Maiori

Reseguide
Maiori som visar båtkörning, kustutsikter och en kuststad

Koppla av på stranden, utforska historiska kyrkor, beställ pasta på strandpromenaden och ge dig ut på vattnet med båt.

Maiori är en populära kustresort som sträcker sig nedför en kalkklippa till havet. Det liknar en modern bosättning, vilket gör att orten sticker ut bland de andra byarna längsmed kusten. En katastrofal översvämning 1954 förstörde många av de gamla hus som tidigare stod här och en stor del av staden byggdes helt om.

Sparka av dig skorna och känn sanden mellan tårna på stranden. Hyr en solstol eller aktivera dig på vattnet med en trampbåt eller en roddbåt. Stranden ligger precis mittemot staden och består av kostnadsfria badområden och badanläggningar där man kan hyra solstolar och parasoll.

I Maiori är sevärdheterna av historiskt och kulturellt intresse, precis som i alla andra städer på Amalfikusten, stadens kyrkor. Det finns flera religiösa byggnader från olika perioder här som återspeglar ett brett spektrum av arkitektoniska stilar.

Gå till stadens huvudkyrka, Chiesa Collegiata di Santa Maria a Mare. Denna byggnad från 1200-talet har byggts om flera gånger under de senaste århundradena och har en kupol med majolikakakel och ett snidat trätak från 1500-talet. I kryptan finns ett museum för helig konst, där du kan beundra kyrkans många religiösa skatter. Till dessa hör reliefskulpturer, statyer och Sankt Clemens reliker.

Besök Castello San Nicola, en fästning från 800-talet på Maioris högsta punkt.

Det är lätt att ta sig runt på orten till fots och barer, gelaterior och butiker kantar gatorna. Du kan hitta presenter och kläder på Corso Regina, Maioris huvudsakliga shoppinggata.

Maiori ligger mitt i den pittoreska landsbygden. Du kan ta en promenad genom skogarna och vingårdarna i Capo d’Orso, en naturpark öster om staden. Håll utkik efter det lokala djurlivet med rävar, vesslor, grävlingar, vråkar och pilgrimsfalkar.

Maiori ligger ungefär halvvägs mellan Amalfi och Salerno och det är enkelt att ta sig hit med buss eller färja från Salerno, Sorrento och Neapel.

Hotel Sole Splendid
Hotel Sole Splendid
4 out of 5
Via G. Capone 63, Maiori, SA, 84010
Priset är 1 169 kr per natt mellan 23 maj och 24 maj
Detta hotell vid stranden har 4 stjärnor och ligger i Maiori. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och privat strand. Våra gäster brukar tala ...
4,2/5 Very Good! (188 recensioner)
"Fantastic"

Recension från 27 juni 2019

Hotel Sole Splendid
Hotel Club Due Torri
Hotel Club Due Torri
4 out of 5
Via Diego Taiani 3, Maiori, SA, 84010
Priset är 2 027 kr per natt mellan 12 juni och 13 juni
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Maiori. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 restauranger och 2 barer/lounger. Våra gäster brukar ...
4,2/5 Excellent! (260 recensioner)
Fantastisk vy!
"Ett bra hotell med en fantastisk vy! Hotellet bjöd på god service. Hotellet ligger lite åt sidan av Amalfikusten men en bra utgångspunkt för mindre utflykter."

Recension från 11 juni 2021

Hotel Club Due Torri
Hotel Botanico San Lazzaro
Hotel Botanico San Lazzaro
5 out of 5
Via Lazzaro 25, (entrance Via G. Capone 27), Maiori, SA, 84010
Priset är 2 941 kr per natt mellan 24 maj och 25 maj
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Maiori. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och 2 restauranger. Våra gäster brukar tala ...
4,4/5 Wonderful! (86 recensioner)
Fantastisk utsikt.
"Utsikten var fantastisk! Vi var där i oktober och i stort sett själva på hotellet. Lugnt och skönt vid poolen om än lite kallt. Reste med två små barn och det var lite bärande då hotellet ligger i flera nivåer. Vi var super nöjda med vistelsen. Åt i restaurangen på kvällen och maten var bra."

Recension från 19 okt. 2018

Hotel Botanico San Lazzaro
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Residence Due Torri
Residence Due Torri
Via Diego Taiani 7, Maiori, SA, 84010
Priset är 1 019 kr per natt mellan 6 juni och 7 juni
Denna lägenhet ligger i Maiori. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkeringsservice och reception (öppen dygnet runt). Våra gäster brukar tala väl om badrummen ...
4,3/5 Excellent! (128 recensioner)
Mycket bra boende för Amalfivistelse
"Due Torri är mycket bra att bo på om man vill vara på Amalfikusten. Det som drar ner betyget något är att man måste gå ca 250 m på den mycket smala o starkt trafikerade Amalfivägen innan man kan ta trapporna ner mot Maiori. Rummen är stora och ljusa med kök och alla bekvämligheter, t o m tvättmaskin ..."

Recension från 30 sep. 2018

Residence Due Torri
Angelina Residence
Angelina Residence
Via Santa Tecla 24, Maiori, SA, 84010
Priset är 763 kr per natt mellan 31 maj och 1 juni
Denna lägenhet vid stranden ligger i Maiori. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och daglig städning. Våra gäster brukar tala väl om de stora rummen ...
4,6/5 Wonderful! (114 recensioner)
"Pool och läge på hotellet fantastiskt. Strikta poolregler, badmössa, inga hopp eller dyk fast djup pool. Tillmötesgående personal vid in och utcheckning."

Recension från 1 aug. 2019

Angelina Residence
La Residenza Aparthotel
La Residenza Aparthotel
Via Nuova Chiunzi 5, Maiori, 84010
Denna lägenhet för affärsresenären ligger i Maiori. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och takterrass. Våra gäster brukar tala väl om ...
4,8/5 Exceptional! (5 recensioner)
"Amazing accomodation. The kindest people. We got the apartment with sea view and vlose to the big terrace. We invited some friends over and ejoy the view and the weather. Claudia, the manager, such a beautiful person. Always available to help. We felt like stayo g at our home. The area is safe, amazing, ..."

Recension från 3 maj 2022

La Residenza Aparthotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Maiori

Toppaktiviteter i Maiori

Städer nära Maiori