Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Kretas naturhistoriska museum

Missa inte chansen att lära dig mer om Kretas unika naturmiljö på detta utmärkta moderna museum.

Besök Kretas naturhistoriska museum för att utforska de olika ekosystemen i det klimat som är unikt för ön och se några av de djur som trivs här. Lär dig mer om arterna som levde här långt före människan. Upplev hur en jordbävning känns på det seismiska bordet. Barnen kan roa sig medan de lär sig på Stavros Niarchos Discovery Center, med flera olika interaktiva utställningar. Pausa i några minuter och slå dig ned för att se på någon av de utmärkta föreställningarna i multimediarummet.

Kretas naturhistoriska museum grundades 1980 och visar upp en av de mest omfattande utställningarna av ekostystem och naturlig mångfald i Grekland. Museets dubbla fokus på utbildning och miljöskydd erbjuder en uppskattad paus för att ta in områdets naturlandskap. 

Börja med Mega Dioramas. Detta är tveklöst museets största område och har utställningar av nästan alla de olika ekosystem som finns i Grekland. Utfoska bokskogarna, ökenlandskap med klippor och sand, bergsområden med barrskog och ännu mer. 

En annan favorit är det seismiska bordet. Ställ dig på denna jordbävningssimulator som låter dig känna hur det känns att vara med om en av de många jordbävningar som har drabbat området genom tiderna. Lär dig mer om vad som orsakar jordbävningar och tolka skalven på en seismograf. 

Ta sig till Live Museum för att se några av djuren som lever i Kretas torra landskap. Du kommer att hitta ödlor, fåglar och akvarier fulla med tropiska fiskar. Härifrån kan du ta dig vidare till en modell av Deinotherium giganteum, en förhistorisk elefant som levde i området. Se ännu fler förhistoriska arter i fossilrummet, med fler än 8 200 fossiler från området. 

Låt barnen underhålla sig själva i Stavros Niarchos-området med flera olika interaktiva utställningar. Till dessa hör en stor modell av ett förhistoriskt fartyg som de kan utforska. Minst lika underhållande är utställningen Light Mysteries, som förklarar hur hologram och optiska illusioner fungerar. 

Kretas naturhistoriska museum ligger strax väster om hamnen. Museet är öppet alla dagar och besökare måste betala inträde.


Andra sevärdheter i Heraklion


Karta

Hotell nära Naturhistoriska museet i Kreta

Se alla 726 boenden nära Naturhistoriska museet i Kreta
Lato Boutique Hotel 506 kr
Lato Boutique Hotel

Lato Boutique Hotel

15 Epimenidou Street, Heraklion, Kreta
   
  3.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i boutique-stil i centrala Heraklion ligger tio minuters promenad från Anglons torg 18 och Heraklions arkeologiska museum. Heraklions hamn och Naturhistoriska museet i Kreta ligger också en kvarts promenad härifrån.

  Dom Boutique Hotel 516 kr
  Dom Boutique Hotel

  Dom Boutique Hotel

  Almirou 14, Heraklion
    
   4.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i centrala Heraklion ligger tio minuters promenad från Heraklions Loggia, Heraklions arkeologiska museum och Naturhistoriska museet i Kreta. Heraklions hamn ligger 1,2 km härifrån.

   Atrion Hotel 593 kr
   Atrion Hotel

   Atrion Hotel

   9 Chronaki Street, Heraklion, Kreta
     
    3.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta familjevänliga hotell nära flygplatsen i Heraklion ligger tio minuters promenad från Klostren Sankt Peter och Sankt Paul, Naturhistoriska museet i Kreta och Heraklions arkeologiska museum. Heraklions hamn ligger 1,3 km härifrån.

    Ibis Styles Heraklion Central 616 kr
    Ibis Styles Heraklion Central

    Ibis Styles Heraklion Central

    26 Koroneou Street and Agiou Titou, Crete Island, Heraklion
      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i centrala Heraklion ligger fem minuters promenad från Agios Titos kyrka och Heraklions arkeologiska museum. Heraklions hamn och Naturhistoriska museet i Kreta ligger också en kvarts promenad härifrån.

     Olive Green Hotel 527 kr
     Olive Green Hotel

     Olive Green Hotel

     Meramvellou & Idomeneos 22, Heraklion, Crete
       
      4.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell med miljövänlig profil i centrala Heraklion ligger nära Agios Titos kyrka och Heraklions arkeologiska museum. Heraklions hamn och Naturhistoriska museet i Kreta ligger också en kvarts promenad härifrån.

      Veneziano Boutique Hotel 427 kr
      Veneziano Boutique Hotel

      Veneziano Boutique Hotel

      N.Kazantzaki 1, Heraklion
        
       4.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta lägenhetshotell vid stranden ligger mitt i Heraklion, nära Morosinistiftelsen, Kretas historiska och etnografiska museum och Heraklions Loggia. Heraklions arkeologiska museum och Naturhistoriska museet i Kreta ligger dessutom tio minuter härifrån.

       Capsis Astoria Heraklion Hotel 599 kr
       Capsis Astoria Heraklion Hotel

       Capsis Astoria Heraklion Hotel

       11 Eleftherias square, Heraklion, Kreta
         
        4.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Heraklion ligger nära Eleftherias torg och Heraklions arkeologiska museum. Naturhistoriska museet i Kreta och Heraklions hamn ligger också 2 km härifrån.

        Metropole Urban Hotel 487 kr
        Metropole Urban Hotel

        Metropole Urban Hotel

        Agia Aikaterini Square, Heraklion
          
         4.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i centrala Heraklion ligger nära Morosinistiftelsen och Heraklions Loggia. Kretas historiska och etnografiska museum och Heraklions arkeologiska museum ligger dessutom tio minuter härifrån.