Metz

Reseguide
Metz som inkluderar en å eller flod, historiska element och en bro
Lär dig mer om den fascinerande fransk-tyska historien under din semester i Metz innan du tillbringar en avkopplande eftermiddag i parker, kyrkor och museum.

En historia som är förknippad med militäriskt hjältemod och närhet till tyska gränsen gör Metz till en komplex och fängslande stad. Besök den extraordinära katedralen som är en av Europas mest dekorerade och intressanta. Järnvägsstationen är ett palats i gotisk stil.

Metz-katedralen är den främsta sevärdheten i denna charmerande stad. Se den fransk-gotiska byggnaden på kvällen när den översköljs av ljus. Beundra de många stora fönstren i målat glas och titta upp i det höga mittskeppet. Se den fascinerande samlingen av flera hundra år gamla föremål.

Katedralen är en av de många viktiga byggnader som omger Place d’Armes, Metz största torg. Det stora torget är en populär samlingspunkt på grund av den centrala placeringen och den historiska betydelsen med det intilliggande stadshuset, tingshuset och turistbyrån. Tvärs över floden Moselle kan du se det äldsta operahuset i Frankrike, Opera-Théâtre från 1700-talet.

I stadskärnan kan du besöka Gare de Metz-Ville för att få grepp om regionens historia. Stadens järnvägsstation kallas ibland Station Palace, tack vare det ståtliga utseendet. Tyskarna byggde den historiska järnvägen 1908 efter att staden annekterats av det tyska imperiet.

Njut av den avkopplande atmosfären på strandpromenaden med fontäner och bänkar och en stor gräsplätt.

Om du har bokat en paketresa till Metz och vill se dig lite om kan du hyra en cykel och åka till den närliggande staden Nancy. Den pittoreska rutten längs floden har särskilda cykelbanor.

Metz ligger ungefär tre timmars bilresa öster om Paris. Det går regelbundna tåg mellan de två städerna. Du kan också flyga till flygplatsen Metz-Nancy-Lorraine som ligger 19 kilometer söder om stadens centrum. Ta pendelbussen till Metz, som tar ungefär 30 minuter. Ta dig runt i staden med buss eller cykel.

Resor till Metz under sommaren bjuder på varmt och fuktigt väder med mycket lite vind. På vintern är det kallt och det kan komma snöbyar. Kom hit året om för att njuta av en intressant blandning av fransk och tysk kultur.

Var kan jag bo i Metz?

Hotel La Citadelle Metz-MGallery
Hotel La Citadelle Metz-MGallery
4 out of 5
5 Avenue Ney, Metz, Moselle, 57000
Full återbetalning
Priset är 1 238 kr per natt mellan 19 juli och 20 juli
Detta hotell med familjevänlig profil har 4 stjärnor och ligger i Metz. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala ...
4,5/5 Wonderful! (361 recensioner)
Juli 2021
"Ett hotell med hög standard. Fantastiskt fina rum. Sängen är skön. Bra restaurang med fantastisk mat men servicen tar tid om restaurangen är full. Parkeringen utomhus framför hotellet kostar 15 euro. Det är vad man ofta får betala för garageplats på hotell. Lite dåligt."

Recension från 3 juli 2021

Hotel La Citadelle Metz-MGallery
Campanile Metz Centre - Gare
Campanile Metz Centre - Gare
3 out of 5
90 Rue aux Arènes, Metz, Moselle, 57000
Priset är 759 kr per natt mellan 10 juli och 11 juli
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Metz. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och reception (öppen dygnet runt). Våra gäster ...
4,4/5 Excellent! (580 recensioner)
"Great location in Metz"

Recension från 16 sep. 2021

Campanile Metz Centre - Gare
ibis Styles Metz Centre Gare
ibis Styles Metz Centre Gare
3 out of 5
23 Avenue Foch, Metz, Moselle, 57000
Priset är 829 kr per natt mellan 18 juli och 19 juli
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Metz. Här har du tillgång till gratis wi-fi, rumsservice och reception (öppen dygnet runt). Våra ...
4/5 Very Good! (512 recensioner)
"Övernattning"

Recension från 28 aug. 2017

ibis Styles Metz Centre Gare
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Residhome Metz Lorraine
Residhome Metz Lorraine
3 out of 5
10 Rue Lafayette, Metz, Moselle, 57000
Priset är 618 kr per natt mellan 14 juli och 15 juli
Detta boende för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Metz. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter. Våra gäster brukar tala ...
4,1/5 Very Good! (336 recensioner)
"Både vårt och vännernas rum vara förberett för 1 person. Fick hämta i receptionen, som, som tur var, ff var öppen. Tv:n gick inte. Kanske bara dosan, men det hjälpte ju inte oss. Trevlig och tillmötesgående receptionspersonal."

Recension från 8 mars 2022

Residhome Metz Lorraine
Odalys City Metz Manufacture
Odalys City Metz Manufacture
4 Place Saint Vincent, Metz, 57000
Priset är 640 kr per natt mellan 28 juli och 29 juli
Detta lägenhetshotell för affärsresenären ligger i Metz. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter. Våra gäster brukar tala väl om de ...
4,1/5 Very Good! (225 recensioner)
"wij hadden een studio op de 7e verdieping. Heel groot terras met uitzicht over de stad. Prachtig Minder was het dat de opstap naar het terras nogal hoog was. Beter een trapje of zo daar neer zetten."

Recension från 4 maj 2022

Odalys City Metz Manufacture
Svit på 3 nivåer. Spa, jacuzzi, bastu och hamam.
Svit på 3 nivåer. Spa, jacuzzi, bastu och hamam.
Metz, Grand Est
Denna lägenhet ligger i Metz. Här har du tillgång till wi-fi, bubbelpool och bastu. De populära sevärdheterna Metz katedral och Porte des Allemands finns i närheten. ...
Svit på 3 nivåer. Spa, jacuzzi, bastu och hamam.
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Metz