Kina

Reseguide
Trumtornet som inkluderar historisk arkitektur och en stad
Förtrollas av Asiens gyllenröda hjärta med dess karga bergslandskap, enorma städer och uråldriga monument.

Kinas vidsträckta och varierade landskap sträcker sig från Gula flodens frodiga flodområde till Himalayas spektakulära toppar. De charmiga byarna på landsbygden står i bjärt kontrast till Pekings frenetiska tempo under resor till Kina. Utforska de livliga metropolerna Shanghai, Hongkong och Xi'an. Upptäck Kinas uråldriga hjärta i Henanprovinsen, se hisnande natur på Yangtze-floden och i vackra Yunnan.

Förundras över landets storstäders vitalitet och olikheter på en resa till Kina. Shanghai, den största staden i världens folkrikaste land, är känd för sin blandning av kultur från både öst och väst. Peking, Kinas huvudstad, genomsyras av fascinerande historia och lockar med intressant arkitektur, museer, palats, tempel och parker. Se historiska Himmelska Fridens Torg, Ming- och Qing-dynastiernas Förbjudna stad och det storslagna Himlens tempel.

Besök den uråldriga staden Xi'an där du möts av den historiska sidenvägens början och en armé av terrakottakrigare. Utforska varje stads centrala delar så lär du hitta fantastiska områden med restauranger, klubbar och karaokebarer.

Se den spektakulära Kinesiska muren i någon av de många provinserna detta monument passerar igenom. Ta dig till sydvästra Kina för att utforska Tibets hisnande landskap och gamla kulturer. Beundra Himalayas mäktiga bergslandskap och den vackra naturen i de skogsklädda provinserna Guizhou och Sichuan. Sikta mot sydost så kommer du till kusten vid Sydkinesiska havet. Besök Hainan, en paradisö med ett tropiskt klimat och fantastiska stränder.

Mycket av Kinas fascinerande kulturarv härstammar från tre stora religioner: konfucianism, taoism och buddhism. Se magnifika heliga berg, tempel och pilgrimsplatser. Upptäck Kinas vackra traditionella konstformer, som kalligrafi och tai chi. Smaka väldoftande kinesiska teer och kalasa på dim sum, pekinganka, sichuanesisk eldgryta och söta kakor.

Du når Kina med flyg ¬– eller tåg om du har väldigt gott om tid. Utforska detta enorma land med smidiga inrikesflyg eller med buss, tåg, charterbuss och bil. Kinas klimat varierar kraftigt från provins till provins, med långa vintrar i norr och tropiskt väder i söder. Besök Kina på våren för att uppleva festligheterna kring det kinesiska nyåret och Lyktfestivalens glimmande ljus.

Populära städer i Kina

Förbjudna staden presenterar en fontän
Peking
Shopping, Kultur och Tempel
Kinas livliga huvudstad bjuder på tempel, trädgårdar och andra värdefulla reliker av uråldriga dynastier i kombination med modern arkitektur och underhållning.

Saker att besöka

  • Wangfujing Street
  • Silk Street-marknaden
  • Sanlitun
Shanghai presenterar en trädgård
Shanghai
Shopping, Affärsresor och Museer
Kinas största stad är full av konst, historia, kultur och arkitektur och är omgiven av otroligt vackra naturlandskap.

Saker att besöka

  • TV-tornet
  • Xintiandi Style shoppingcenter
  • Jin Mao Dasha
TV-tornet som inkluderar skyline, en stad och nattliv
Shanghai
Shopping, Affärsresor och Museer
En av världens största städer förenar gammal kinesisk kultur, kolonial arkitektur och futuristiska byggnader.

Saker att besöka

  • TV-tornet