Det kan finnas reserestriktioner för Sverige med anledning av covid-19.

LysekilSverige

Upplev närheten till havet när du besöker den här skärgårdsdrömmen. Vandra på släta klippor av unik bohusgranit och njut av saltvatten och sol i pittoreska Lysekil!

Boka ett weekendpaket till Lysekil om du vill ta del av det bästa som västkusten har att erbjuda. Här finns det gott om kustnära aktiviteter oavsett årstid, och den vackra skärgården är värd att besöka vare sig den är täckt av snö eller grönskande växtlighet. Här finner du, utöver den slående naturen, även historiska monument, museer och populära attraktioner.

Med sitt underbara läge vid Gullmarsfjorden är Lysekil en historisk badort. Staden har varit populär bland badande besökare sedan mitten av 1800-talet och det är en trend som håller i sig än idag. Förutom bad- och båtliv finns det bland annat möjlighet att fiska, paddla kajak eller vandra längs kusten. Vintertid kan du passa på att ta en skridskotur mellan de gnistrande kobbarna.

Hoppa på en båt till någon av skärgårdsöarna Lilla och Stora Kornö, Gåsö eller Käringön, som alla är populära utflyktsmål. Vill du ta en båttur utöver det vanliga ska du prova på sälsafari och passa på att dyka i norra Europas bästa dykvatten. Om du hellre håller dig på land kan du besöka Lysekils kyrka i röd granit, som är stadens mest imponerande och utmärkande landmärke. Shoppa i de mysiga butikerna och upptäck stadens charmiga kaféer och restauranger där du kan äta färsk fisk och skaldjur året om!

Ett tips är att besöka naturreservatet Stångehuvud. Här kan du vandra på Lysekils populäraste vandringsleder och samtidigt utforska det berömda bohuslänska granitlandskapet. Att vandra över de röda granitklipporna är en naturupplevelse du sent kommer att glömma.

När du bokat en weekend till Lysekil är det lätt att ta sig hit. Vill du resa med tåg går de från hela landet till antingen Göteborg eller Uddevalla, varifrån du fortsätter din resa till Lysekil med buss. Under sommarmånaderna finns det även direkttåg från Göteborg till Lysekil.

Resor till Lysekil passar dig som vill uppleva västkusten från sin bästa sida. Börja planera din skärgårdssemester redan idag!

Topphotell i Lysekil

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Strandflickornas Havshotell
Strandflickornas Havshotell
3.5 out of 5
Turistgatan 13, Lysekil
Priset är 1 495 kr per natt

Detta hotell vid stranden i Lysekil ligger nära Vikarvet och Havets hus akvarium. Lysekils kyrka och Havets Hus ligger dessutom en kvarts promenad härifrån.

4.5/5Wonderful! (256 recensioner)

"Perfekt belägen nära havet med hög trivselfaktor. Mysiga rum och ett väldigt trevligt bemötande. Missa inte frukosten i uterummet. Varmt rekommendart!"…"

Recension från 9 mars 2020

Strandflickornas Havshotell
Hotel Lysekil
Hotel Lysekil
3.5 out of 5
Rosvikstorg 1, Lysekil, Västra Götaland
Priset är 1 388 kr per natt

Detta hotell vid stranden ligger i centrala Lysekil, nära Lysekil Södra hamnen och Lysekils kyrka. Havets hus akvarium och Vikarvet ligger dessutom tio minuter ...

3.5/5Good! (205 recensioner)

"Med tanke på priset så var det helt ok!"…"

Recension från 26 jan. 2020

Hotel Lysekil
Grand Hotel Lysekil
Grand Hotel Lysekil
3 out of 5
Kungstorget, Lysekil
Priset är 1 251 kr per natt

Detta hotell vid stranden i centrala Lysekil ligger tio minuters promenad från Lysekils kyrka och Havets hus akvarium. Stångehuvud naturreservat och Gullmarsbaden ...

3.4/5Good! (187 recensioner)

"Överlag bra standard, riktigt bra frukost och trevlig personal. Första natten aningen varmt på rummet, men är å andra sidan väldigt varm av mig så de flesta kanske skulle tycka det var perfekt. Märktes dock att det är en äldre byggnad på gott och ont. Badrum var inte kaklade utan våtrumsmatta."…"

Recension från 17 feb. 2020

Grand Hotel Lysekil

Städer nära Lysekil

Uddevalla som visar en bro och en å eller flod

Uddevalla

Trollhättan som inkluderar en sjö eller ett vattenhål och båtkörning

Trollhättan