Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Markusplatsen (Piazza San Marco)

Upplev den tidlösa charmen hos Venedigs hjärta, där stadens mest berömda sevärdheter ligger. Här finns även många kaféer och tusentals duvor.

Gå ut på Venedigs mest kända torg och imponeras av den överdådiga Markuskyrkan, den resliga campanilan och Dogepalatsets gotiska fasad. Detta livliga centrum har varit mittpunkten för livet i Venedig i över 1 000 år. Njut av en drink på något av kaféerna under den pelarbeprydda arkaden som går längs torget eller besök de berömda byggnaderna.

Lokalinvånarna kallar denna stora, öppna plats i det annars så tätt packade Venedig helt enkelt för El Piazza, torget. Kom hit vid olika tidpunkter för att uppleva hur torget förändras under dagen. Se de vackra färgerna i soluppgången, upplev farten och fläkten mitt på dagen och njut av den romantiska atmosfären på kvällen.

Fasaden på Markuskyrkan (Basilica di San Marco) från 1000-talet drar omedelbart till sig uppmärksamheten med sina höga valv, dekorationerna i guld och marmor och de utsirade figurerna. Till höger om basilikan står Venedigs karakteristiska klocktorn, campanilan. Gå upp till toppen på tornet eller stå där nere och lyssna på när Torre dell’Orologio slår varje heltimme. Två bronsfigurer slår på klockorna, precis som de har gjort i över femhundra år.

Ett annat vanligt ljud är kuttrandet från duvorna som samlas här i jakt på mat, även om det inte längre är tillåtet att mata dem.

Titta efter de två pelarna som markerar den traditionella ingången till staden i det sydöstra hörnet. Högst upp håller figurer av evangelisten Markus och helgonet Teodor ett vakande öga över den lagun där staden Venedig har uppförts.

Otaliga kaféer säljer cappucino och du kan äta på uteplatserna, men priserna är ofta högre än i resten av staden. När skymningen faller och det är mindre folk i rörelse kan du sätta dig på ett kafé och lyssna på musiker som uppträder medan du smuttar på ett glas vin. Tänk på att det är dyrare att sitta ned vid ett bord jämfört med att stå i baren.

Markusplatsen, i distriktet San Marco, går ner till Canal Grande och det är enkelt att komma hit med vaporetto (vattenbuss) eller till fots. Vid högvatten under de svalare månaderna kan torget svämmas över, men upphöjda plattformar gör det ändå möjligt att besöka torget.


Andra sevärdheter i San Marco


Karta

Hotell nära Markusplatsen

Se alla 1 940 hotell nära Markusplatsen
1,809 kr
Colombina Hotel

Colombina Hotel

Castello, Calle Del Remedio 4416, Venice
4,4
av 5, från 1 284 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i San Marco ligger nära Tesoro och Markuskyrkan. Campanile di San Marco och Palazzo Ducale ligger också fem minuter härifrån.

1,608 kr
Rosa Salva Hotel

Rosa Salva Hotel

San Marco 951, Calle Fiubera, Venice
4,8
av 5, från 94 recensioner
0.0 av 5.0

Detta boende i San Marco ligger nära Teatro San Gallo, Markuskyrkan och Campanile di San Marco.

1,232 kr
Hotel Montecarlo

Hotel Montecarlo

Calle Specchieri 463 San Marco, Venice
4,3
av 5, från 1 378 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i San Marco ligger nära Procuratie Vecchie, Markuskyrkan och Campanile di San Marco. Palazzo Ducale och Markusplatsen ligger också fem minuter härifrån.

1,795 kr
Hotel Dona Palace

Hotel Dona Palace

San Marco 391, Venice
4,3
av 5, från 807 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell med historisk profil ligger i San Marco, nära Tesoro, Markuskyrkan och Campanile di San Marco. Palazzo Ducale och Markusplatsen ligger också fem minuter härifrån.

3,364 kr
Bauer Palazzo

Bauer Palazzo

San Marco 1459, Venice
4,5
av 5, från 1 089 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i San Marco ligger fem minuters promenad från Markusplatsen, Markuskyrkan och Campanile di San Marco. Rialto-bron och Palazzo Ducale ligger också tio minuter härifrån.

819 kr
Hotel Torino

Hotel Torino

Calle delle Ostreghe, Venice
3,8
av 5, från 793 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i San Marco ligger nära Santa Maria del Giglio och Santa Maria della Salute-kyrkan. Markuskyrkan och Markusplatsen ligger också tio minuter härifrån.

1,846 kr
Ai Patrizi Venezia - Luxury Apartments

Ai Patrizi Venezia - Luxury Apartments

Campo Manin 4255, Venice
4,9
av 5, från 106 recensioner
0.0 av 5.0

Denna lägenhet i San Marco ligger tio minuters promenad från Teatro Rossini, Rialto-bron och Markuskyrkan. Markusplatsen och Campanile di San Marco ligger också tio minuter härifrån.

1,511 kr
Hotel Cavalletto e Doge Orseolo

Hotel Cavalletto e Doge Orseolo

Piazza San Marco 1107, Venice
3,7
av 5, från 1 359 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell ligger i San Marco, nära Campanile di San Marco, Museo civico correr och Torre dell’Orologio. Markusplatsen och La Fenice-operan ligger dessutom fem minuter härifrån.