Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Plaza de Toros

Denna traditionella tjurfäktningsarena byggdes 1874 och är fortfarande i bruk. I anslutning ligger ett museum som hyllar en berömd matador.

Jublande folkmassor, dammig hetta och en rörelse i matadorens röda cape: Plaza de Toros är en plats med massor av historia, passion och blodsutgjutelse. Traditionell tjurfäktning är fortfarande en nationalsymbol i Spanien och arrangeras nästan varje dag på denna arena under högsäsong. Om du inte tycker om att titta på en tävling i hastighet, smidighet och uthållighet mellan människa och djur, kan du istället dyka ner i historien på museet Museo Taurino Antonio Ordoñez. Detta museum är en hyllning till en stor tjurfäktare som var aktiv under 1950- och 60-talet.

Plaza de Toros La Malagueta byggdes 1874. Drygt hundra år senare utsågs arenan till en kulturtillgång i Spanien och blev ett kulturarv. Själva arenan är 52 meter bred och rymmer strax över 9 000 åskådare. Arenan ligger i en enorm 16-sidig byggnad med ny mudéjararkitektur, en moderniserad sammanslagning av arabiska och europeiska stilar. 

Lär dig mer om spansk tjurfäktning på Museo Taurino och beundra rikt dekorerade gamla matadorkostymer. Museet är öppet under tjurfäktningar på dagarna och inträdet är billigt.

Tjurfäktningar arrangeras regelbundet mellan april och september, men det är under stadens stora festligheter som arenan verkligen kokar. Ett av de största evenemangen infaller under den heliga veckan före påsk, och en annan är Corrida de la Prensa, tjurfäktningen för Málagas skyddshelgon i juni. En tredje högtid infaller dagligen under Feria de Agosto (augustifestivalen) som firas i hela staden, då Málaga fylls av besökare som kommer för att uppleva traditionell musik, flamencodans och tjurfäktning. Den sista tjurfäktningen för säsongen hålls i september, för skyddshelgonet Virgen de la Victoria.

Plaza de Toros ligger i slutet av den grönskande avenyn Paseo del Parque, vid foten av fortet Alcazaba och slottet Gibralfaro uppe bland bergen. Gibralfaros fästningsvallar vetter faktiskt mot tjurfäktningsarenan, så folk går ofta dit för att se föreställningarna gratis och på tryggt avstånd. Arenan har sitt eget biljettkontor.


Andra sevärdheter i Málaga


Karta

Hotell nära Plaza de Toros

Se alla 5 461 boenden nära Plaza de Toros
Gran Hotel Miramar 2 166 kr
Gran Hotel Miramar

Gran Hotel Miramar

   
  5.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell på stranden i Centro ligger fem minuters promenad från Plaza de Toros och Playa de la Malagueta. Malagas amfiteater och Picassos födelseplats ligger också en kvarts promenad härifrån. La Malagueta station ligger på 4 minuters gångavstånd och till La Marina station promenerar du på 15 minuter.

  Hotel MS Maestranza 895 kr
  Hotel MS Maestranza

  Hotel MS Maestranza

    
   4.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta familjevänliga hotell nära stranden i Málaga ligger tio minuters promenad från Plaza de Toros, Playa de la Malagueta och Malagas amfiteater. Malagas hamn och Picassos födelseplats ligger också en kvarts promenad härifrån. La Malagueta station ligger på 4 minuters gångavstånd och till La Marina station promenerar du på 11 minuter.

   Málaga Hotel Eliseos 503 kr
   Málaga Hotel Eliseos

   Málaga Hotel Eliseos

     
    3.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i Centro ligger tio minuters promenad från Plaza de Toros och Playa de la Malagueta. Malagas amfiteater och Picassos födelseplats ligger också en kvarts promenad härifrån. La Malagueta station ligger på 2 minuters gångavstånd och till La Marina station promenerar du på 14 minuter.

    AC Hotel Málaga Palacio by Marriott 1 120 kr
    AC Hotel Málaga Palacio by Marriott

    AC Hotel Málaga Palacio by Marriott

      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i lyxstil i Centro ligger nära MIMMA och Malagas hamn. Malagas amfiteater och Picasso-museet ligger också fem minuter härifrån. La Marina station ligger på 2 minuters gångavstånd och till La Malagueta station promenerar du på 10 minuter.

     Barceló Malaga Hotel 1 107 kr
     Barceló Malaga Hotel

     Barceló Malaga Hotel

       
      4.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell med romantisk prägel i Cruz de Humilladero ligger en kvarts promenad Picasso Park och Centre de Arte Contemporaneo. Atarazanas centrala marknad och University of Malaga ligger endast 3 km härifrån. Málaga-María Zambrano station ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till El Perchel station promenerar du på 4 minuter.

      Soho Boutique Vegas 600 kr
      Soho Boutique Vegas

      Soho Boutique Vegas

        
       3.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell vid stranden ligger centralt i Centro, två kilometer från Plaza de Toros, Picasso-museet och Alcazaba. Castillo de Gibralfaro och Carmen Thyssen-museet ligger dessutom 2 km härifrån. La Malagueta station ligger på 10 minuters gångavstånd och till La Marina station promenerar du på 21 minuter.

       Pinar Apartments 941 kr
       Pinar Apartments

       Pinar Apartments

         
        3.5 av 5.0 Stjärnor

        Denna lägenhet i Centro ligger fem minuters promenad från Museo del Vino Málaga och Calle Larios. Picasso-museet och Picassos födelseplats ligger också tio minuter härifrån. La Marina station ligger på 10 minuters gångavstånd och till Guadalmedina station promenerar du på 12 minuter.

        Molina Lario Hotel 1 230 kr
        Molina Lario Hotel

        Molina Lario Hotel

          
         4.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i boutique-stil i Centro ligger nära Palacio Episcopal och Calle Larios. Picasso-museet och Malagas amfiteater ligger också fem minuter härifrån. La Marina station ligger på 2 minuters gångavstånd och till La Malagueta station promenerar du på 11 minuter.