Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Mariestad
Reseguide

Som en av huvudorterna utmed Göta kanal är Mariestad en magnet för båtlivsentusiaster. Här lockar även Vänern med äventyr i det blå.

Sjönära Mariestad är ett perfekt resmål för dig som vill uppleva Sommarsveriges finaste bad och dessutom passa på att se mer av Göta Kanal. Kanalen förbinds med Vänern en bit norr om staden, och området är ett populärt utflyktsmål för både besökare och lokalbefolkning. När du planerar att resa till Mariestad får du inte missa alla unika naturupplevelser och kulturevenemang längst med kanalen!

Mariestad har en lång historia och det märks inte minst på de många gamla byggnaderna i stadskärnans pittoreska kvarter, Gamla stan. Området är en av stadens mest populära sevärdheter där du kan promenera runt bland charmiga små trähus, mysiga caféer och butiker. I Gamla Stan kan du också besöka Mariestads domkyrka som är stadens mest storslagna byggnadsverk! Stadens bästa shopping, restauranger och pubar hittar du på centrala Kungsgatan, och det är hit du ska om du vill njuta av en kall öl i kvällssolens sken.

När du är på besök i Mariestad vill du naturligtvis uppleva de fina baden. Ekuddens strandbad, Sandviken och Snapen är några av områdets finaste badplatser. Varför inte boka in en hel helg med mysiga bad under en weekend i Mariestad?

För dig som vill veta mer om bygdens långa brukshistoria kan ett besök på Lugnås Qvarnstensgruva vara en bra idé. Här kan du till exempel ta en guidad tur i gruvan och lära dig mer om hur man förr i tiden levde och arbetade på platsen. Även Vadsbro museum vid ån Tidan berättar mer om hur livet i Mariestad har utvecklats de senaste seklen.

Mariestad ligger ungefär fem mil norr om Lidköping och du tar dig enkelt hit med bil. Från antingen Lidköping eller Skövde tar bilresan omkring en timme. Från Skövde har du också möjlighet att ta tåget till någon av våra större städer som exempelvis Stockholm eller Göteborg.

För dig som vill uppleva Vänern och Göta kanal på samma gång passar en resa till Mariestad perfekt. Boka en härlig weekendresa till Mariestad med vännerna, eller titta på längre resor om du vill hinna uppleva allt som bygden har att erbjuda.

Vänerport Hotel
Vänerport Hotel
3.5 out of 5
32 Hamngatan, Mariestad
Priset är 1 232 kr per natt mellan 17 maj och 17 maj
Detta hotell i Gamla Staden-Nya Staden ligger 21,6 km från Göta kanal och mindre än fem mil från Kinnekulle och Varnhems kloster. Skara Sommarland ligger 51,3 ...
4.2/5Excellent! (130 recensioner)
Toppen hotell
"Bästa hotellet i Mariestad"

Recension från 23 jan. 2021

Vänerport Hotel
STF Vandrarhem Mariestad
STF Vandrarhem Mariestad
2 out of 5
Hamngatan 20, Mariestad, Middle Sweden
Priset är 640 kr per natt mellan 17 maj och 17 maj
Detta vandrarhem i Gamla Staden-Nya Staden ligger fem minuters promenad från Mariestads domkyrka och Mariestads Domkyrka. Sandvikens badplats ligger 4,8 km härifrån. ...
4.4/5Wonderful! (69 recensioner)
andrarhemspärla
"Ett väldigt trevligt vandrarhem med bra gemensamhetsutrymmen. Fint beläget i hamnen. Trevlig personal."

Recension från 30 aug. 2020

STF Vandrarhem Mariestad
Mariestads Stadshotell
Mariestads Stadshotell
3.5 out of 5
Nygatan 10, Mariestad
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 272 kr per natt mellan 20 maj och 20 maj
Detta hotell i Gamla Staden-Nya Staden ligger tio minuters promenad från Mariestads domkyrka och Mariestads Domkyrka. Sandvikens badplats ligger 4,8 km härifrån. ...
4/5Very Good! (257 recensioner)
"Kallt i badrummet!!! Bra frukost!! Kändes säkert."

Recension från 4 okt. 2020

Mariestads Stadshotell
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
10 Person Holiday Home in Mariestad
10 Person Holiday Home in Mariestad
3 out of 5
ENASA GATAN 1, Mariestad, Västra Götalands län
Denna semesterbostad i Mariestad ligger mindre än 15 km från Göta kanal, Sjötorps slussar och Mariestads Domkyrka. Mariestads domkyrka och Skräddaretorp ligger ...
10 Person Holiday Home in Mariestad
1 Sovrum Boende i Mariestad
1 Sovrum Boende i Mariestad
Årnäs Herrgård, Mariestad, Västra Götalands län
Denna lägenhet i Mariestad ligger 11,2 km från Björkullasand och 19,6 km från Kinnekulle. Mariestads domkyrka och Mariestads Domkyrka ligger också mindre än ...
1 Sovrum Boende i Mariestad
2 Sovrum Boende i Mariestad
2 Sovrum Boende i Mariestad
rnäs Herrgård, Mariestad, Västra Götalands län
Denna semesterbostad i Mariestad ligger 11,2 km från Björkullasand och 19,6 km från Kinnekulle. Mariestads domkyrka och Mariestads Domkyrka ligger också mindre ...
2 Sovrum Boende i Mariestad
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Mariestad

Recensioner av Mariestad

4.2

Toppdestination

5 - Fantastiskt
5
5 - Fantastiskt 31.25%
4 - Bra
9
4 - Bra 56.25%
3 - Okej
2
3 - Okej 12.5%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

4/5 - Bra

Verifierad resenär

12 maj 2020

Kingfisher en utmärkt restaurang, dyr men utsökt service o mat

4/5 - Bra

Småstadstjej

29 sep. 2019

Fin mindre stad med charm över byggnaderna.

Städer nära Mariestad