Marco Polo-bron

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Denna imponerande bro med hundratals lejonskulpturer har blivit känd över hela världen som plats för strider mellan kinesiska och japanska trupper.

När du går över Lugoubron, som även kallas Marco Polo-bron, tar du dig tillbaka i tiden, i samma fotspår som dess namne, den välkända venetianska upptäcktsresanden. Den enorma Lugoubron består av granitblock och sträcker sig över Yongdingfloden. Den byggdes först på slutet av 1100-talet, men bron i sin nuvarande form är endast ungefär trehundra år gammal. Det är enkelt att se varför strukturen uppmärksammades av Marco Polo, som hyllade den i sina resedagböcker på 1200-talet. Originalstrukturen från 1192 sköljdes bort, men 1698 byggde man åter upp bron. Idag kommer man hit för att beundra brons skönhet och lära sig mer om dess arkitektoniska och historiska betydelse. Bron är 266 meter lång och har elva bågar, tio pirer och 281 pelare. Det var här som japanska och kinesiska trupper avfyrade de första skotten 1937, vilket inledde det andra kinesisk-japanska kriget. Ta en närmare titt på brons hundratals detaljrika stenlejon. Inget lejon är det andra likt och vissa kan spåras tillbaka till Jindynastin, 1115-1234. Enligt sägnen vaknar de vilda djuren till liv om natten.Stora stenmonument pryder vardera ände av bron. En redogör för renoveringen av bron och den andra pryds av en inskription från kejsare Qianlong. Fritt översatt står det: "Månen över Lugoubron vid gryningen". Uthuggna stenelefanter håller vakt vid brons båda ändar.När du lämnar bron kan du passa på att kolla in närbelägna Wanpings stadsmur och skulpturträdgårdar. Lugoubron ligger i området Fengtai och nästan 16 kilometer sydväst om Himmelska fridens torg i centrala Peking. Ta bussen till Kang Zhan Diao Su Yuan station och gå därifrån eller ta en taxi till bron.Besökare måste betala en blygsam avgift för bron och öppettiderna beror på säsong, med förlängda öppettider under sommaren.

Populära sevärdheter att besöka


Hotell nära Marco Polo-bron

Riverside Hotel Beijing
Riverside Hotel Beijing
4 out of 5
No. 15 Shejichang Road, Fengtai District, Beijing, Beijing
Riverside Hotel Beijing
Atour Hotel Headquarter Base Beijing
Atour Hotel Headquarter Base Beijing
4 out of 5
Blk 12, 2nd Zone HQ Base, No.188 W. South Four Ring Rd, Beijing, Beijing
Atour Hotel Headquarter Base Beijing
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.