Rio de Janeiro

Reseguide
Copacabana Beach som inkluderar en solnedgång, dimma och en sandstrand

Videoreseguide till Rio de Janeiro

Fira brasiliansk kultur i sambans födelsestad och njut av den fantastiska naturen precis utanför dörren.

Rio de Janeiro ligger på Brasiliens sydöskust och är en stad som begåvats med en spektakulär geografi som blandar vita sandstränder med regnskogstäckta berg. Friluftsfantaster som väljer att resa till Rio de Janeiro kan frossa i möjligheter att ta sig ut i naturen, men det finns också gott om sevärdheter för kulturintresserade. Som före detta huvudstad i Brasilien är Rio rikt på historia och modern kultur, vilket garanterar en trevlig resa oavsett om du föredrar naturreservat eller samba. Beundra soluppgången på den exklusiva Ipanema-stranden på sydkusten eller på den lekfulla Copacabana-stranden som ligger i närheten. Innan solen går ned kan du bege dig till Sockertoppen (Pao de Acucar). Ta en linbanetur till toppen för en enastående utsikt över stränder, skogar och andra landmärken.Planera en utflyt till Corcovado där du hittar kristusstatyn – Christo Redentor på portugisiska. Undvik folkmassorna genom att åka dit tidigt eftersom denna gratissevärdhet är ett av ”världens sju nya underverk” och är ett måste på alla resor till Rio de Janeiro. Du kommer att förstå varför när du ser den imponerande utsikten från foten av statyn, som stod färdig 1931. Corcovado ligger Tijuca National Park och är perfekt ställe för en fantastisk naturupplevelse. Naturvårdare återplanterade mycket av parken i slutet av 1800-talet efter en omfattande skogsskövling. Detta utflyktsmål, som är den största stadsskogen i världen, är nu ett grönskande hem för över 100 infödda djurarter. Längs vandringslederna hittar man restauranger och toaletter. Fotbollsfans får inte missa att gå på en match på berömda Maracanã Stadium. Spelas det inga matcher när du är i Rio kan du istället besöka sportmuseet inne i arenan för att se föremål, fotografier och kläder tillhörande Brasiliens största fotbollsspelare. Njut av Rios pulserande nattliv, lyssna på lokal musik och titta på sambadansare. Var försiktig med ta dig runt till fots när du är ute och festar. Lämna värdesaker i ditt hotellrum och undvik antingen folksamlingar eller se till att ha några lokalinvånare med dig. Det är lätt att ta sig runt staden med buss under dagen, men man bör inte åka med dem på nätterna

Var kan jag bo i Rio de Janeiro?

Copacabana som visar berg, en sandstrand och en kuststad

Copacabana

4/5(3 områdesrecensioner)

Upplev de vackra stränderna i Copacabana. Copacabana Beach är väl värt ett besök, och du kan hoppa på tunnelbanan på Siqueira Campos tunnelbanestation eller Cardeal Arcoverde tunnelbanestation om du vill se mer av Rio de Janeiro.

Copacabana
Barra da Tijuca som inkluderar en strand såväl som en stor grupp av människor

Barra da Tijuca

Ta dig tid i Barra da Tijuca för att besöka sevärdheter som Barra shoppingcenter och Village Mall. Du kommer säkert också att uppskatta stränderna, och du kan hoppa på tunnelbanan på Jardim Oceânico Station om du vill se mer av staden.

Barra da Tijuca
Ipanema som inkluderar marknader såväl som en stor grupp av människor

Ipanema

5/5(1 områdesrecension)

Upplev de vackra stränderna i Ipanema. Playa de Ipanema är väl värt ett besök, och du kan hoppa på tunnelbanan på Nossa Senhora da Paz station eller Ipanema-General Osorio tunnelbanestation om du vill se mer av Rio de Janeiro.

Ipanema