Det kan finnas reserestriktioner för Sverige med anledning av covid-19.

SkövdeSweden

På en resa till Västervik väntar dig underskön natur i skärgården, mysig shopping och äventyr.

Västervik är en ort i Småland i Kalmar län. Området präglas av idyllisk skärgårdsmiljö, och du kan faktiskt se sälar här! Du som vill röra på dig i vackra miljöer har kommit helt rätt – det finns flera vandringsleder genom naturreservat och klipporna lockar klättrare från hela världen medan centrala Västervik erbjuder shopping med närhet till vattnet.

Många passar på att bada i skärgården på sommaren under en weekend i Västervik, men när vädret är dåligt eller kallt kan du istället åka till Lysingsbadets upplevelsebad med bland annat rutschbanor och romerskt spa, eller ta några varv motionssim på Västerviks simhall, som även har bastu, relax och vattenrutschbana.

Vill du vandra i egen takt i Västerviks vilda natur kan du gå någon av etapperna längs Tjustleden, som går genom hela Västervik kommun. En annan vacker sträcka är Gränsöleden, där du passerar genom ett naturreservat med klippor, ekhagar och flera badplatser. Den leder dig även till Gränsö Slott där du kan stanna till för mat.

Västervik Dykpark är ett projekt där intressanta dykplatser märks ut, som exempelvis skeppsvrak, och där du som dykare får tillgång till kartor och information som gör dykningen säkrare och roligare. Du som är intresserad av äventyr ovan mark kan besöka Västerviks klättercenter och klättra inomhus, men också få tips på de klätterställen som finns utomhus och deras svårighetsgrad – är du nybörjare finns det säkrade leder.

Resor till Västervik kan göras med tåg, och på plats kan du resa vidare med stads- eller landsbygdsbuss. Det går också båtar till de olika skärgårdsöarna. På Stora Torget har du en bra utgångspunkt när du utforskar centrala Västervik, och det är här du hittar turistbyrån. I närheten har du småbåtshamnen vid Fiskartorget, och längs med Storgatan och Bredgatan, finns det fullt av affärer, allt från stora kedjor till små mysiga butiker.

Oavsett om du gillar fartfyllda eller lugnare aktiviteter har Västervik något för alla. Bokar du ett weekendpaket till Västervik kan du välja bland de boenden som ligger nära de sevärdheter och aktiviteter som du helst vill besöka.

Topphotell i Skövde

Clarion Collection Hotel Majoren
Clarion Collection Hotel Majoren
3 out of 5
Trädgårdsgatan 5, Skövde
Priset är 1 180 kr per natt mellan 11 dec. och 12 dec.

Detta hotell i centrala Skövde ligger fem minuters promenad från Skövde kulturhus, Högskolan i Skövde och Hertig Johans torg. Vasaporten och Boulognerskogen ...

4.2/5Excellent! (327 recensioner)
Helgvistelse med familjen

"Fint och rymligt rum. Bra sängar men kuddarna var för knöliga. Tråkigt nog så är inte sängarna fasta i varandra, det gjorde att de gled isär hela tiden. Mycket god frukost och kvällsmat. Restaurangen inte helt rent, golvet fullt av smulor. Bra och tillmötesgående personal."…"

Recension från 30 aug. 2020

Clarion Collection Hotel Majoren
Knistad Herrgård
Knistad Herrgård
3.5 out of 5
Knistad Herrgård, Skövde, Västra Götaland
Priset är 1 750 kr per natt mellan 3 dec. och 4 dec.

Detta hotell med golfbana i Skövde ligger mindre än 15 km från Stellas Lekland, Boulognerskogen och Arena Skövde. Högskolan i Skövde och Hertig Johans torg ligger ...

4.2/5Very Good! (98 recensioner)
Knistad Herrgård är en pärla!

"Hade några underbara dagar på Knistad Herrgård i en härlig miljö med mysiga rum och ett mycket vänligt bemötande av all personal vi mötte, både i receptionen och i restaurangen. Kvällsmenyn var också utmärkt. Vi kan varmt rekommendera en vistelse här!"…"

Recension från 16 aug. 2020

Knistad Herrgård
First Hotel Billingehus
First Hotel Billingehus
3.5 out of 5
Alphyddevägen, Skövde
Priset är 665 kr per natt mellan 1 jan. och 2 jan.

Detta familjevänliga hotell i Skövde ligger i en regionalpark, mindre än 3 km från Arena Skövde och Hertig Johans torg. Högskolan i Skövde och Skövde kulturhus ...

3.1/5 (646 recensioner)
Fantastisk service

"Trots hotellets begränsningar i dessa "Coronatider" (t.ex. stängda faciliteter och stängd restaurang) så fick vi ändå en fantastisk upplevelse. Detta tack vare en hängiven personal som hela tiden gjorde sitt bästa för att vi skulle trivas, och som gav oss en jättebra service. En stor eloge till personalen. ..."…"

Recension från 1 juni 2020

First Hotel Billingehus
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Semesterboende i Skövde

Rymlig 4 Rumslägenhet med 5 Bäddar #2
Rymlig 4 Rumslägenhet med 5 Bäddar #2
Timmervägen, Skövde, Västra Götalands län

Denna lägenhet i Skövde ligger 2,7 km från Stellas Lekland och 4,2 km från Högskolan i Skövde. Arena Skövde och Hertig Johans torg ligger också mindre än en ...

Rymlig 4 Rumslägenhet med 5 Bäddar #2
Rymlig 4 Rumslägenhet med 5 Bäddar #1
Rymlig 4 Rumslägenhet med 5 Bäddar #1
Timmervägen, 11, Skövde, Västra Götalands län

Denna lägenhet i Skövde ligger 2,7 km från Stellas Lekland och 4,1 km från Högskolan i Skövde. Arena Skövde och Hertig Johans torg ligger också mindre än en ...

Rymlig 4 Rumslägenhet med 5 Bäddar #1
Wassbacken Cafè och Camping
Wassbacken Cafè och Camping
2 out of 5

Denna familjevänliga camping i Töreboda ligger vid floden, 0,1 km från Göta kanal och mindre än 15 km från Åsen Halna och Halna kyrka. Töreboda golfklubb ligger ...

4/5Very Good! (31 recensioner)

"Varmvattenberedaren var inte påslagen, upptäckte vi när vi stod i duschen. Skräpigt på golvet och i de nedre sängarna."…"

Recension från 16 juni 2020

Wassbacken Cafè och Camping
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Skövde

Städer nära Skövde