Sicilien

Italien
Ortygia som visar al fresco-restauranger, restauranger och en solnedgång
Åk på semester till Sicilien, en vacker italiensk ö med Medelhavskultur och några av Europas vackraste vyer.

Historiskt sett har Sicilien varit ockuperat av nästan alla stora civilisationer kring Medelhavet. Området är fortsättningsvis en viktig mötesplats mellan Afrika och Europa. Landskapet på Italiens största ö erbjuder en fascinerande blandning av kristallklart vatten, mullrande vulkaner, frodig växtlighet och gamla ruiner. Tillbringa en weekend i Sicilien på de mindre öarna med att dyka, bada, vandra och klättra. Prova på regionens unika och läckra mat medan du reser från stad till stad.

Siciliens huvudstad Palermo är en spännande blandning av arkitektoniska stilar och kulturer. Staden har styrts av fenicier, romare, araber och normander, som alla har satt sin prägel på staden. Idag fylls Palermos gator med en trevlig blandning av romersk, bysantinsk och arabisk-normandisk arkitektur. Promenera längs de ökänt kaotiska gatorna och insup den livliga atmosfären med utomhusmarknader och torg.

Taormina är en av Siciliens charmigaste städer. Staden ligger vackert på berget och erbjuder vacker utsikt över Joniska havet och Etnas topp. Promenera längs den livliga huvudgatan med fina butiker eller utforska Teatro Greco, en magnifik grekisk teater byggd på 200-talet f.Kr. Upptäck fina medeltidskyrkor i hela staden och vandra längs lederna som går upp i de omgivande bergen.

Bege dig till de Unesco-skyddade Eoliska öarna belägna på Siciliens nordöstra kust. Den här skärgården med sju öar som drar till sig friluftsentusiaster erbjuder möjlighet att vandra på aktiva vulkaner, bada i djupblå vatten och snorkla ovanför fumaroler under vattnet. Koppla av på de svarta sandstränderna på den lilla ön Vulcano, gör som rika besökare och tillbringa sommaren på Panarea eller fly från massorna till den avlägsna ön Alicudi.

Det är enklast att resa till Sicilien med flyg. Ön har tre stora flygplatser: Palermo, Catania och Trapani. Sedan är det enkelt att nå regionens städer och kustorter med buss och tåg. Om du vill utforska avlägsna områden behöver du en bil eller en motorcykel.

Populära städer i Sicilien

Palazzo Pretorio presenterar en bro, en stad och en å eller flod
Palermo
Historisk, Katedraler och Kultur
Utforska Palermo: monument, historiska sevärdheter, kyrkor och mycket mer!

Saker att besöka

 • Mercato Ballarò
 • Massimoteatern
 • Palermos katedral
Piazza Duomo presenterar religiösa element, en kyrka eller katedral och historisk arkitektur
Catania
Historisk, Katedraler och Kaféer
Titta ner i en vulkankrater, ge dig ut på friluftsäventyr året runt och se på flera hundra års arkitektur i en av de största städerna på Sicilien.

Saker att besöka

 • Duomo di Catania
 • Piazza del Duomo
 • Castello Ursino
Taormina presenterar en ruin, teaterscener och historiska element
Taormina
Utsikt mot stranden, Historisk och Underhållning
Koppla av på olika stränder, gå på konsert i en romersk amfiteater och se på Europas största vulkan på denna populära turistort på Siciliens östkust.

Saker att besöka

 • Taormina linbana
 • Grekisk teater
 • Corso Umberto
Ortygia presenterar ett hus
Syrakusa
Historisk, Hav och Arkeologi
Dags att resa! Upptäck de historiska sevärdheterna, kulturen och katedralen i Syrakusa.

Saker att besöka

 • Apollontemplet
 • Orecchio di Dionisio
Agrigento presenterar landskap och en stad
Agrigento
Tempel, Historisk och Ruiner
Åk till Agrigento och upplev tempel, ruiner och historiska sevärdheter.

Saker att besöka

 • Tempeldalen
 • Concordiatemplet
Messina
Messina
Färjor och båtar, Katedraler och Monument
Pittoreska Messina kallar! Upptäck monument, katedralen, bergsvyer och mycket mer.