Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Knossos palats

Ta en rundtur på en av Europas mest spektakulära arkeologiska utgrävningar, där grekiska myter har skapats och fantastiska skatter hittats.

Gå genom minoiska kungars och drottningars kammare på Knossos och fascineras av de antika byggnadernas prakt. Utforska den labyrintlika anläggningen och lär dig historien om vad som hände med den mytiske arkitekten Daidalos. Ta en rundtur för att ta reda på vilka skatter som hittats här sedan utgrävningarna började.

Knossos palats är Greklands största arkeologiska utgrävningsplats från bronsåldern. Den fungerade som politiskt och religiöst centrum för den minoiska civilisationen tills den förstördes omkring 1375 f.Kr. Arkeologen Arthur Evans påbörjade år 1900 ett omfattande projekt med utgrävning och restaurering som resulterade i en av Europas viktigaste och mest imponerande historiska platser.

Först tar du dig uppför ingångsrampen. Du upptäcker snabbt varför grekiska myter utvecklades runt palatsets labyrintlika form. Ett antal gångar leder dig runt de olika områdena, men det kan ändå vara bra att följa med på en rundtur eller hyra en guide för att se till att du inte missar någon av de viktigaste sevärdheterna.

Det första området du kommer till är de kungliga boningarna i högpalatset. Se dig omkring i drottningens svit och beundra den imponerande fresken som föreställer en delfin. Ta reda på hur hennes kända toalett som gick att "spola" fungerade. Ta dig uppför den imponerande stora trappan till kungens kammare, som även kallas för Dubbelyxans sal. Observera symbolen med dubbelyxan som är uthuggen i murverket.

Beundra den centrala innergården högst upp på trappan. Ta dig till tronrummet i det nordvästra hörnet för att se en utnött stentron. Föreställ dig de uppträdanden som hölls i teaterområdet. Besök verkstäderna där palatsets hantverkare skapade sina mästerverk. Ett av dessa konstverk är den stora fresken av Prästkungen som skådar ut över den södra innergården. Missa inte den kungliga vägen utanför palatset, vilken sägs vara Europas äldsta väg.

Knossos ligger 5 kilometer sydöst om Heraklion. Det är öppet alla dagar, året runt, utom helgdagar. Se till att du har minst två timmar för ditt besök här. Besökare måste betala inträdesavgift.


Andra sevärdheter i Heraklion


Karta

Hotell nära Palatset i Knossos

Se alla 387 hotell nära Palatset i Knossos
Scalani Hills Residences 1,225 kr
Scalani Hills Residences

Scalani Hills Residences

Skalani, Heraklion
   
  4,9
  av 5, från 16 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell i Heraklion ligger 1,5 km från Nikos Kazantzakis Museum och 4,5 km från Palatset i Knossos. Heraklions arkeologiska museum och Naturhistoriska museet i Kreta ligger också mindre än 15 km härifrån.

  Villa Irini, Patsides
  Villa Irini, Patsides

  Villa Irini, Patsides

  , Archanes-Asterousia
    
   0.0 av 5.0

   Detta boende ligger i Archanes-Asterousia nära Nikos Kazantzakis Museum, Palatset i Knossos och Knossos arkeologiska utgrävning. I närheten hittar du dessutom Heraklions arkeologiska museum och Naturhistoriska museet i Kreta.

   Large ren Lägenhet Lugnt men Centralt Beläget, Strax Utanför Centrum
   Large ren Lägenhet Lugnt men Centralt Beläget, Strax Utanför Centrum

   Large ren Lägenhet Lugnt men Centralt Beläget, Strax Utanför Centrum

   , Iraklio
     
    0.0 av 5.0

    Detta boende ligger i Heraklion nära Knossos arkeologiska utgrävning, Manos Hatzidakis teater och Geoponikos Kipos. I närheten ligger även Heraklions offentliga trädgårdar och Kornarou torg.

    Atrion Hotel 998 kr
    Atrion Hotel

    Atrion Hotel

    9 Chronaki Street, Heraklion
      
     4,2
     av 5, från 263 recensioner
     3.0 av 5.0

     Detta hotell i centrala Heraklion ligger tio minuters promenad från Klostren Sankt Peter och Sankt Paul och Naturhistoriska museet i Kreta. Heraklions arkeologiska museum ligger 0,9 km härifrån.

     GDM Megaron 1,007 kr
     GDM Megaron

     GDM Megaron

     9, D. Beaufort Street, Heraklion
       
      4,8
      av 5, från 481 recensioner
      5.0 av 5.0

      Detta hotell i lyxstil i centrala Heraklion ligger tio minuters promenad från Museet om kampen om Kreta och om nationellt motstånd och Heraklions arkeologiska museum. Naturhistoriska museet i Kreta ligger 1,2 km härifrån.

      Villa Fourni Archanes
      Villa Fourni Archanes

      Villa Fourni Archanes

      Archanes, Archanes-Asterousia
        
       4.0 av 5.0

       Denna villa ligger i Archanes-Asterousia nära Nikos Kazantzakis Museum, Palatset i Knossos och Helgedomen i Anemospilia. I närheten hittar du dessutom Knossos arkeologiska utgrävning och Musical Workshop Labyrinth.

       Groundfloor Luxury Villa Heraklion Crete
       Groundfloor Luxury Villa Heraklion Crete

       Groundfloor Luxury Villa Heraklion Crete

       Lofoupoli Heraklion,, Heraklion
         
        3.5 av 5.0
        Promachon Agricultural Villa
        Promachon Agricultural Villa

        Promachon Agricultural Villa

        , Heraklion
          
         0.0 av 5.0

         Detta boende ligger i Heraklion nära Knossos arkeologiska utgrävning, Palatset i Knossos och Geoponikos Kipos. I närheten hittar du dessutom Manos Hatzidakis teater och Heraklions offentliga trädgårdar.