Mariestad

Reseguide

Som en av huvudorterna utmed Göta kanal är Mariestad en magnet för båtlivsentusiaster. Här lockar även Vänern med äventyr i det blå.

Sjönära Mariestad är ett perfekt resmål för dig som vill uppleva Sommarsveriges finaste bad och dessutom passa på att se mer av Göta Kanal. Kanalen förbinds med Vänern en bit norr om staden, och området är ett populärt utflyktsmål för både besökare och lokalbefolkning. När du planerar att resa till Mariestad får du inte missa alla unika naturupplevelser och kulturevenemang längst med kanalen!

Mariestad har en lång historia och det märks inte minst på de många gamla byggnaderna i stadskärnans pittoreska kvarter, Gamla stan. Området är en av stadens mest populära sevärdheter där du kan promenera runt bland charmiga små trähus, mysiga caféer och butiker. I Gamla Stan kan du också besöka Mariestads domkyrka som är stadens mest storslagna byggnadsverk! Stadens bästa shopping, restauranger och pubar hittar du på centrala Kungsgatan, och det är hit du ska om du vill njuta av en kall öl i kvällssolens sken.

När du är på besök i Mariestad vill du naturligtvis uppleva de fina baden. Ekuddens strandbad, Sandviken och Snapen är några av områdets finaste badplatser. Varför inte boka in en hel helg med mysiga bad under en weekend i Mariestad?

För dig som vill veta mer om bygdens långa brukshistoria kan ett besök på Lugnås Qvarnstensgruva vara en bra idé. Här kan du till exempel ta en guidad tur i gruvan och lära dig mer om hur man förr i tiden levde och arbetade på platsen. Även Vadsbro museum vid ån Tidan berättar mer om hur livet i Mariestad har utvecklats de senaste seklen.

Mariestad ligger ungefär fem mil norr om Lidköping och du tar dig enkelt hit med bil. Från antingen Lidköping eller Skövde tar bilresan omkring en timme. Från Skövde har du också möjlighet att ta tåget till någon av våra större städer som exempelvis Stockholm eller Göteborg.

För dig som vill uppleva Vänern och Göta kanal på samma gång passar en resa till Mariestad perfekt. Boka en härlig weekendresa till Mariestad med vännerna, eller titta på längre resor om du vill hinna uppleva allt som bygden har att erbjuda.

Vänerport Hotel
Vänerport Hotel
3.5 out of 5
32 Hamngatan, Mariestad
Priset är 1 071 kr per natt mellan 3 dec. och 3 dec.
Detta hotell i Gamla Staden-Nya Staden ligger 0,2 km från Mariestads domkyrka och mindre än fem mil från Göta kanal och Kinnekulle. Mariestad station ligger ...
4.2/5 Excellent! (190 recensioner)
"Extraplus för inbjudande kaffe och kaka på terassen på eftermiddagar som ingår servicen"

Recension från 29 aug. 2021

Vänerport Hotel
Rasta Mariestad - Rattugglan
Rasta Mariestad - Rattugglan
3 out of 5
Suntorp /E20, Mariestad
Priset är 973 kr per natt mellan 11 dec. och 11 dec.
Detta hotell i Mariestad ligger mindre än fem mil från Arena Skövde, Skara Sommarland och Axevalla travbana.
3.8/5 Good! (485 recensioner)
"Fräscht. Bra frukost. Sköna sängar. Prisvärt."

Recension från 4 nov. 2021

Rasta Mariestad - Rattugglan
STF Vandrarhem Mariestad
STF Vandrarhem Mariestad
2 out of 5
Hamngatan 20, Mariestad, Middle Sweden
Full återbetalning
Priset är 640 kr per natt mellan 3 dec. och 3 dec.
Detta vandrarhem i Gamla Staden-Nya Staden ligger 0,3 km från Mariestads domkyrka och 4,8 km från Sandvikens badplats. Göta kanal och Sjötorps slussar ligger ...
4.4/5 Excellent! (83 recensioner)
"Rent och fräscht. Mkt. bra läge i Mariestad. Trevlig receptionist. Synd att de inte serverade frukost."

Recension från 8 nov. 2021

STF Vandrarhem Mariestad
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
First Camp Ekudden Mariestad
First Camp Ekudden Mariestad
2 out of 5
Ekudden, Mariestad, Västra Götalands län
Priset är 740 kr per natt mellan 7 dec. och 7 dec.
Denna camping med miljövänlig profil nära stranden ligger 2,2 km från Mariestads domkyrka och 4,2 km från Sandvikens badplats. Göta kanal och Sjötorps slussar ...
4.3/5 Excellent! (8 recensioner)
"Trevligt atmosfär!! Rent , lite spindelnät i stugan men annars vart det fint i stugan. Mycket glad att hitta denna camping!"

Recension från 16 aug. 2021

First Camp Ekudden Mariestad
Äppelgården
Äppelgården
3 out of 5
Käckestad, Karlsro 1, Mariestad
Denna stuga på landet ligger 7,1 km från Mariestads domkyrka och 9,3 km från Sandvikens badplats. Göta kanal och Sjötorps slussar ligger också mindre än tre ...
4.3/5 Excellent! (37 recensioner)
Mest bra
"Gräslig trappa upp till övervåning. Snudd på livsfarlig. Gullig och serviceinriktad Marij! Mysigt ställe nära skog. Rent och snyggt. Sköna sängar. Saknade tvättfat på rummet."

Recension från 6 okt. 2017

Äppelgården
10 Person Holiday Home in Mariestad
10 Person Holiday Home in Mariestad
3 out of 5
ENÅSA GATAN 1, Mariestad, Västra Götalands län
Denna semesterbostad i Mariestad ligger mindre än 15 km från Göta kanal, Sjötorps slussar och Mariestads domkyrka. Skräddaretorp och Hattareviken ligger också ...
10 Person Holiday Home in Mariestad
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Mariestad

Städer nära Mariestad