Ponza

Reseguide
Ponza som inkluderar båtkörning, en kuststad och klippig kustlinje

Ponza var en gång i tiden en tillflyktsort för människor i exil, och idag kan du utforska urgamla tunnlar, grottor och vikar på den pittoreska paradisön.

Den nymåneformade ön Ponza är en okänd liten pärla strax utanför Italiens västkust. Utforska ett antal små byar som ligger åtskilda av berg och vingårdar och omgivna av härliga stränder med utsikt över Tyrrenska havet. Överallt i klippsluttningarna har romarna byggt charmiga skrymslen och vrår. Sola på stranden och dyk i kristallklart medelhavsvatten.

Din resa till Ponza tar dig med färja till Porto di Ponza, hamnen på sydöstra delen av ön. Här möts du av en salig blandning av ljusrosa, blå, vita och orangea toner i husfasaderna. Det ligger en sträcka med restauranger och barer vid havet på denna den livligaste delen av ön.

En av de mest kända sevärdheter Ponza har att erbjuda är Grotte di Pilato; ett intrikat nätverk av tunnlar och havsvattenfyllda vikar. Romarna byggde dessa grottor i närheten av den moderna hamnen, möjligen för att odla muränor. Hyr en båt och utforska de imponerande grottorna och beundra ruinerna efter en stor romersk villa och befästning.

Inga resor till Ponza är kompletta utan ett besök vid Grotte Azzurre, som byggdes av etruskerna innan Romarriket. Besök ormgrottan och det romanska galleriet som binder samman hamnen med andra delar av ön.

Ön är känd som en exilplats för kungligheter som förvisades av romarna. Många århundraden senare skickade även fascistregimen politiska fångar i exil hit. En av de sista som skickades hit var diktatorn Mussolini själv.

Juli och augusti är de varmaste och torraste månaderna här, men de milda vintrarna är lika inbjudande till långpromenader längs kusten.

Den lilla ön är den största av de Pontinska öarna i västra Italien. Den ligger drygt tre mil från Monte Circeo på Italiens västkust. Det går att resa till Ponza med färja från bland annat Neapel, Terracina, Formia och Anzio. Om du kommer med flyg och landar i Rom kan du köra bil eller ta tåget till någon av hamnstäderna.

Kom i juli eller augusti för de varmaste och torraste dagarna, eller på vintern för långpromenader längs kusten. Det är inte omöjligt att komma på en weekend till Ponza, och det fantastiska klimatet och de vackra vyerna gör ön till ett riktigt drömresemål.

Hotel Ortensia
Hotel Ortensia
3 out of 5
Via Piscine Naturali, Le Forna, Ponza, LT
Detta hotell vid stranden i Ponza ligger 2 km från Naturliga källor och Cala Feola-stranden. Ponzas hamn ligger 5 km härifrån.
4.4/5 Excellent! (48 recensioner)
We really enjoyed our stay at Hotel Ortensia!
"We stayed four nights at Hotel Ortensia and and really enjoyed our time there. From the moment we arrived we felt super welcomed and the staff in the reception was friendly and helpful. Our double room lived up to the standard room, including AC, small fridge, TV etc. But the most beautiful part ..."

Recension från 14 juli 2019

Hämta priser
Hotel Ortensia
Hotel Villaggio dei Pescatori
Hotel Villaggio dei Pescatori
3 out of 5
Via Cala Feola - Località Le Forna, (Piscine Naturali), Ponza, LT
Detta hotell nära stranden ligger en kvarts promenad från Naturliga källor och Cala Feola-stranden. Forte Papa och Spiaggia di Frontone ligger också 3 km ...
4.3/5 Excellent! (30 recensioner)
"Hotell med fantastiskt läge vid både sandstrand och klippstrand med utmärkt snorkling. Rent och praktiskt timmes egen terass. Ett stort plus att hotellet har en shuttle som kör till och från Ponza hamn några gånger per dag. Restaurang med bra mat. Minus för otroligt långsam och ouppmärksam service ..."

Recension från 28 juli 2018

Hämta priser
Hotel Villaggio dei Pescatori
Hotel Torre dei Borboni
Hotel Torre dei Borboni
3 out of 5
Salita Madonna, Ponza, LT
Detta hotell vid havet ligger tio minuters promenad från Pilato-grottorna, Fazio-piren och Ponzas hamn. Spiaggia Porto och Chiaia di Luna-stranden ligger också ...
3.9/5 Very Good! (57 recensioner)
Amazing view and great hospitality!
"Fantastiska vyer och grymt trevlig personal!"

Recension från 14 juli 2019

Hämta priser
Hotel Torre dei Borboni
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
 "Blue Studio"
"Blue Studio"
via cuore di gesu 58, Ponza, Lazio
Priset är 1 224 kr per natt mellan 19 okt. och 19 okt.
Denna semesterbostad i Ponza ligger mindre än 3 km från Spiaggia di Frontone, Spiaggia Porto och Ponzas hamn. Pilato-grottorna och Chiaia di Luna-stranden ligger ...
4.3/5 Excellent! (4 recensioner)
Casina tranquilla
"Struttura essenziale, ideale per un weekend, host sempre disponibile anche se non in sede. Affidabile e gentile. Meravigliosi tramonti che si vedono dalla struttura. Francesco Abbiamo passato un bel weekend"

Recension från 27 juli 2020

"Blue Studio"
Luxury Villa, Amazing Seaview!
Luxury Villa, Amazing Seaview!
panoramica, Ponza, Lazio
Denna familjevänliga villa vid havet i Ponza ligger en kvarts promenad från Spiaggia Porto, Chiaia di Luna-stranden och Pilato-grottorna. Ponzas hamn och Fazio-piren ...
Luxury Villa, Amazing Seaview!
Casa Di Civitina
Casa Di Civitina
via Cala Fonte, \N, Ponza, LT
Denna lägenhet i Ponza ligger 1,6 km från Forte Papa och mindre än 5 km från Naturliga källor och Cala Feola-stranden. Chiaia di Luna-stranden och Ponzas hamn ...
Casa Di Civitina
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Ponza

Toppaktiviteter i Ponza

Städer nära Ponza