Saker att göra i Rio de Janeiro

Aktiviteter, attraktioner och turer
Copacabana Beach som inkluderar en solnedgång, dimma och en sandstrand

Rio de Janeiro: Aktiviteter i Sydamerikas hetaste stad

Rio de Janeiro, Brasiliens pulserande metropol, fick sitt namn då européer först upptäckte Guanabarabukten den 1:a januari, år 1502. Rio de Janeiro betyder nämligen ”januarifloden”. Stadens historia går tillbaka till då Brasilien var en portugisisk koloni och Rio har under årens lopp fungerat som huvudstad i både det gamla portugisiska imperiet och i Brasilien. Idag är Rio de Janeiro fortfarande en av de mest betydelsefulla städerna i Sydamerika och räknas till en av världens häftigaste att besöka. Du som är ute efter hetlevrad kultur, fantastiska bergsutsikter eller sol och bad kommer hitta gott om saker att göra i Rio de Janeiro.

Sol och bad i storstadsdjungeln

Det är inte många städer i världen som kan ståta med kombinationen av att vara en sann metropol och samtidigt ha en centralt belägen, enorm sandstrand. Stranden i Copacabana är kanske en av världens mest kända. Ett besök hit är ett måste för alla som besöker Rio de Janeiro. Aktiviteter i sanden går det ingen brist på; fotboll och volleyboll är båda populära sporter och kiosker som säljer något uppfriskande är aldrig långt borta. Längs med stranden finns det också många restauranger, barer och klubbar för de som vill fortsätta festandet när mörkret faller på. Alla som gillar kombinationen av sport, sandstränder och festande kommer hitta gott om saker att göra. Rio de Janeiros energi känns överallt i staden men kanske inte mer påtagligt än i Copacabana.

Upptäck bergen i och runt Rio

För de som är ute efter något lugnare att göra i Rio de Janeiro finns det linbanor upp i bergen. Dessa kan ta dig upp till toppen av Pão de Açúcar, 396 meter ovanför staden. Om du tar dig upp hit till solnedgången på en molnfri dag kommer du tappa hakan av hur vackert det är. Känner du för att ta dig upp för ett annat berg kan du besöka ett av världens sju nya underverk: Cristo Redentor. Denna enorma kristusstaty på toppen av berget Corcovado är inte bara en kraftfull symbol för kristendomen men också för hela Brasilien. Den började byggas 1922 som en hyllning till 100-årsjubileet av Brasiliens självständighet. Anledningarna till varför många söker sig hit idag är olika; vissa kommer hit av religiösa skäl, vissa vill förundras av statyns storlek och vissa vill bara ta en selfie med en av världens mäktigaste konstverk. Vilken anledning du än har är ett besök hit en oförglömlig sak att göra i Rio de Janeiro.

Fotbollens och karnevalernas huvudstad

Även de som inte alls är intresserade av fotboll kommer bli medryckta av den enorma energin bakom sporten som känns genom hela Rio. Brasilien är en av världens stoltaste fotbollsnationer och ingenstans märker man av det bättre än på fotbollsarenan Maracaña. Arenan är en av världens största och har platser för 78 000 fotbollssupportrar.

Om du besöker Rio de Janeiro i slutet på februari kommer du ha en helt annan upplevelse än om du besöker staden någon annan gång under året. Då är det nämligen karnevalsäsong. Biljetter till delar av karnevalen finns att köpa i god tid men även utan dem kommer du svepas med i den enorma energin och livsglädjen. Bland alla aktiviteter i Rio de Janeiro är denna den mest spektakulära.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.