Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Plaza de Toros

Denna traditionella tjurfäktningsarena byggdes 1874 och är fortfarande i bruk. I anslutning ligger ett museum som hyllar en berömd matador.

Jublande folkmassor, dammig hetta och en rörelse i matadorens röda cape: Plaza de Toros är en plats med massor av historia, passion och blodsutgjutelse. Traditionell tjurfäktning är fortfarande en nationalsymbol i Spanien och arrangeras nästan varje dag på denna arena under högsäsong. Om du inte tycker om att titta på en tävling i hastighet, smidighet och uthållighet mellan människa och djur, kan du istället dyka ner i historien på museet Museo Taurino Antonio Ordoñez. Detta museum är en hyllning till en stor tjurfäktare som var aktiv under 1950- och 60-talet.

Plaza de Toros La Malagueta byggdes 1874. Drygt hundra år senare utsågs arenan till en kulturtillgång i Spanien och blev ett kulturarv. Själva arenan är 52 meter bred och rymmer strax över 9 000 åskådare. Arenan ligger i en enorm 16-sidig byggnad med ny mudéjararkitektur, en moderniserad sammanslagning av arabiska och europeiska stilar. 

Lär dig mer om spansk tjurfäktning på Museo Taurino och beundra rikt dekorerade gamla matadorkostymer. Museet är öppet under tjurfäktningar på dagarna och inträdet är billigt.

Tjurfäktningar arrangeras regelbundet mellan april och september, men det är under stadens stora festligheter som arenan verkligen kokar. Ett av de största evenemangen infaller under den heliga veckan före påsk, och en annan är Corrida de la Prensa, tjurfäktningen för Málagas skyddshelgon i juni. En tredje högtid infaller dagligen under Feria de Agosto (augustifestivalen) som firas i hela staden, då Málaga fylls av besökare som kommer för att uppleva traditionell musik, flamencodans och tjurfäktning. Den sista tjurfäktningen för säsongen hålls i september, för skyddshelgonet Virgen de la Victoria.

Plaza de Toros ligger i slutet av den grönskande avenyn Paseo del Parque, vid foten av fortet Alcazaba och slottet Gibralfaro uppe bland bergen. Gibralfaros fästningsvallar vetter faktiskt mot tjurfäktningsarenan, så folk går ofta dit för att se föreställningarna gratis och på tryggt avstånd. Arenan har sitt eget biljettkontor.


Andra sevärdheter i Málaga


Karta

Hotell nära Plaza de Toros

Se alla 5 986 boenden nära Plaza de Toros
Gran Hotel Miramar 2 752 kr
Gran Hotel Miramar

Gran Hotel Miramar

   
  5.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell på stranden i Centro ligger tio minuters promenad från Plaza de Toros och Playa de la Malagueta. Picasso-museet och Katedralen i Málaga ligger också en kvarts promenad härifrån. La Malagueta station ligger på 4 minuters gångavstånd och till La Marina station promenerar du på 15 minuter.

  Soho Boutique Vegas
  Soho Boutique Vegas

  Soho Boutique Vegas

    
   3.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell vid stranden ligger centralt i Centro, två kilometer från Plaza de Toros, Picasso-museet och Alcazaba. Castillo de Gibralfaro och Carmen Thyssen-museet ligger dessutom 2 km härifrån. La Malagueta station ligger på 10 minuters gångavstånd och till La Marina station promenerar du på 21 minuter.

   Málaga Hotel Eliseos 790 kr
   Málaga Hotel Eliseos

   Málaga Hotel Eliseos

     
    3.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i Centro ligger tio minuters promenad från Plaza de Toros och Playa de la Malagueta. Picasso-museet och Katedralen i Málaga ligger också en kvarts promenad härifrån. La Malagueta station ligger på 2 minuters gångavstånd och till La Marina station promenerar du på 14 minuter.

    Room Mate Valeria Hotel 889 kr
    Room Mate Valeria Hotel

    Room Mate Valeria Hotel

      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i boutique-stil i Centro ligger nära Mirador princess och Malagas hamn. Katedralen i Málaga och Calle Larios ligger också fem minuter härifrån. La Marina station ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Guadalmedina station promenerar du på 12 minuter.

     Hotel MS Maestranza 1 481 kr
     Hotel MS Maestranza

     Hotel MS Maestranza

       
      4.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta familjevänliga hotell nära stranden i Málaga ligger tio minuters promenad från Plaza de Toros och Playa de la Malagueta. Malagas hamn och Katedralen i Málaga ligger också en kvarts promenad härifrån. La Malagueta station ligger på 4 minuters gångavstånd och till La Marina station promenerar du på 11 minuter.

      Hotel Soho Los Naranjos
      Hotel Soho Los Naranjos

      Hotel Soho Los Naranjos

        
       3.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i Centro ligger tio minuters promenad från Playa de la Caleta och Playa de la Malagueta. Picasso-museet och Katedralen i Málaga ligger också 2 km härifrån. La Malagueta station ligger på 12 minuters gångavstånd och till La Marina station promenerar du på 23 minuter.

       AC Hotel Málaga Palacio by Marriott 1 171 kr
       AC Hotel Málaga Palacio by Marriott

       AC Hotel Málaga Palacio by Marriott

         
        4.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i lyxstil ligger i Centro, nära MIMMA, Katedralen i Málaga och Malagas hamn. Picasso-museet och Calle Larios ligger också fem minuter härifrån. La Marina station ligger på 2 minuters gångavstånd och till La Malagueta station promenerar du på 10 minuter.

        Room Mate Larios Hotel 879 kr
        Room Mate Larios Hotel

        Room Mate Larios Hotel

          
         4.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i boutique-stil ligger i Centro, nära Plaza de la Constitucion, Katedralen i Málaga och Calle Larios. Picasso-museet och Malagas hamn ligger också tio minuter härifrån. La Marina station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Guadalmedina station promenerar du på 13 minuter.