Montenegro

Reseguide
Kotors gamla stadsmurar som inkluderar en marina, en kuststad och kustutsikter

Det lilla sydöstliga landet Montenegro överraskar med hav, stränder, berg, sjöar och en månghundraårig fascinerande historia.

Lilla Montenegro har en fantastisk kust längs Adriatiska havet, storslagna bergsområden och mängder av spännande kulturella, historiska och naturhistoriska platser. Boka din semester i Montenegro för att uppleva ett ovanligt sydeuropeiskt resmål som är både avslappnande och lärorikt.

På en weekend i Montenegro kan du besöka historiska byar runt Kotorbukten, omgivna av höga berg. Den medeltida staden Kotor finns med på Unescos världsarvslista och lockar med 1200-talskatedralen St Tryphon, Gå upp för den urgamla trappan till Kotors ringmur som går längs klipporna runt Kotors gamla stad och ta dig den här vägen till slottet San Giovanni högst upp på en kulle. Från fästningen får du utsikt över det röda takteglet och det glittrande blågröna vattnet i bukten.

Fortsätt din resa längs bukten till Perast. Se kyrkan på ön Gospa od Skrpjela och klostret på Sveti Dordje – två obeskrivligt pittoreska öar. I staden Risan, som grundades på 200-talet f.Kr., kan du se urgamla mosaikkonstverk. En modernare upplevelse får du i Tivat med en promenad bland lyxyachterna i Porto Montenegro.

Många resor till Montenegro präglas av det lilla landets 117 stränder, som sammanlagt täcker en kust på 73 kilometer. Några av de bästa stränderna ligger runt Budva. På väg till stranden Mogren ser du stadens symbol, en stilig staty av en dansare. Boka boende på den gulliga ön Sveti Stefan på din resa.

Montenegro har även hela fem nationalparker. Inne i landet beger du dig till Cetinje och nationalparken Lovćen för att se typiska växter och djur och Njegos mausoleum. Shkodërsjön bjuder på ännu fler stränder och vackra vyer. Bada i sjön eller vandra i bergen. En blandning av gammalt och nytt är något som är typiskt för alla weekendresor till Montenegro, och som exemplifieras i huvudstaden Podgorica. Vattenfallet Niagara är bara en av friluftsattraktionerna i det här området.

Fortsätt din Montenegroresa norrut till Žabljak och nationalparken Durmitor. Åk flotte längs floden Tara genom den djupa Tarakanjonen och blicka upp mot den vackra Tarabron och Montenegros talltäckta berg.

Populära städer i Montenegro

Kotor presenterar kustutsikter, kryssning och en kuststad
Kotor
Historisk, Båtar och Kanotpaddling
Innanför de medeltida stadsmurarna i Kotor gömmer sig mycket välbevarade kyrkor och befästningar.

Saker att besöka

  • Kotors gamla stadsmurar
  • Clock Tower
  • Maritime Museum of Montenegro
Budva
Budva
Stränder, Historisk och Kaféer
Njut av skönheten och den spännande historien på en av Montenegros populäraste turistorter. Resor till Budva bjuder både på vackra stränder och fina restauranger.

Saker att besöka

  • Holy Trinity Church
Herceg Novi
Herceg Novi
Hav, Historisk och Monument
Herceg Novi väntar: historiska sevärdheter, monument, katedralen och mycket mer!

Saker att besöka

  • Savinaklostret
Ulcinj
Ulcinj
Sjöar, Sandstränder och Ruiner
Ulcinj väntar: sjöutsikt, ruiner, bergsvyer och mycket mer!