Japan

Reseguide
Japan
Upplev ”Soluppgångens land” där det traditionella möter det moderna. Här finns skyskrapor, gamla tempel och snötäckta berg.

Japan är ett land med enorma kontraster. Det gamla och det nya sammanstrålar när den övergående skönheten ”wabi” möter elegansen och förfiningen i ”sabi”. I Japan ligger magnifika traditionella monument, som tempel, fridfulla trädgårdar och helgedomar, sida vid sida med moderna skyskrapor. Denna fascinerande fusion hittar du i ett dramatiskt landskap med karga, snötäckta berg, täta skogar och vackra kustområden.

Tokyo, landets huvudstad, är en modern stad full av livliga shoppingdistrikt, fantastiska restauranger och ett pulserande nattliv. Åk till Tokyos stadsdel Sumida om du vill besöka en sumobrottningsarena och gå på fascinerande museer eller se Sumidafloden. I april får du uppleva hanami, den högtid då körsbärsträden blommar, och i juli arrangeras en fyrverkerifestival. Besök Harajuku om du vill se en gammal helgedom och det galna modet hos distriktets ungdomar på söndagarna. Roa dig hela natten lång i Roppongi.

Det majestätiska berget Fuji med sin snötäckta topp tornar upp sig bortom Tokyos skyskrapor. Besök Fuji-Hakone-Izu nationalpark om du vill uppleva tät bergsskog, sjöar och vattenfall. Klättra upp till toppen av det vördade berget i juni eller juli. Om du vill se fler fantastiska bergsområden kan du besöka Japans nordligaste ö Hokkaido och Japanska alperna som ligger på ön Honshu. I Honshus västra del ligger de vackra städerna Osaka, Kobe, Kyoto och Nara. Bege dig söderut till ön Kyushu, Japans tredje största ö, som har varma källor och landets mest aktiva vulkan.

Utforska zenträdgårdarna i Ritsurinparken i Takamatsu. Upptäck Japans charmiga jordbrukssamhällen som ligger mitt i det frodiga skogslandskapet. Här och där på landsbygden stöter du på fantastiskt vackra slott. Smaka på den lokala maten och utsökt sashimi, en japansk maträtt med rå fisk och råa skaldjur.

Japans klimat uppvisar stora skillnader mellan norr och söder, så landet är ett utmärkt resmål året runt. Besök gärna Japan på våren under den väldoftande körsbärsblomningen eller på hösten för att se när de vackra lönnlöven färgas blodröda. Gyllene veckan i Japan är en lång allmän ledighet som infaller i slutet av april. Regnsäsongen börjar i maj i söder och rör sig norrut för att nå Hokkaido i slutet av juli. Somrarna kan vara mycket fuktiga. Vintrarna är milda vid Honshus kust mot Stilla havet.

Till Japan reser du via Haneda flygplats eller Naritas internationella flygplats i Tokyo, eller via Kansais internationella flygplats. Med hjälp av Japans berömda järnvägsnät kan du utforska både städer och landsbygd på ett snabbt och bekvämt sätt. Du kan också åka buss, taxi, färja eller flyga med några av de många inrikesflygen.

Populära städer i Japan

Tokyo
Tokyo
Shopping, Tempel och Storstad
Tokyo är inte bara Japans största stad utan även det mest tätbefolkade storstadsområdet i världen med över 35 miljoner innevånare i och runt staden. Om du befinner dig i centrala Tokyo ser du människor överallt. På gatorna flyter folkmassan fram som vågor i en slags harmoni med biltrafiken. Det fungerar utmärkt att promenera i staden och ska du längre sträckor så har Tokyo ett världsberömt tunnelbanesystem som är enkelt att ta sig runt med.

Saker att besöka

 • Disneyland® Tokyo
 • Tokyo Dome
 • Tokyo Tower
Osaka
Osaka
Restauranger, Shopping och Slott
Japans tredje största stad bjuder på både traditionell och modern kultur, från tempel till anime, och är känd för dess mat, mode och familjeunderhållning.

Saker att besöka

 • Universal Studios Japan
 • Kyocera Dome Osaka
 • Osaka-akvariet Kaiyukan
Heian-helgedomen som inkluderar historisk arkitektur, ett tempel eller plats för dyrkan och religiösa aspekter
Kyoto
Tempel, Kultur och Trädgårdar
Upplev en traditionell teceremoni, mata vilda apor och utforska världsarvslistade tempel och helgdeomar i denna historiska Japanska stad.

Saker att besöka

 • Kiyomizu-templet
 • Kinkaku-ji
 • Det kejserliga palatset i Kyoto
Yokohama
Yokohama
Shopping, Chinatown och Museer
Yokohama, en av Japans största städer, har en av världens största Chinatowns. Staden är känd för sina vattennära attraktioner, sina monument och sitt lokala kök.

Saker att besöka

 • Yokohama-arenan
 • Hakkeijima Sea Paradise
 • Yomiuriland
Atsutas helgongrav som visar ett tempel eller plats för dyrkan, en trädgård och religiösa element
Nagoya
Shopping, Historisk och Slott
Du kan beundra lyxbilar, utforska historiska platser, koppla av med en massage, ta in utsikten över staden eller shoppa några av Japans största märken i denna vibrerande metropol.

Saker att besöka

 • Nagoyas domkyrka
 • Nagoyas hamnakvarium
 • Nagoyas slott
Sapporo
Sapporo
Festivaler, Fisk och skaldjur och Sightseeing
Med skidbackar, parker, ölträdgårdar och festivaler har denna vidsträckta stad på den norra japanska ön Hokkaido något att erbjuda året runt.

Saker att besöka

 • Odori-parken
 • Hokkaidos universitet
 • Sapporo Tanukikoji shoppingstråk

Populära sevärdheter att besöka

Japan

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: