Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar, aktiviteter och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Plaza Mayor

Besök platsen för Limas födelse. I mitten finns en gammal fontän och torget kantas av en ståtlig katedral, ett palats och byggnader från kolonialtiden.

Plaza Mayor är ett rymligt torg i den historiska stadskärnan som omfattar några av Limas främsta sevärdheter. Regeringspalatset tar upp hela den norra sidan av torget, medan Limas katedral ligger längs den östra sidan. Detta torg kallas för platsen för Limas födelse, så viktiga är byggnaderna runt det. Det finns en stor fontän i mitten av torget och flera grönområden och träd runt kanterna. Den stora platsen är avstängd för fordonstrafik och hit går både turister och lokalinvånare för att lära sig mer om stadens historia och för att komma bort från det hektiska livet i stadens centrum.

Fotografera Regeringspalatset med palmer och fontänen i förgrunden. Anmäl dig till en guidad tur av palatset där landets president bor och där regeringen sammanträder. Titta på vaktavlösningen från plazan. Den genomförs vid lunchtid varje dag.

Besök Limas majestätiska katedral från 1500-talet. Förundras över barockfasaden och tvillingtornen. Titta på målningarna inne i katedralen och se graven efter en spansk conquistador. Kyrkan har många sidoportar som leder ut till Plaza Mayor. Titta på Ärkebiskopens palats i Lima, som ligger bredvid katedralen. Det har en gotisk utformning med piggar och detaljrika fönster.

Ha picknick med familjen medan ni planerar vilken sevärdhet ni ska besöka härnäst. Stanna till kvällen så får ni se hur fontänen och de historiska byggnaderna badar i varm belysning. Blicka upp mot statyn av stadens grundare, Francisco Pizarro, som sitter till häst. Det ligger gott om restauranger och butiker i de gula byggnaderna i kolonialstil som omger torget.

Denna plats kallas även för Plaza de Armas, vapentorget. Det invigdes i början av 1500-talet. Under åren har torget använts som marknadsplats, tjurfäktningsarena och som stadens avrättningsplats.

Du hittar Plaza Mayor mitt i staden, strax söder om floden Rímac. Det ligger ett kvarter söder om den gamla stationen Desamparados. Du kan även ta bussen till Estación Jirón de la Unión och promenera tre kvarter i nordostlig riktning. Det finns även andra sevärdheter i området, som La Merced-kyrkan och Parque de la Muralla.


Andra sevärdheter i Lima


Karta

Hotell nära Plaza de Armas de Lima

Se alla 1 368 boenden nära Plaza de Armas de Lima
Plaza Mayor Lima 552 kr
Plaza Mayor Lima

Plaza Mayor Lima

Jiron Callao 125, Lima 1, Lima, Lima
   
  2.5 av 5.0 Stjärnor

  Detta hostal i Centro Historico de Lima ligger nära Jirón de la Unión och Plaza de Armas de Lima. Plaza San Martin ligger 0,7 km härifrån.

  Hotel Diamond Lima 750 kr
  Hotel Diamond Lima

  Hotel Diamond Lima

  Jr. Cuzco, Lima, Lima
    
   2.5 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i Centro Historico de Lima ligger tio minuters promenad från Plaza San Martin och Plaza de Armas de Lima. Huaca Pucllanas ruiner och Kennedy-parken ligger dessutom mindre än en mil härifrån.

   Inca Trilogy Hostel 381 kr
   Inca Trilogy Hostel

   Inca Trilogy Hostel

   145 Jirón Carabaya, Lima, Municipalidad Metropolitana de Lima
     
    2.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hostal i Centro Historico de Lima ligger en kvarts promenad från Plaza de Armas de Lima och Plaza San Martin. Plaza Norte Peru och Huaca Pucllanas ruiner ligger dessutom mindre än en mil härifrån.

    Hospedaje Santa Rosa 316 kr
    Hospedaje Santa Rosa

    Hospedaje Santa Rosa

    Jr. Camana 218, Cercado de Lima, Lima, Lima
      
     2.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta vandrarhem ligger i Centro Historico de Lima, nära Plaza de Armas de Lima, Regeringspalatset och Katedralen i Lima. San Franciscos kyrka och kloster och Plaza San Martin ligger dessutom en kvarts promenad härifrån.

     B & B Loka Nära Flygplatsen i Lima-peru
     B & B Loka Nära Flygplatsen i Lima-peru

     B & B Loka Nära Flygplatsen i Lima-peru

     4481 Calle las Guabas, 1, Lima, Lima (region)
       
      0.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta bed and breakfast i Centro Historico de Lima ligger nära Regeringspalatset och Plaza de Armas de Lima. Plaza San Martin ligger 0,8 km härifrån.

      Hostal Yaki 301 kr
      Hostal Yaki

      Hostal Yaki

      Jiron de la Union 441, Cercado de Lima, Lima
        
       2.5 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i Centro Historico de Lima ligger nära Jirón de la Unión och Plaza de Armas de Lima. Plaza San Martin ligger 0,6 km härifrån.

       Lima Hostel Ligger i ett Strategiskt Område i Staden Lima 125 kr
       Lima Hostel Ligger i ett Strategiskt Område i Staden Lima

       Lima Hostel Ligger i ett Strategiskt Område i Staden Lima

       jiron carabaya 145, 145, Lima, Lima (region)
         
        0.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta vandrarhem i Centro Historico de Lima ligger nära Casa de la Literatura Peruana och Plaza de Armas de Lima. Plaza San Martin ligger 0,9 km härifrån.

        Penthouse Apartment
        Penthouse Apartment

        Penthouse Apartment

        Jirón de la Unión 284, Cercado de Lima, Lima
          
         3.5 av 5.0 Stjärnor

         Denna lägenhet i Centro Historico de Lima ligger nära Regeringspalatset och Plaza de Armas de Lima. Plaza San Martin ligger 0,9 km härifrån.