Minori

Reseguide
Amalfikusten som visar en kuststad och klippig kustlinje

Koppla av i en kustnära by som är känd för sina gamla byggnader, underbara havsutsikt och handgjorda pasta.

Minori är en by vid havet vars pastellfärgade hus omges av kullar fulla med terrasserade citron- och apelsinträdstärdgårdar. Som med så många andra byar på Amalfikusten har folk valt att resa till Minori i många århundraden för dess stillhet och avkopplande omgivningar. Rika romare lockades av dess skönhet och byggde sina fritidshus här.

På weekendresor till regionen får man inte missa att besöka Minoris antika romerska villa, som tros ha tillhört en romersk aristokrat. Undersök de arkeologiska fynden i det lilla museet vid ruinerna. Bland föremålen hittar man fresker, mosaiker och lervaser. Vandra runt i de välbevarade rummen i husets nedre del. Beundra mosaikgolvet och kliv in i den uråldriga bastun.

En av sevärdheterna som inspirerar många resor till Minori är Santa Trofimena-basilikan med dess utsmyckade fasad och rikt dekorerade interiör. Byggnaden är tillägnad Minoris skyddshelgon, en ung flicka som mördades av sin far när hon ville följa den kristna läran. Hennes kropp hittades på stranden och bars in till byn där lokalbefolkningen byggde en kyrka för att hedra henne. Dagens basilika är från 1700-talet och byggdes ovanpå den ursprungliga kyrkan. Missa inte helgonets reliker som finns i en urna i kryptan.

Minori var under många århundraden centrum för pastaproduktionen i regionen och än i dag hålls traditionen med handgjord pasta vid liv. I butikerna och restaurangerna hittar man också andra lokalt tillverkade produkter som bakverk, citronbaserade desserter och limoncello-likör. Besök byn i slutet av augusti och början av september för att uppleva Expo del Gusto. Detta utomhusevenemang firar områdets viner, mat, konst och hantverk. Under sommaren vallfärdar lokalbefolkningen till Minoris sandstrand. Hyr en solstol med parasoll och ta ett dopp i havet.

Minori ligger på en liten kuststräcka mellan Amalfi och Vietri och nås lätt via kustvägen. Du kan också åka med SITA-bussarna som går längs Amalfikusten. Närmaste tågstation finns i Salerno och du kan ta buss därifrån till byn.

Hotel Santa Lucia
Hotel Santa Lucia
4 out of 5
Via Alfonso Gatto 44, Amalfi Coast, Minori, SA, 84010
Priset är 1 145 kr per natt mellan 22 maj och 23 maj
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Minori. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och rumsservice. Våra gäster brukar ...
4,1/5 Very Good! (103 recensioner)
"Great service! We love Juicy, she´s great! BUT the beds are very hard. Thank you for everything."

Recension från 5 okt. 2021

Hotel Santa Lucia
Villa Romana Hotel & Spa
Villa Romana Hotel & Spa
4 out of 5
Corso Vittorio Emanuele 90, Minori, SA, 84010
Priset är 1 478 kr per natt mellan 5 juni och 6 juni
Detta hotell vid stranden har 4 stjärnor och ligger i Minori. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och utomhuspool. Våra gäster brukar tala ...
4,2/5 Excellent! (266 recensioner)
Prisvärt hotell
"Jättefint hotell. litet men mysigt poolområde. Riktigt bra frukost (kan vara lite si och så med det i Italien) bra service från personalen. Ingenting alls att anmärka på med detta hotell"

Recension från 3 aug. 2019

Villa Romana Hotel & Spa
Hotel Europa
Hotel Europa
Via Strada Nuova, 65, Minori, campania, 84010
Priset är 548 kr per natt mellan 25 maj och 26 maj
Detta hotell vid stranden ligger i Minori. Här har du tillgång till gratis wi-fi, flygtransfer och terrass. Våra gäster brukar tala väl om frukosten och wi-fi-anslutningen ...
3,5/5 Good! (55 recensioner)
"This is a very basic hotel but a nice balcony with a great location off the main road and very close to the center and everything in Minori. They also provide parking at a good price which is very important. Maria and her family/staff are fantastic, helpful and accommodating."

Recension från 3 jan. 2022

Hotel Europa
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Minori

Toppaktiviteter i Minori

Städer nära Minori