Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Knossos palats

Ta en rundtur på en av Europas mest spektakulära arkeologiska utgrävningar, där grekiska myter har skapats och fantastiska skatter hittats.

Gå genom minoiska kungars och drottningars kammare på Knossos och fascineras av de antika byggnadernas prakt. Utforska den labyrintlika anläggningen och lär dig historien om vad som hände med den mytiske arkitekten Daidalos. Ta en rundtur för att ta reda på vilka skatter som hittats här sedan utgrävningarna började.

Knossos palats är Greklands största arkeologiska utgrävningsplats från bronsåldern. Den fungerade som politiskt och religiöst centrum för den minoiska civilisationen tills den förstördes omkring 1375 f.Kr. Arkeologen Arthur Evans påbörjade år 1900 ett omfattande projekt med utgrävning och restaurering som resulterade i en av Europas viktigaste och mest imponerande historiska platser.

Först tar du dig uppför ingångsrampen. Du upptäcker snabbt varför grekiska myter utvecklades runt palatsets labyrintlika form. Ett antal gångar leder dig runt de olika områdena, men det kan ändå vara bra att följa med på en rundtur eller hyra en guide för att se till att du inte missar någon av de viktigaste sevärdheterna.

Det första området du kommer till är de kungliga boningarna i högpalatset. Se dig omkring i drottningens svit och beundra den imponerande fresken som föreställer en delfin. Ta reda på hur hennes kända toalett som gick att "spola" fungerade. Ta dig uppför den imponerande stora trappan till kungens kammare, som även kallas för Dubbelyxans sal. Observera symbolen med dubbelyxan som är uthuggen i murverket.

Beundra den centrala innergården högst upp på trappan. Ta dig till tronrummet i det nordvästra hörnet för att se en utnött stentron. Föreställ dig de uppträdanden som hölls i teaterområdet. Besök verkstäderna där palatsets hantverkare skapade sina mästerverk. Ett av dessa konstverk är den stora fresken av Prästkungen som skådar ut över den södra innergården. Missa inte den kungliga vägen utanför palatset, vilken sägs vara Europas äldsta väg.

Knossos ligger 5 kilometer sydöst om Heraklion. Det är öppet alla dagar, året runt, utom helgdagar. Se till att du har minst två timmar för ditt besök här. Besökare måste betala inträdesavgift.


Andra sevärdheter i Heraklion


Karta

Hotell nära Palatset i Knossos

Se alla 322 hotell nära Palatset i Knossos
Scalani Hills Residences

Scalani Hills Residences

Skalani, Heraklion
4,9
av 5, från 16 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Heraklion ligger 1,5 km från Nikos Kazantzakis Museum och 4,5 km från Palatset i Knossos. Knossos arkeologiska utgrävning och Fourni ligger också mindre än en mil härifrån.

Villa Irini, Patsides

Villa Irini, Patsides

Emanouil Skarvelaki, Patsides, Heraklion
0.0 av 5.0

Detta hotell i Heraklion ligger 2,8 km från Nikos Kazantzakis Museum och 3,8 km från Palatset i Knossos. Knossos arkeologiska utgrävning och Fourni ligger också mindre än en mil härifrån.

655 kr
GDM Megaron

GDM Megaron

9, D. Beaufort Street, Heraklion
4,8
av 5, från 421 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i centrala Heraklion ligger tio minuters promenad från Museet om kampen om Kreta och om nationellt motstånd och Heraklions arkeologiska museum. Naturhistoriska museet i Kreta ligger 1,2 km härifrån.

2,106 kr
Villa Fourni Archanes

Villa Fourni Archanes

Archanes, Archanes-Asterousia
4.5 av 5.0

Denna villa i Archanes-Asterousia ligger mindre än 3 km från Fourni, Mt Yiouhtas Peak Sanctuary och Vathypetro. Nikos Kazantzakis Museum ligger 5 km härifrån.

Villa Agrielia

Villa Agrielia

SGOUROKEFALI-HERAKLION, CRETE,, HERAKLION
4.5 av 5.0

Denna villa i Heraklion ligger 3,5 km från Nikos Kazantzakis Museum och mindre än en mil från Palatset i Knossos och Knossos arkeologiska utgrävning. Fourni och Mt Yiouhtas Peak Sanctuary ligger också mindre än en mil härifrån.

695 kr
Aquila Atlantis Hotel

Aquila Atlantis Hotel

2 Ygias Street, Heraklion
4,4
av 5, från 270 recensioner
5.0 av 5.0

Detta familjevänliga hotell nära flygplatsen i Heraklion ligger nära Museet om kampen om Kreta och om nationellt motstånd och Heraklions arkeologiska museum. Naturhistoriska museet i Kreta ligger 1,2 km härifrån.

727 kr
Galaxy Hotel Iraklio

Galaxy Hotel Iraklio

75 Dimokratias Ave, Heraklion
4,6
av 5, från 771 recensioner
5.0 av 5.0

Detta familjevänliga hotell nära flygplatsen i Heraklion ligger en kvarts promenad från Manos Hatzidakis teater och Heraklions arkeologiska museum. Naturhistoriska museet i Kreta ligger 1,9 km härifrån.

Youktas Villas

Youktas Villas

Leoforos Ethinikis Antistasis, Heraklion
4.5 av 5.0

Denna lägenhet i Heraklion ligger 3,3 km från Helgedomen i Anemospilia och mindre än en mil från Palatset i Knossos och Knossos arkeologiska utgrävning. Fourni och Mt Yiouhtas Peak Sanctuary ligger också mindre än en mil härifrån.