Kotor

Reseguide
Kotors gamla stadsmurar presenterar en kuststad, nattliv och berg
Innanför de medeltida stadsmurarna i Kotor gömmer sig mycket välbevarade kyrkor och befästningar.

En weekendresa till Kotor tar dig till en historisk stad med pittoreska omgivningar vid en vacker bukt. Staden är världsarvslistad och lockar till sig besökare med sina medeltida befästningar med portar, torn och murar. I Kotors gamla stadsdel kan du ta del av stadens rika historia.

Runt stadsdelen sträcker sig Kotors stadsmur. På kvällen lyses fästningsvallen upp på ett vackert sätt, och detta ljus speglas även i bukten, vilket ger ett enastående intryck. Uppifrån muren har du en mycket bra utsikt över de röda taken och gröna kullarna. Fästningsvallen är utsmyckad med intressanta strukturer, som Gurdić-porten från 1400-talet, Havsporten, Flodporten och Kampana-tornet från 1200-talet.

Väl tillbaka i centrum kan du besöka katedralen Svetog Tripuna, som har vackra detaljer i romansk och gotisk stil. Nikolaus kyrka är dock den största ortodoxa kyrkan i området. Vill du veta mer om Kotors marinhistoria ska du besöka Montenegros sjöfartsmuseum.

Under varma sommardagar kan du bege dig ut till kusten. Juli är den varmaste tiden på året, och passar dig som vill sola och bada under din weekend i Kotor. Vintrarna är milda till kalla med temperaturer nära nollan. En av de populäraste sevärdheterna är ön Gospa od Škrpjela. Du kan åka båt till den konstgjorda ön för att se den imponerande kyrkan samt utforska presentbutiken och ett museum. Om du är intresserad finns det dessutom guidade turer, där du får lära dig mer om de fascinerande konstverken.

Kotor ligger i den norra delen av Montenegros kust vid Adriatiska havet. Du kan resa till Kotor med flyg och landa på Tivat Airport, men det går också bra att flyga till Podgorica eller Dubrovnik. Om du föredrar kan du resa hit med bil, buss eller färja, beroende på var du reser ifrån.

Kotor ger en fascinerande inblick i Montenegros medeltida historia.

Var kan jag bo i Kotor?

Kotor

Kotors gamla stadsdel

Kotors gamla stadsdel är känt för de historiska sevärdheterna, och du kan besöka berömda sevärdheter som Kotor Bay och Kotors gamla stadsmurar.

Kotors gamla stadsdel