Det kan finnas reserestriktioner för Sverige med anledning av covid-19.

SkövdeSweden

På en resa till Västervik väntar dig underskön natur i skärgården, mysig shopping och äventyr.

Västervik är en ort i Småland i Kalmar län. Området präglas av idyllisk skärgårdsmiljö, och du kan faktiskt se sälar här! Du som vill röra på dig i vackra miljöer har kommit helt rätt – det finns flera vandringsleder genom naturreservat och klipporna lockar klättrare från hela världen medan centrala Västervik erbjuder shopping med närhet till vattnet.

Många passar på att bada i skärgården på sommaren under en weekend i Västervik, men när vädret är dåligt eller kallt kan du istället åka till Lysingsbadets upplevelsebad med bland annat rutschbanor och romerskt spa, eller ta några varv motionssim på Västerviks simhall, som även har bastu, relax och vattenrutschbana.

Vill du vandra i egen takt i Västerviks vilda natur kan du gå någon av etapperna längs Tjustleden, som går genom hela Västervik kommun. En annan vacker sträcka är Gränsöleden, där du passerar genom ett naturreservat med klippor, ekhagar och flera badplatser. Den leder dig även till Gränsö Slott där du kan stanna till för mat.

Västervik Dykpark är ett projekt där intressanta dykplatser märks ut, som exempelvis skeppsvrak, och där du som dykare får tillgång till kartor och information som gör dykningen säkrare och roligare. Du som är intresserad av äventyr ovan mark kan besöka Västerviks klättercenter och klättra inomhus, men också få tips på de klätterställen som finns utomhus och deras svårighetsgrad – är du nybörjare finns det säkrade leder.

Resor till Västervik kan göras med tåg, och på plats kan du resa vidare med stads- eller landsbygdsbuss. Det går också båtar till de olika skärgårdsöarna. På Stora Torget har du en bra utgångspunkt när du utforskar centrala Västervik, och det är här du hittar turistbyrån. I närheten har du småbåtshamnen vid Fiskartorget, och längs med Storgatan och Bredgatan, finns det fullt av affärer, allt från stora kedjor till små mysiga butiker.

Oavsett om du gillar fartfyllda eller lugnare aktiviteter har Västervik något för alla. Bokar du ett weekendpaket till Västervik kan du välja bland de boenden som ligger nära de sevärdheter och aktiviteter som du helst vill besöka.

Topphotell i Skövde

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Clarion Collection Hotel Majoren
Clarion Collection Hotel Majoren
3 out of 5
Trädgårdsgatan 5, Skövde
Priset är 1 167 kr per natt mellan 2 okt. och 3 okt.

Detta hotell i centrala Skövde ligger fem minuters promenad från Skövde kulturhus och Hertig Johans torg. Högskolan i Skövde och Vasaporten ligger också tio ...

4.2/5Very Good! (294 recensioner)

"Trevlig stämning och personal på hotellet. Något slitet rum."…"

Recension från 6 juli 2020

Clarion Collection Hotel Majoren
Quality Hotel Prisma
Quality Hotel Prisma
3.5 out of 5
Ekedalsgatan 2, Skövde
Priset är 978 kr per natt mellan 3 okt. och 4 okt.

Detta hotell i centrala Skövde ligger tio minuters promenad från Boulognerskogen, Skövde kulturhus och Vasaporten. Hertig Johans torg och Högskolan i Skövde ...

4/5Very Good! (397 recensioner)

"Bokade på annat hotell och fick ringa enligt hänvisning på dörr för att få detta hotell. Hade bokat större rum familjerum med bäddsoffa men fick ett litet rum visserligen fint men litet. I foldern på hotellet stod det att minibaren var gratis dock hade hotellet tagit bort minibarerna när jag frågade ..."…"

Recension från 1 apr. 2020

Quality Hotel Prisma
Karstorp Hotel
Karstorp Hotel
3 out of 5
Kristallvägen 1, Skövde
Priset är 879 kr per natt mellan 2 okt. och 3 okt.

Detta hotell vid sjön ligger mindre än 5 km från Stellas Lekland, Arena Skövde och Högskolan i Skövde. Hertig Johans torg och Vasaporten ligger också 5 km ...

4.2/5Excellent! (259 recensioner)
Fina Skövde och vackra Karstorp Hotell

"Underbart ställe i naturnära idyll. Promenad in till staden och ett härligt centrum med flertalet bra uteställen med trevlig menyer."…"

Recension från 14 juni 2020

Karstorp Hotel

Semesterboende i Skövde

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Rymlig 4 Rumslägenhet med 5 Bäddar #2
Rymlig 4 Rumslägenhet med 5 Bäddar #2
Timmervägen, Skövde, Västra Götalands län
Priset är 1 837 kr per natt mellan 29 sep. och 30 sep.

Denna lägenhet i Skövde ligger 2,7 km från Stellas Lekland och 4,5 km från Högskolan i Skövde. Arena Skövde och Hertig Johans torg ligger också mindre än en ...

Rymlig 4 Rumslägenhet med 5 Bäddar #2
Rymlig 4 Rumslägenhet med 5 Bäddar #1
Rymlig 4 Rumslägenhet med 5 Bäddar #1
Timmervägen, 11, Skövde, Västra Götalands län
Priset är 1 837 kr per natt mellan 29 sep. och 30 sep.

Denna lägenhet i Skövde ligger 2,7 km från Stellas Lekland och 4,4 km från Högskolan i Skövde. Arena Skövde och Boulognerskogen ligger också mindre än en mil ...

Rymlig 4 Rumslägenhet med 5 Bäddar #1
Wassbacken Cafè och Camping
Wassbacken Cafè och Camping
2 out of 5

Denna familjevänliga camping i Töreboda ligger vid floden, 0,1 km från Göta kanal och mindre än 15 km från Åsen Halna och Halna kyrka. Töreboda golfklubb ligger ...

4/5Very Good! (29 recensioner)

"Varmvattenberedaren var inte påslagen, upptäckte vi när vi stod i duschen. Skräpigt på golvet och i de nedre sängarna."…"

Recension från 16 juni 2020

Wassbacken Cafè och Camping

Populära sevärdheter i Skövde

Skara Sommarland
Bild av Skara Sommarland

Skara Sommarland

4.5/5(9 recensioner)

Tillbringa en fartfylld dag på Skara Sommarland - en omtyckt temapark i Axvall. Se till att ta dig tid att besöka spaanläggningarna under din tid i området.

Recensioner av Skövde

4

Toppdestination

5 - Fantastiskt
6
5 - Fantastiskt 23.076923076923077%
4 - Bra
15
4 - Bra 57.69230769230769%
3 - Okej
5
3 - Okej 19.23076923076923%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

4 juli 2019

En stor men ändå liten stad där inget fattas.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

20 apr. 2019

Toppenstad!

Städer nära Skövde