Okinawa

Reseguide
Okinawa som visar en bro, grottor och grottutforskning
När du besöker denna tropiska ö i södra Japan kan du koppla av på dess vackra stränder, prova på sportdykning och utforska ett av världens största akvarier.

Okinawa erbjuder spännande vattensporter och vackra naturlandskap och är ett attraktivt tropiskt paradis med ett fascinerande förflutet. Här kan du varva ned på vita sandstränder, se på medan man matar valhajar på akvariet och besöka det historiska slottet där Okinawas tidigare regenter bodde.

Okinawa är huvudön i prefekturen med samma namn, som är en skärgård med 160 öar söder om Japans fastland. Naha är öarnas huvudort och den främsta ingångsporten till Okinawa. Du kan shoppa, äta och dricka längsmed Kokusai-Dori, Nahas hvuudgata. Provsmaka Okinawas soba, en lokal maträtt med vetenudlar som serveras i en varm soppa.

Besök Shuri slott, en återskapad antik fästning som står på en kulle ovanför Naha. En 40 minuters biltur söder om Naha ligger Peace Memorial Park, som är en hyllning till de 250 000 amerikanska och japanska soldater och civila som fick sätta livet till på ön under en av andra världskrigets våldsammaste slag.

Lär dig mer om Okinawas marinliv på Ocean Expo Park på öns norra del. Se valhajar och tropiska fiskar på Okinawa Churaumi akvarium, där du även hittar en av världens största fisktankar. Denna nationalpark har dessutom byggt upp en kopia av en 1600-talsby på Okinawa och en botanisk trädgård med fler än 2 000 orkidéer.

Okinawa erbjuder flera kilometer med fantastiska stränder som du kan besöka under största delen av året, med möjligheter att simma från april till oktober. Prova på sportdykning på Mission Beach eller klättra upp till toppen i fyren på Cape Zanpa.

Ön erbjuder massor av andra attraktioner längre ifrån stranden. Vandra genom skogen till Hiji vattenfall och ta dig igenom ananasfälten i Nago Pineapple Park. Utforska strömmar och klippformationer i Gyokusendo grotta, en av Japans mest omfattande grottsystem.

Du tar dig till Okinawa med flyg till Naha Airport från Japan eller Kina och du tar dig runt med bus, hyrbil eller moped. Oavsett om du vill koppla av på stranden eller utforska historiska platser och marinliv är Okinawa en oemotståndlig semesterdestination.

Var kan jag bo i Okinawa?

Rizzan Sea Park Hotel Tancha Bay
Rizzan Sea Park Hotel Tancha Bay
4 out of 5
1496 Tancha, Kunigami, Onna, Okinawa-ken
Priset är 1 278 kr per natt mellan 1 okt. och 2 okt.
1 278 kr
per natt
1 okt. - 2 okt.
Denna resort vid stranden har 4 stjärnor och ligger i Onna. Här har du tillgång till gratis wi-fi, utomhuspool och 7 restauranger. De populära sevärdheterna ...
8,8/10 Excellent! (1 007 recensioner)
"房間和設備有點舊,但飯店很用心維持,服務好,沙灘很漂亮"

Recension från 24 sep. 2023

Rizzan Sea Park Hotel Tancha Bay
Halekulani Okinawa
Halekulani Okinawa
5 out of 5
1967-1 Nakama, Onna, Okinawa Prefecture
Priset är 6 178 kr per natt mellan 27 okt. och 28 okt.
6 178 kr
per natt
27 okt. - 28 okt.
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Onna. Här har du tillgång till gratis wi-fi, utomhuspool och 4 restauranger. Våra gäster brukar tala väl om ...
9,6/10 Exceptional! (1 420 recensioner)
"素敵なホテルでした。外食は少ないです"

Recension från 24 sep. 2023

Halekulani Okinawa
Hyatt Regency Seragaki Island Okinawa
Hyatt Regency Seragaki Island Okinawa
4.5 out of 5
1108 Serakaki Onnason, Onna, Okinawa
Priset är 2 985 kr per natt mellan 27 okt. och 28 okt.
2 985 kr
per natt
27 okt. - 28 okt.
Detta hotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Onna. Här har du tillgång till gratis wi-fi, utomhuspool och 6 restauranger. Våra gäster brukar tala väl ...
9,4/10 Exceptional! (960 recensioner)
Trevligt och bra val för Okinawa
"Helt nytt hotell och mycket fint. Fina och stora rum med bra balkonger. Poolområdet var mycket fint med bubbelpooler och saltvattenpool. Det finns också 2 sandstränder som är fina. Mycket trevlig personal. Frukosten är lite influerad av väst, skulle gärna se lite mer japanska val. Det finns bra restauranger ..."

Recension från 15 apr. 2019

Hyatt Regency Seragaki Island Okinawa
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Hoshino Resorts BEB5 Okinawa Seragaki
Hoshino Resorts BEB5 Okinawa Seragaki
3.5 out of 5
1860-4 Serakaki Onnason, Onna, Okinawa
Detta lägenhetshotell har 3,5 stjärnor och ligger i Onna. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och gratis transport till stranden. De populära sevärdheterna ...
9,4/10 Exceptional! (25 recensioner)
"very good experience with the hotel, everything is good, room is clean and tidy. Hotel lobby is a common area, guests are welcome to gather with friends and families, there are some board game provided. outside there are bicycle to ride for free. i will come back for sure if i visited Onna ..."

Recension från 20 sep. 2023

Hoshino Resorts BEB5 Okinawa Seragaki
Odysis Onna Resort Hotel
Odysis Onna Resort Hotel
3.5 out of 5
2620 Nakama, Onna, Okinawa
Detta lägenhetshotell har 3,5 stjärnor och ligger i Onna. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och utomhuspool. De populära sevärdheterna ...
9,2/10 Wonderful! (15 recensioner)
very nice!!
"It was the best accommodation for a happy trip. There is an airport shuttle, so I think I can come without a rental car. I need a rental car to go grocery shopping to cook. Simple cooking is possible. You can borrow cooking utensils for 1,000 yen during your stay. The electric rice cooker is also ..."

Recension från 16 sep. 2023

Odysis Onna Resort Hotel
BiBi Hotel Convention Bay
BiBi Hotel Convention Bay
3 out of 5
4-2-6 Isa, Ginowan, Okinawa
Detta lägenhetshotell har 3 stjärnor och ligger i Ginowan. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och tvättmöjligheter. De populära sevärdheterna American ...
8,6/10 Excellent! (92 recensioner)
"Loved everything"

Recension från 7 sep. 2023

BiBi Hotel Convention Bay
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Okinawa