Porto-Vecchio

Reseguide

Tillbringa en weekend i Porto-Vecchio – en elegant, kosmopolitisk hamnstad med en historisk gammal stad, en stilfull småbåtshamn och idylliska stränder.

Porto-Vecchio är en livlig hamnstad med en labyrint av historiska gator. En resa till Porto-Vecchio kombinerar avkoppling med kultur tack vare lyxiga stränder och en charmig stadskärna fylld med barer, restauranger och designbutiker.

Porto-Vecchio är Korsikas tredje största stad. Den kallades en gång i tiden för Cité du Sel (saltstaden) eftersom den lokala ekonomin var beroende av saltproduktionen. I dag är den en väletablerad resortstad med ett trendigt och glamoröst rykte som gör att den ofta jämförs med Saint-Tropez.

Promenera längs kullerstensgatorna i gamla staden där du hittar en mängd historiska sevärdheter. Sätt dig på en elegant terrass på Place de République, stadens stortorg, för att titta på förbipasserande. Observera det knotiga och vridna trädet i torgets mitt som ger skugga åt de kringliggande kaféerna. Trädet bär namnet Bel Ombra och har funnits här sedan 1901. Vid torget står även den anmärkningsvärda romanska S:t Jean-Baptiste-kyrkan, som härrör från 1800-talet och innehåller en intressant 1500-talsmålning av korsfästelsen.

Andra platser av historiskt intresse är restaurerade Bastion de France, där det nu finns ett galleri, och den gamla stadsportenPorte Genoise. Gå ner till Porto-Vecchios hamn och titta på lyxiga segelbåtar eller ta en båttur till de obebodda Lavezzi-öarna.

Sola, simma eller promenera i sanden på den berömda stranden Palombaggia. Sträck ut dig i sanden och blicka ut mot de avlägsnaCerbicales-öarna. En annan vacker strand i närheten är Santa Giulia.

Ta en dagstur till Bouche de Bonifacio naturreservat och utforska kustgrottor och vikar. Res inåt landet för ett aktivt äventyr. Bergen i regionen Alta Rocca bjuder på möjligheter till vandring, bergsklättring och hästridning.

Om du vill undvika folkmassorna är det bäst att resa till Porto-Vecchio i början eller slutet av sommaren då vädret är varmt och turisterna få. Staden ligger på den sydöstra kusten och flygplatsen Figari Sud-Corse ligger ca 24 km därifrån.

Residence Salina Bay
Residence Salina Bay
Denna lägenhet ligger vid havet, endast 1,5 km från Porto-Vecchio Marina och mindre än en mil från Lezza golfbana och Santa Giulia strand. Mindre än 15 km härifrån ...
4.6/5 Wonderful! (160 recensioner)
Très bon séjour
"Une escapade en amoureux dans une résidence très bien équipée Nous avons passé un agréable séjour avec des p’tits attentions (c’est pour un voyage de noce) L’accueil a été excellent avec pleins de conseils : restauration, idée de balades.. au top"

Recension från 28 sep. 2021

Residence Salina Bay
Residence Marina di Santa Giulia
Residence Marina di Santa Giulia
Detta lägenhetshotell vid stranden ligger bredvid en golfbana i Porto-Vecchio, mindre än 5 km från Santa Giulia strand och Lezza golfbana. Palombaggia strand ...
4.3/5 Excellent! (137 recensioner)
"Vacker utsikt och nära strand. Alla bekvämligheter finns i närområdet. Lätt att ta sig till sevärdigheter. Passar både par och barnfamiljer."

Recension från 11 juli 2017

Residence Marina di Santa Giulia
Résidence Vasca D'Oro
Résidence Vasca D'Oro
Detta lägenhetshotell med golfbana i Porto-Vecchio ligger 1,7 km från Santa Giulia och 2,8 km från Santa Giulia strand. Plage d'Acciaju och Asciaghju ligger ...
4.6/5 Exceptional! (65 recensioner)
Excellent établissement
"Superbe établissement, joli, très bien entretenu, super accueil."

Recension från 21 apr. 2021

Résidence Vasca D'Oro
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Porto-Vecchio

Städer nära Porto-Vecchio