Budva

Reseguide
Budva
Njut av skönheten och den spännande historien på en av Montenegros populäraste turistorter. Resor till Budva bjuder både på vackra stränder och fina restauranger.

Budva är en av Montenegros populäraste semesterorter. Längs med Budvas riviera hittar du vackra stränder, längs vilka det ligger avslappnade hotell, restauranger och barer. Besök den historiska delen Stari Grad, koppla av på stränderna eller se om du kan få syn på några kändisar på barerna och restaurangerna.

Budva ligger söder om Kroatiens kända turistort Dubrovnik, och ökar i popularitet. Det turkosa vattnet och de rena stränderna kombinerat med den historiska stadskärnan och de moderna faciliteterna gör orten till ett perfekt resmål. Innanför de medeltida stadsmurarna hittar du charmiga kaféer vid vattnet. Du kan även tillbringa din weekend i Budva på en av de moderna resorterna.

Stari Grad ligger på en liten halvö, och dess mysiga gator erbjuder mängder av historiska sevärdheter. Du kan bland annat besöka kyrkorna Sveta Trojica, Sveti Ivan och Sveta Bogorodica eller gå i butiker, på gallerier eller på fina restauranger. Stanjevicis kloster är också värt ett besök.

Åk gärna till Sveti Stefan, som ligger sex kilometer bort. Det är nästan en ö som endast är kopplad till fastlandet via en liten bit strand, och det är en mycket pittoresk plats. Stora delar av ön är idag en del av hotellet Aman Sveti Stefan, men du kan se Villa Miločer, vilket är Marie av Rumäniens tidigare sommarbostad, samt den söta Kungliga stranden.

Du kan också besöka ön Sveti Nikola, som ligger precis utanför Budvas kust. Du kan enkelt hoppa på en taxibåt från strandpromenaden och tillbringa dagen med att utforska öns skog, paddla kajak och äta nyfångad fisk på en av restaurangerna.

Budva ligger två mil från Tivat Airport, 6,5mil från Podgorica och cirka tio mil från Dubrovnik. Från flygplatsen kan du boka taxi eller transfer för din resa till Budva. Sedan tar du dig enkelt runt i staden till fots. Vill du ta dig utanför staden kan du använda lokalbussarna eller hyra en bil.

Var kan jag bo i Budva?

Default Image

Stari Grad Budva

De historiska sevärdheterna och stränderna är några av de saker som gör Stari Grad Budva så speciellt. Passa på att besöka Citadel eller Main Gate när du ändå utforskar området.

Stari Grad Budva
Default Image

Centar

Sightseeing kanske inte är vad Centar framför allt är känt för, men i närheten kan du hitta sevärdheter som TQ Plaza och Slovenska Plaža tourist village.

Centar
Default Image

Maini

När du är i Maini kan du planera in ett besök till Slovenska Plaža tourist village och Slovenska Beach, några av områdets viktigaste sevärdheter.

Maini