Grekland

Reseguide
Grekland

Lär dig mer om rötterna till den västerländska civilisationen och skaffa dig en fin solbränna på en av öarna i denna urgamla nation i sydöstra Europa – boka weekendresor till Grekland idag.

Ingenstans är den klassiska civilisationen så närvarande som i Grekland. Templen från antikens dagar står lika stadigt som dagens moderna byggnader. Njut av tusentals mil av medelhavskust och hundratals vackra öar under din weekend i Grekland, ett av Europas populäraste resmål.

Besök Aten tillsammans med de miljontals andra turister som varje år besöker staden för att se de berömda byggnaderna av klassisk antik arkitektur. Stadens främsta sevärdhet är Akropolis, en stadsdel från 500 år f.Kr. som ligger på en klippa mitt i staden. Upptäck Parthenon, ett grekiskt tempel med marmorpelare på alla fyra sidor. Besök andra arkeologiska platser i Grekland, till exempel Delfis ruiner vid berget Parnassus norr om Aten.

Det grekiska fastlandet har visserligen en lång och vacker kustlinje, men det bästa sättet att njuta av det grekiska havet är att besöka någon av landets öar. Stanna till vid den undersköna byn Firá, som ligger vid vattnet på ön Santorini. Firá är en av de vackraste byarna i världen, med sina hus bestående av snövita väggar och tak täckta med blå kupoler, som sträcker sig uppför den branta havsklippan. Om du bestämmer dig för att utforska ön kommer du att upptäcka att den i själva verket är toppen av en aktiv vulkan.

Santorini omges av 300 meter höga klippor och har därför inga bra strandområden. Bege dig istället till resortön Mykonos om du vill besöka någon av Greklands bästa stränder.

De flesta sammankopplar Grekland med klassisk civilisation och havet. Men glöm inte bort en av landets bästa sevärdheter: Meteoraklostren. Klostren ligger bland de centrala bergen i Greklands inland, och byggdes högt uppe på topparna av höga bergspelare, för att skydda dem mot invaderande arméer. När du besöker klostren ska du klättra upp för trappstegen som har huggits ut i bergspelarna och blicka ut från utsiktsplatserna med utsikt över det klippiga landskapet.

Boka ett weekendpaket till Grekland och flyg till landet via Atens internationella flygplats. Ta en båt eller ett flyg från fastlandet till någon av de hundratals omkringliggande öarna.

Populära städer i Grekland

Akropolis presenterar historisk arkitektur, ruiner och nattliv
Aten
Museer, Historisk och Kaféer
Aten är vackert beläget mellan bergen och havet. Antikens värld, gnistrande vita hus och vacker utsikt är bara något av allt du kan få uppleva här.

Saker att besöka

 • Akropolismuseet
 • Syntagmas torg
 • Romersk agora
Pefkos strand som inkluderar en strand
Rhodos
Utsikt mot stranden, Historisk och Familjevänlig
Ruinerna av gamla civilisationer finns bakom varje krön i staden Rhodos på den spektakulära grekiska ön med samma namn, där modernt och historiskt smälter ihop tillsammans.

Saker att besöka

 • Tsambika strand
 • Anthony Quinn-bukten
 • Lindos Beach
Paleokastritsa strand presenterar kustutsikter
Korfu
Utsikt mot stranden, Hav och Öar
Besök den grekiska ön Korfu, med flera kilometer av idyllisk kust och vacker landsbygd, söta byar, traditionella tavernor och bysantinsk arkitektur.

Saker att besöka

 • Korfus hamn
 • Paleokastritsa strand
 • Achilleion
Thira stad presenterar kustutsikter och en kuststad
Santorini
Öar, Solnedgångar och Hav
Fly undan till Santorini! Upplev solnedgångarna, utsikt över vackra öar och stränder.

Saker att besöka

 • Perissa strand
 • Röda stranden
Kefalonia
Kefalonia
Öar, Avskilt och Sandstränder
Åk till pittoreska Kefalonia och upplev utsikt över vackra öar, bibliotek och cocktailbarer.
Lesvos
Lesvos
Öar, Museer och Ruiner
Pittoreska Lesvos väntar: museer, ruiner, landsbygd och mycket mer!

Populära sevärdheter i Grekland

Grekland

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: