Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Knossos palats

Ta en rundtur på en av Europas mest spektakulära arkeologiska utgrävningar, där grekiska myter har skapats och fantastiska skatter hittats.

Gå genom minoiska kungars och drottningars kammare på Knossos och fascineras av de antika byggnadernas prakt. Utforska den labyrintlika anläggningen och lär dig historien om vad som hände med den mytiske arkitekten Daidalos. Ta en rundtur för att ta reda på vilka skatter som hittats här sedan utgrävningarna började.

Knossos palats är Greklands största arkeologiska utgrävningsplats från bronsåldern. Den fungerade som politiskt och religiöst centrum för den minoiska civilisationen tills den förstördes omkring 1375 f.Kr. Arkeologen Arthur Evans påbörjade år 1900 ett omfattande projekt med utgrävning och restaurering som resulterade i en av Europas viktigaste och mest imponerande historiska platser.

Först tar du dig uppför ingångsrampen. Du upptäcker snabbt varför grekiska myter utvecklades runt palatsets labyrintlika form. Ett antal gångar leder dig runt de olika områdena, men det kan ändå vara bra att följa med på en rundtur eller hyra en guide för att se till att du inte missar någon av de viktigaste sevärdheterna.

Det första området du kommer till är de kungliga boningarna i högpalatset. Se dig omkring i drottningens svit och beundra den imponerande fresken som föreställer en delfin. Ta reda på hur hennes kända toalett som gick att "spola" fungerade. Ta dig uppför den imponerande stora trappan till kungens kammare, som även kallas för Dubbelyxans sal. Observera symbolen med dubbelyxan som är uthuggen i murverket.

Beundra den centrala innergården högst upp på trappan. Ta dig till tronrummet i det nordvästra hörnet för att se en utnött stentron. Föreställ dig de uppträdanden som hölls i teaterområdet. Besök verkstäderna där palatsets hantverkare skapade sina mästerverk. Ett av dessa konstverk är den stora fresken av Prästkungen som skådar ut över den södra innergården. Missa inte den kungliga vägen utanför palatset, vilken sägs vara Europas äldsta väg.

Knossos ligger 5 kilometer sydöst om Heraklion. Det är öppet alla dagar, året runt, utom helgdagar. Se till att du har minst två timmar för ditt besök här. Besökare måste betala inträdesavgift.


Andra sevärdheter i Heraklion


Karta

Hotell nära Palatset i Knossos

Se alla 489 boenden nära Palatset i Knossos
Galaxy Hotel Iraklio 635 kr
Galaxy Hotel Iraklio

Galaxy Hotel Iraklio

75 Dimokratias Ave, Heraklion
   
  4,6
  av 5, från 933 recensioner
  5.0 av 5.0

  Detta familjevänliga hotell nära flygplatsen i Heraklion ligger en kvarts promenad från Manos Hatzidakis teater och Heraklions arkeologiska museum. Naturhistoriska museet i Kreta ligger 2 km härifrån.

  Skalani Stone Houses 1 020 kr
  Skalani Stone Houses

  Skalani Stone Houses

  Skalani, Heraklion
    
   4.0 av 5.0

   Denna lägenhet i Heraklion ligger 2,9 km från Palatset i Knossos och mindre än 15 km från Naturhistoriska museet i Kreta och Nikos Kazantzakis Museum. Heraklions hamn och Heraklions arkeologiska museum ligger också mindre än 15 km härifrån.

   Scalani Hills Residences
   Scalani Hills Residences

   Scalani Hills Residences

   Skalani, Heraklion
     
    4,9
    av 5, från 32 recensioner
    4.0 av 5.0

    Detta hotell i Heraklion ligger 1,5 km från Nikos Kazantzakis Museum och 4,1 km från Palatset i Knossos. Heraklions arkeologiska museum och Naturhistoriska museet i Kreta ligger också mindre än 15 km härifrån.

    Villa Irini, Patsides
    Villa Irini, Patsides

    Villa Irini, Patsides

    , Archanes-Asterousia
      
     0.0 av 5.0

     Detta boende i Archanes-Asterousia ligger 2,8 km från Nikos Kazantzakis Museum och 3,8 km från Palatset i Knossos. Heraklions arkeologiska museum och Naturhistoriska museet i Kreta ligger också mindre än 15 km härifrån.

     Large ren Lägenhet Lugnt men Centralt Beläget, Strax Utanför Centrum
     Large ren Lägenhet Lugnt men Centralt Beläget, Strax Utanför Centrum

     Large ren Lägenhet Lugnt men Centralt Beläget, Strax Utanför Centrum

     , Iraklio
       
      0.0 av 5.0

      Detta familjevänliga hotell i Heraklion ligger mindre än 3 km från Manos Hatzidakis teater, Heraklions offentliga trädgårdar och Geoponikos Kipos. Heraklions arkeologiska museum och Palatset i Knossos ligger också 5 km härifrån.

      Capsis Astoria Heraklion Hotel 487 kr
      Capsis Astoria Heraklion Hotel

      Capsis Astoria Heraklion Hotel

      11 Eleftherias square, Heraklion
        
       4,0
       av 5, från 457 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Heraklion ligger en kvarts promenad från Heraklions arkeologiska museum och Naturhistoriska museet i Kreta. Heraklions konsthall och Museet om kampen om Kreta och om nationellt motstånd ligger också fem minuter härifrån.

       Groundfloor Luxury Villa Heraklion Crete
       Groundfloor Luxury Villa Heraklion Crete

       Groundfloor Luxury Villa Heraklion Crete

       Lofoupoli Heraklion, Heraklion
         
        5,0
        av 5, från 3 recensioner
        3.5 av 5.0

        Denna semesterbostad i Heraklion ligger mindre än en mil från Theodoros Vardinogiannis stadion, Heraklions arkeologiska museum och Naturhistoriska museet i Kreta. Geoponikos Kipos och Heraklions offentliga trädgårdar ligger också mindre än en mil härifrån.

        GDM Megaron Historical Monument Hotel 902 kr
        GDM Megaron Historical Monument Hotel

        GDM Megaron Historical Monument Hotel

        9, D. Beaufort Street, Heraklion
          
         4,8
         av 5, från 687 recensioner
         5.0 av 5.0

         Detta hotell i lyxstil i centrala Heraklion ligger mindre än 2 km från Museet om kampen om Kreta och om nationellt motstånd och Naturhistoriska museet i Kreta. Agios Titos kyrka och Anglons torg 18 ligger också tio minuter härifrån.