Málaga

Reseguide
Castillo de Gibralfaro som inkluderar historisk arkitektur, en kuststad och en hamn eller havsbukt
Upplev traditionella festivaler, tapasbarer och museer i denna moderna, utbredda stad, där Picasso föddes och vackra Costa del Sol väntar.

Tänker du resa till Málaga får du uppleva lika mycket folklore, energi och romantik som i en flamencodans en mild och doftande kväll. Fenicier, romare, morer och kristna har alla satt sin prägel på denna livliga metropol, som är Spaniens sjätte största stad.

Under en promenad längs de vindlande gatorna i Gamla stan i Málaga passerar du den palmkantade gatan Paseo del Parque, de gamla ruinerna efter Málagas amfiteater och Málagas storslagna katedral. Besök det moriska fortet Alcazaba, därifrån kan du sedan följa en gång upp till stadens främsta kännetecken, slottet Castillo de Gibralfaro, där du får en fantastisk utsikt över Alboránsjön mot Marocko.

Denna hamnstad är solig de flesta av årets dagar och sommaren kan bli riktigt varm i södra Spanien, så planera inga utomhusaktiviteter mitt på dagen under resor till Málaga. Ta en siesta istället, följt av en lunch med adobo (fisk marinerad i vin), gazpacho (kall tomatsoppa) eller pescaíto frito (stekt fisk).

Enligt spansk sed äter man inte middag förrän sent på kvällen i Málaga, så du har tid med gott om sightseeing så att du kan besöka stadens många kulturella sevärdheter. Bland annat kan du se Picassos födelseplats (Casa Natal Picasso) vid Plaza de la Merced och närliggande Picassomuseet i Málaga. Res gärna hit under en weekend med ett weekendpaket för att riktigt njuta av konsten.

Över 30 andra lokala museer är tillägnade konst och historia och offentliga föreställningar förekommer också ofta. Sent på eftermiddagarna underhåller ”levande” statyer massorna på shoppinggator och torg. Många passar på att boka sina weekendresor i samband med någon av stadens festivaler, som paraderna under Semana Santa, den heliga veckan vid påsk, och Feria de Málaga i augusti.

Provinsen Málaga ligger på Solkusten, Costa del Sol, i Andalusien och staden har en över 16 mil lång kustlinje mot Medelhavet med långa, vita sandstränder. Du hittar garanterat en perfekt plats för att sola, bada, ägna dig åt vattensport eller socialisera på strandbarerna. Málaga International Airport flyger till och från alla större europeiska städer och höghastighetståg ansluter Málaga med Madrid och Barcelona.

Málagas kompakta historiska centrum är enkelt att utforska till fots och stadsbussar stannar vid många större sevärdheter.

Var kan jag bo i Málaga?

Malaga presenterar en stad

Málaga Centro

4,5/5(57 områdesrecensioner)

Det fantastiska nattlivet, den ståtliga katedralen och det vackra läget vid vattnet är bara några exempel på saker att utforska i Málaga Centro. Bland de främsta sevärdheterna hittar du Malagas hamn och Playa de la Malagueta. Hoppa på tunnelbanan på La Marina station eller La Malagueta station för att se mer av staden.

Málaga Centro
Playa de la Malagueta som visar skyltar och en sandstrand

La Malagueta

Stränderna, det stora restaurangutbudet och det vackra läget vid vattnet är bara några exempel på vad resenärer gillar mest med La Malagueta. Playa de la Malagueta och Cementerio Inglés är några av de främsta sevärdheterna, och du kan ta dig runt i och utanför Málaga från La Malagueta station.

La Malagueta
Default Image

Málaga-Este