Riva del Garda

Reseguide
Trentino som inkluderar en kuststad, gatuliv och ett hotell
Medelhavsklimat, sol och stränder med berg i bakgrunden är huvudinslagen under en semester vid Gardasjön. Här kombineras vackra utsikter med spännande upplevelser.

Riva del Garda är huvudstaden i regionen Garda Trentino. Kusten vid staden lockar många besökare tack vare möjligheterna att utöva sport nära naturen. De vanligaste aktiviteterna under en weekend i Riva del Garda är segling och vindsurfing, men du kan även ägna dig åt saker som vandring, stavgång, cykling, mountainbike-turer, tennis och kanotpaddling. Här finns något för alla smaker! Centrumet i Riva del Garda är mycket intressant för sin konst och arkitektur, som visar på en rik kulturhistoria. Här kan du uppleva en riktig förstklassig semester omgiven av historia, konst, sport och natur. Du får också uppleva varm gästfrihet, moderna spa- och hälsocenter samt restauranger som serverar traditionella rätter från Trentino … och det är bara några av anledningarna till att du bör boka en resa till Riva del Garda.

Riva del Garda är också en av knutpunkterna för handel i Trentino, med moderna utställnings- och konferenslokaler. Staden har också en lång historia av att anordna stora internationella kultur- och sportevenemang. Riva del Gardas centrum har utsikt över sjön och ger en känsla av det förflutna – från Piazza Ill Novembre, omgivet av byggnader i lombard-venetiansk stil, inklusive Torre Apponale, Palazzo Pretorio och stadshuset. Tornet har återuppförts, så nu kan du gå alla de 165 stegen upp till tornets topp och beundra torgets geometriska form, läget intill kajen, staden Riva och Gardasjön vackra blå vatten. Palazzo Pretorio, som härstammar från 1500-talet, var en plats där domar utfärdades, och överuppsyningsmannen såg till att stadens lagar respekterades. Muren vid torget är dekorerad med furstbiskop George av Neidecks emblem från 1509 – det sista året av venetianskt styre.

En annan plats som måste besökas är det forntida Rocca, där du även hittar MAG Museo Alto Garda och konstmuseet. Rocca har varit en del av lokalhistorien under en lång tid och har ändrat utseende i takt med de århundraden som har passerat. Under tidigt 1500-tal utsmyckades det och utgjorde tillfällig residens åt furstbiskoparna. I mitten av 1800-talet byggdes det om helt när det blev en armébarrack åt Österrike-Ungerns arméer, och förlorade sina drag från medeltiden och renässansen. Den nyligen genomförda renoveringen har tagit fram några av de ursprungliga konstruktionerna, och har gjort att platsen passar bra för konst- och samhällsmuseet. Utsikten från huvudtornet är mycket vacker och måste ses.

Andra fina exempel på barockarkitektur i staden är Chiesa dell´Inviolata och kyrkan tillägnad Jungfru Marie himmelsfärd. Chiesa dell´Inviolata är det viktigaste monumentet i Riva. Den är en elegant byggnad med barockarkitektur, med en fyrkantig plan på utsidan och ett åttkantigt plan på insidan. Här finns också fem altare (ett med fresker och stuckaturer), biktstolar i snidat trä, samt marmorgolv. Chiesa Parrocchiale di S. Maria Assunta ligger i centrala Riva del Garda och har utsikt mot det vidsträckta Piazza Cavour. Den nuvarande byggnaden, som först omnämndes på 1100-talet, är en rekonstruktion med barockarkitektur. Den har ett enda mittskepp och ett sidokapell för förböner.

Området Garda Trentino har mycket att erbjuda för de som söker en uppfriskande och rofylld semester. Sportutövandet, naturen, kulturen, de berömda spaanläggningarna, hälsocentren, vidsträckta parkerna och vandringslederna på landsbygden är utmärkta sätt att friska upp både kropp och själ. I december anordnas en traditionell julmarknad med stånd på stadens torg, där det säljs julklappar och andra typiska julsaker. Du kommer aldrig att sluta hänföras av Garda Trenito, tack vare de hundratals restaurangerna, matmarknaderna och traditionerna som du får uppleva med vårt weekendpaket till Riva del Garda.

Grand Hotel Liberty
Grand Hotel Liberty
4 out of 5
Viale Carducci 3/5, Riva del Garda, TN
Priset är 1 290 kr per natt mellan 19 okt. och 20 okt.
1 290 kr
per natt
19 okt. - 20 okt.
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Riva del Garda. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och fullständigt spa. De populära sevärdheterna ...
9,2/10 Wonderful! (137 recensioner)
Fantastiskt hotell.
"Underbart vackert hotell. Stilig inredning. Trevlig personal. Fantastisk frukost. Vi kommer tillbaka."

Recension från 14 aug. 2023

Grand Hotel Liberty
Du Lac et Du Parc Grand Resort
Du Lac et Du Parc Grand Resort
4 out of 5
Viale Rovereto 44, Riva del Garda, TN
Priset är 2 475 kr per natt mellan 19 okt. och 20 okt.
2 475 kr
per natt
19 okt. - 20 okt.
Detta hotell vid stranden har 4 stjärnor och ligger i Riva del Garda. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och fullständigt spa. De populära ...
9,2/10 Wonderful! (568 recensioner)
Fantastisk vistelse
"Hotellet är fantastiskt fint med en otroligt mysig trädgård och poolområde. Att ha bergen som kuliss är bara pricken över i:et!"

Recension från 24 sep. 2020

Du Lac et Du Parc Grand Resort
Hotel Savoy Palace
Hotel Savoy Palace
4 out of 5
Via Longa 10, Riva del Garda, TN
Priset är 1 800 kr per natt mellan 3 okt. och 4 okt.
1 800 kr
per natt
3 okt. - 4 okt.
Detta hotell har 4 stjärnor och ligger i Riva del Garda. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära sevärdheterna ...
8,8/10 Excellent! (114 recensioner)
Bra läge
"Bra läge, vacker omgivning och superbra frukost!"

Recension från 16 juli 2019

Hotel Savoy Palace
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Domina Borgo degli Ulivi - Lake Garda
Domina Borgo degli Ulivi - Lake Garda
4 out of 5
Via Panoramica 8, Gardone Riviera, Provincia di Brescia
Detta boende har 4 stjärnor och ligger i Gardone Riviera. Här har du tillgång till gratis wi-fi, barnpool och parkering. De populära sevärdheterna Vittoriale ...
8,2/10 Very Good! (37 recensioner)
"Fantastisk utsikt och mycket trevlig terrass från rummet. Jättebra poolområde med bar och fin utsikt. Det ingick ingen städning, detta framgick dock inte vid varken bokning eller incheckning så man är tvungen att diska själv och inte slösa med handdukarna. Pentryt var i väldigt basic kondition. Fanns ..."

Recension från 21 juli 2023

Domina Borgo degli Ulivi - Lake Garda
Bellavista Hotel Deluxe Apartments
Bellavista Hotel Deluxe Apartments
3 out of 5
Piazza Cesare Battisti 7, Riva del Garda, TN
Detta boende med spa har 3 stjärnor och ligger i Riva del Garda. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och fullständigt spa. De populära sevärdheterna ...
8,6/10 Excellent! (95 recensioner)
Fantastiskt läge!
"Fint hotell med fantastiskt läge!"

Recension från 4 juli 2018

Bellavista Hotel Deluxe Apartments
Residence Filanda
Residence Filanda
3 out of 5
Via S Alessandro 51, Riva del Garda, TN
Detta boende med familjevänlig profil har 3 stjärnor och ligger i Riva del Garda. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och gratis inträde ...
9,2/10 Wonderful! (38 recensioner)
Helnöjd
"Det är hur bra som helst. Men det är lägenheter som du städar och hyr sängkläder eller har med dig. Så tycker inte det hår under hotell. Men absolut inget fel. Bara man vet om att det är mer ett vandrarhem"

Recension från 20 juli 2017

Residence Filanda
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Recensioner av Riva del Garda

4.6
Toppdestination
5 - Fantastiskt
3
" "5 - Fantastiskt 60%
4 - Bra
2
" "4 - Bra 40%
3 - Okej
0
" "3 - Okej 0%
2 - Under förväntan
0
" "2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
" "1 - Väldigt dåligt 0%

4/5 - Bra

Verifierad resenär
20 maj 2019

Nu var ju inte vädret med oss … men det är väldigt vackert runt Gardasjön. Det vi upptäckte var också att det var rent och snyggt på gator och torg.

Städer nära Riva del Garda