Noto

Reseguide
Noto som visar chateau eller palats och historiska element
Om du planerar en resa till Noto kan du se fram emot att beundra vacker 1700-talsarkitektur, äta utsökta sicilianska delikatesser och utforska piazzor som kantas av fascinerande palats.

Noto ligger vid foten av ett berg och ståtar med fantastisk barock arkitektur. Staden återuppbyggdes helt efter en jordbävning 1693. Promenerar du genom stadens centrum kan du se klassiska trädgårdar, vackra fontäner och massor av palats, kyrkor och gårdar.

Det bästa sättet att ta sig till Noto är via Corso Vittorio Emanuele. Gatan kantas av ståtliga kyrkor, palats och gamla hus. Tar du dig nedför gatan mot centrum kommer du till slut fram till Piazza Municipio. Här hittar du den största koncentrationen av attraktioner. På den norra sidan kan du beundra Cattedrale di Notos imponerande kalkstensfasad. Kyrkans luftiga inre ståtar med magnifika fresker och en skulptur av konstnären Giacomo Gaggini.

Torget omges av flera palats, men Palazzo Ducezio sticker ut med klasiska kolonner och höga valv. Byggnaden används nu som stadshus, och besökare kan beundra dess utsökta väggmålningar. Palazzo Nicolaci di Villadorata är en annan höjdpunkt. Byggnaden är tom på möbler, men de rika färgerna som visas upp på brokadväggarna och målningarna ger en livlig inblick i hur adelsfolket levde på Sicilien en gång i tiden.

Stanna till på ett kafé med utsikt över torget och utforska sedan de omgivande gatorna. Söderut hittar du kyrkan Chiesa Santa Chiara, som ståtar med en lyxig barock interiör och fantastiska vyer över staden från takterrassen.

Många bokar resor till Noto för att beundra staden om kvällen, då de sandfärgade byggnaderna verkar glöda i det dramatiska ljuset. Lokalbefolkningen tar sig sedan vidare mot de barer och restauranger som kantar stadens torg. Följ med du också för att provsmaka Siciliens alla delikatesser.

Du kan med fördel boka en weekendresa till Noto, som ligger ungefär fyra mil söder om Syrakusa. Det går regelbundet lokalbussar mellan de två städerna. Området passar utmärkt för en dagsutflykt, men om du låter dig förföras av byggnadernas charm hittar du massor av boendealternativ på gångavstånd från huvudtorget.

Hotel Club Eloro
Hotel Club Eloro
4 out of 5
Contrada Pizzuta, Noto Marina, Noto, Siracusa, 96017
Detta hotell vid stranden har 4 stjärnor och ligger i Noto. Här har du tillgång till utomhuspool, fullständigt spa och wi-fi. De populära sevärdheterna Eloros ...
3,3/5 (28 recensioner)
"Location bellissima"

Recension från 3 sep. 2022

Hotel Club Eloro
Hotel Villa Favorita
Hotel Villa Favorita
4 out of 5
Contrada Falconara snc, Noto, SR, 96017
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Noto. Här har du tillgång till gratis wi-fi, takterrass och frukost. Våra gäster brukar tala väl ...
4,2/5 Very Good! (71 recensioner)
"El hotel es muy bonito, a un excelente precio. Cuartos limpios, personal muy amable y el desayuno delicioso. Altamente recomendable."

Recension från 29 sep. 2022

Hotel Villa Favorita
Antico Borgo Villa Giulia
Antico Borgo Villa Giulia
4 out of 5
Contrada San Lorenzo, Noto, Syracuse, 96017
Detta hotell har 4 stjärnor och ligger i Noto. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Våra gäster brukar tala väl om ...
4,2/5 Very Good! (52 recensioner)
Lugnt och skönt
"Vi gick till San Lorenzo stranden varje dag, 2km. Vägen var ganska smal men det var inte så mycket trafik så det gick bra. Stranden var fantastisk med en allmän del och en restaurang med sängar och parasoller. Noto, en mycket vacker stad i närheten är väl värd ett besök. Vi åt några bra middagar ..."

Recension från 25 sep. 2017

Antico Borgo Villa Giulia
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Agriturismo Eloro Pizzuta
Agriturismo Eloro Pizzuta
Strada Provinciale N 59, Noto, SR, 96017
Denna semesterbostad med familjevänlig profil ligger i Noto. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och utomhuspool. De populära sevärdheterna ...
Agriturismo Eloro Pizzuta
Casa Elia Locazione Breve
Casa Elia Locazione Breve
Noto, Sicily
Denna semesterbostad ligger i Noto. Här har du tillgång till gratis wi-fi, balkong och tv. De populära sevärdheterna Basilica di Santa Chiara och Museo Civico ...
Casa Elia Locazione Breve
Agricampeggio Maccari
Agricampeggio Maccari
SP 56 Bimmisca - Agliastro, Noto, SR, 96017
Detta lägenhetshotell ligger i Noto. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. De populära sevärdheterna San Lorenzos strand och ...
5/5 Exceptional! (1 recension)
geweldige agriculture...veel persoonlijke aandacht
"prachtige omgeving, mooie accommodatie. Er is veel aandacht voor de produkten. aardige mensen!"

Recension från 18 juli 2017

Agricampeggio Maccari
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Noto