Ontario

Kanada
Casa Loma som visar historisk arkitektur, en trädgård och historiska element

Provinsen Ontario ligger i centrala Kanada. Här finns landets huvudstad och en av dess största städer. Provinsen sammankopplar provinserna vid Atlanten med landets inre områden. Ontarios sydöstra områden är väl utvecklade och bebodda, men provinsen uppvisar även en del av den kanadensiska vildmarken. Boka en resa till Ontario och ta en rundtur i städerna. Ge dig sedan ut i skogen och på tundran i norra Ontario.

Toronto är en av de stora städerna. Den har en silhuett med höga byggnader, som reser sig över välskötta stadsdelar och vackra gröna ytor. Shoppa på stora St. Lawrence Market och ta färjan över till Torontoöarna, där du kan ha en picknick medan du beundrar den omgivande staden. Upptäck historiska Chinatown, och besök Distillery District som är byggt av murtegel.

Kanadas huvudstad Ottawa har några av landets mest imponerande byggnader och museer. Upptäck området runt riksdagsbyggnaderna, med sin nygotiska arkitektur. Se viktiga föremål och monument från Kanadas rika kulturhistoria på världsberömda museer som National Gallery of Canada och Canada Aviation and Space Museum.

En stor turistattraktion som får miljontals resenärer från hela världen att boka resor till Ontario är Niagarafallen, som ligger vid gränsen till USA. Niagarafloden faller nedför en rad med klippor och bildar ett vattenfall med ett karakteristiskt utseende som är över 670 meter brett. Passa på att boka en kryssning och färdas vid fallets fot under din semesterresa.

Njut av Ontarios landskap vid kusterna vid de Stora sjöarna och tundran i norr. Kör bil längs Övre sjön och besök hamnstaden Thunder Bay. Segla på den stora sjön eller blicka ut över vattnet från de vackra klipporna vid Sleeping Giant. Thunder Bay är ett stopp på vägen när du ska ta dig till Ontarios Sunset Country, ett landskap täckt av skog med över 100 000 sjöar och floder. Ta tåget Polar Bear Express till Moosonee vid James Bay. Härifrån kan du åka med båt eller flygplan ut till den närliggande tundran.

När du ska ta dig till Ontario är det lämpligt att resa via Toronto eller Ottawa med flyg. Om du flyger från eller via USA kan du välja mellan flyg, tåg, buss eller bil från en närliggande större amerikansk stad. Denna provins i centrala Kanada har ett stort utbud av semesternöjen.

Populära städer i Ontario

Casa Loma som inkluderar historisk arkitektur, historiska element och ett slott
Toronto
Underhållning, Teatrar och Museer
Toronto är Kanadas folkrikaste stad och ett mångsidigt resmål med museer i världsklass, konserter, familjeunderhållning, idrottsanläggningar och mikrobryggerier.

Saker att besöka

 • Rogers Centre
 • Royal Ontario Museum
 • Harbourfront Centre
Ottawa som visar gatuliv, historisk arkitektur och en stad
Ottawa
Promenad, Museer och Sport
Kanadas vackra huvudstad lockar med en mängd gallerier, museer, parker och historiska platser, vilket gör en resa till Ottawa till en oslagbar upplevelse.

Saker att besöka

 • Byward Market Square
 • National Gallery of Canada
 • Parliament Hill
London som visar gatuliv
London
Restauranger, Shopping och Familjevänlig
Denna stad i södra Ontario är berömd inom medicinhistorien som platsen där insulinet först framställdes. Här finns både universitetskultur och vackra parker.

Saker att besöka

 • Victoria Park
 • Museum London
 • Delaware Speedway
Brudslöjefallen som visar landskap, en stad och en kaskad
Niagara Falls
Vattenfall, Kasinon och Turer
En sevärdhet så stor att den bokstavligen gränsar till två länder, Niagarafallen sträcker sig över gränsen mellan staten New York, USA och Ontario, Kanada.

Saker att besöka

 • Clifton Hill
 • Hästskofallen
 • Skylon Tower
Hamilton som inkluderar ett hus och en park
Hamilton
Shopping, Teatrar och Levande musik
Fly undan till Hamilton! Upplev museer, historiska sevärdheter och livemusik.
Guelph som inkluderar en staty eller skulptur, en fontän och en stad
Kitchener
Shopping, Universitet och Festivaler
Hundratals parker, mennoniternas pionjärhus och en av Nordamerikas största oktoberfester gör staden utanför Toronto väl värd ett besök.