du å andra sidan ägna dig åt längdskidor och skridskoåkning. Bockslidens skidbacke håller öppet för skidåkning i backe under vintern och på sommaren kan du i stället hyra mountainbike och ta dig an backarna på cykel. Svalka dig sedan i Ansia badpark där du kan hitta en pool för varje smak, vare sig du vill motionera eller ta det lugnt vid poolkanten medan de yngre plaskar i småbarnspoolen eller åker rutschkana.

Missa inte att prova på hundspann när du besöker Lycksele. Hundspannet tar dig på en resa genom skog och vacker terräng där du ser naturen från ett unikt perspektiv. Vill du se vilda djur som räv och älg på nära håll i deras naturliga miljö är detta den perfekta aktiviteten. Hundspann kan bokas året om – även under vintern så länge vädret tillåter.

En weekend i Lycksele är särskilt trevligt under sommar och vår då det är högsäsong, men det kan också vara mysigt under resten av året då hela Lappland blir ett riktigt vinterparadis, perfekt för skidåkning eller hundspann.

Hotell Lappland
Hotell Lappland
4 out of 5
Korpberget 1, Lycksele, 92142
Priset är 1 795 kr per natt mellan 4 juni och 5 juni
Detta hotell vid stranden har 4 stjärnor och ligger i Lycksele. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära sevärdheterna ...
3,8/5 Good! (298 recensioner)
Vintertour -22
"Vissa delar lite slitet men tycktes höra att det ska ske större renoveringar under vinter/vår. Avkopplande spa-avdelning"

Recension från 12 jan. 2022

Hotell Lappland
Park Hotell
Park Hotell
3 out of 5
Hantverkaregatan 20, Lycksele, 92131
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 990 kr per natt mellan 24 maj och 25 maj
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Lycksele. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära ...
3,6/5 Good! (244 recensioner)
"Låga priser"

Recension från 6 apr. 2022

Park Hotell
First Camp Ansia
First Camp Ansia
3 out of 5
Sommarvägen 1, Lycksele, 92141
Detta hotell vid stranden har 3 stjärnor och ligger i Lycksele. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära sevärdheterna ...
4,1/5 Very Good! (89 recensioner)
"Fantastiskt boende i naturen, och frisk område nära vatten. Rekommenderar!"

Recension från 13 okt. 2021

First Camp Ansia
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Oden's Dawn
Oden's Dawn
3.5 out of 5
Byavägen 63, Vormsele, 92034
Denna semesterbostad har 3,5 stjärnor och ligger i Vormsele. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och bastu. De populära sevärdheterna ...
5/5 Exceptional! (1 recension)
Kjempe fint!
"Vi var på hotellet med to barn. Alt var ganske greit! Vi er ganske fornøyd! Fantastisk sted!"

Recension från 7 maj 2018

Oden's Dawn
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Städer nära Lycksele