Oregon

USA
Crater Lake National Park presenterar övyer, landskap och berg

Se storslagna vyer och ägna dig åt stimulerande aktiviteter på resor till Oregon, en delstat fylld med allt från dundrande vågor till vindsvepta sanddyner, jordbrukslandskap och vulkaniska berg.

Oregons Stilla havskust möter dig med stormiga vågor och ett våldsamt hav medan topparna i Cascade Mountains döljer spännande geotermisk aktivitet under jordens yta. Resor till Oregon kräver minst en vecka för att du ska hinna med alla de dynamiska aktiviteter som väntar i den här nordvästliga amerikanska delstaten vid Stilla havet.

Börja din resa till Oregon i Portland, delstatens nordliga största stad. Inne i Downtown hittar du både designerbutiker och spännande internationella restauranger. Staden är stolt över sina guidade turer; välj bland många olika som utforskar matställen, vinprovningar, mikrobryggerier, cykelleder och vulkaner. För en unik upplevelse av hortikultur kan du åka på en tur i International Rose Test Garden. Kör genom trädgården i bil eller promenera längs de böljande stigarna för att titta på tusentals rosor som inte finns någon annanstans i hela världen. Njut av lugnet i Portland Japanese Garden.

Fortsätt längre inåt landet på din resa till Oregon och besök Crater Lake National Park där du får se en enorm kollapsad vulkan som nu för tiden är fylld med iskallt källvatten. Wizard Island, i sjöns västra del är faktiskt en askpelare från en annan vulkan. Ta bilen in i parken för att se den klarblåa sjön en vacker sommardag eller gör en lång snöskovandring för att uppleva dess vintriga mystik.

Upptäck även Oregons jordbrukslandskap. Willamette Valley är känd för sitt utsökta pinot noir-vin. Skaffa dig en karta över regionen och gå på en tur mellan vingårdarna för din egen smakupplevelse.

Fortsätt söderut i Oregon för att delta i Bandons årliga tranbärsfestival. Om du föredrar golf framför bärplockning finns här även flera vackra golfbanor med otroliga utsikter på Bandon Dunes Golf Resort. Se golfare springa på den årliga internationella speedgolftävlingen, där spelarna måste ta sig igenom åtta hål på under en timme. I närheten hittar du Cape Blanco Lighthouse, som har varit i funktion sedan 1870 och skyddat fartyg som närmar sig den farliga kusten.

Res längs Oregons klippiga kust och stanna till så ofta du kan för att njuta av de dundrande vågorna och de omväxlande klimatet. Se enorma kolonier av sjölejon som ligger och solar på olika klippiga utposter. Några av de bästa vyerna på södra Oregons kust hittar du från Port Orford och Gold Beach.

Populära städer i Oregon

Bend som visar en park, en å eller flod och höstlöv
Bend
Utsikt mot floden, Cyklar och Vandring
Gott om utomhusattraktioner, natursköna vyer och en livlig stadsatmosfär gör denna bergstad till en av centrala Oregons populäraste destinationer.

Saker att besöka

  • Old Mill District
  • High Desert Museum
  • Drake Park
Portland
Portland
Shopping, Utsikt mot floden och Teatrar
Rosornas stad är även känd för sitt öl, sina böcker och sin utbredda ekologiska kultur.

Saker att besöka

  • Oregon Zoo
  • Lan Su Chinese Garden
Eugene som visar en solnedgång, en stad och berg
Eugene
Universitet, Shopping och Sport
Eugene är en universitetsstad med ett stort utbud av barer, utomhusaktiviteter, underhållning och kulturella sevärdheter. 

Saker att besöka

  • Hult Center for Performing Arts
  • Shelton McMurphey Johnson House
Salem som visar en trädgård
Salem
Trädgårdar, Universitet och Vingårdar
Salem kallar! Upptäck universitetsstämning, festivaler, museer och mycket mer.

Saker att besöka

  • Willamette Valley
  • Oregon State Capitol
Hillsboro
Hillsboro
Restauranger, Shopping och Familjevänlig
Kan du inte få nog av sport, krogar och livemusik? Kom iväg till Hillsboro!
Medford
Medford
Utsikt mot floden, Underhållning och Teatrar
Besök Medford, den största staden i södra Oregon, där du hittar lokalproducerat vin och gott om utomhusaktiviteter på platser som Ashland, Crater Lake och Stilla havskusten.