Trentino-Alto Adige

Italien
Moena som inkluderar gatuliv
Skidorter på bergstoppar, fjällvandringsleder och medeltida byggnader flätas samman i denna region av norra Italien som angränsar till Österrike och Schweiz.

Trentino-Alto Adige har en mångfaldig natur med snöklädda bergstoppar, vidsträckta dalar, fjällängar, sjöar, skogar och vattenfall. För vildmarkentusiaster erbjuds det skidorter och välmarkerade vandringsleder, medan historieälskare kan utforska de medeltida byarna som ligger utströdda i landskapet. Åk skidor eller vandra i några av Europas mest spektakulära bergskedjor, och upptäck antika slott och platser från första världskriget under en semester i Trentino-Alto Adige.

Regionen stoltserar med hundratals kilometer av backar som slingrar sig över skidorterna i Dolomiterna, en massiv bergskedja i de italienska Alperna. Åk skidor i backarna i Madonna di Campiglio, Val Gardena och San Martino di Castrozza, bland flera andra orter. Delta i andra snöaktiviteter, som till exempel pulka-, släd- och snowboardåkning eller snöskovandring.

Njut av ännu fler utomhusäventyr i området under sommarmånaderna. Ströva runt längs vandringsleder genom dalarna i Stelvio nationalpark, och upplev vyer över spetsiga bergstoppar, glaciärer och vattenfall under en weekendresa till Trentino-Alto Adige. Få syn på vilddjur såsom kronhjort och lammgam. Segla och vindsurfa över Gardasjön, Italiens största sjö.

Ett sätt att se regionen är att vandra längs Sentiero della Pace (fredens stig). Vandringsstigen är mer än 50mil lång och ansluter till historiska platser från första världskriget, såsom tidigare skyttegravar och befästningsverk.

Upptäck mer historia i Trentino-Alto Adiges gamla orter, städer och byar. Besök det historiska centrumet i Trento, regionens huvudstad. Stanna till vid stadens gamla katedral och slottet från 1200-talet. Se slott i kurorten Merano, eller besök Rovereto, en stad som ligger vid floden Adige. I Bressanone kan du besöka apoteksmuseet, som visar upp hundratals år gammal historia om läkemedelsindustrin.

Det finns flera sätt att ta sig till Trentino-Alto Adige, exempelvis via flyg till större flygplatser i Verona och Venedig. Du kan också flyga till flygplatserna i Bolzano och Trento-Mattarello. Res till Trentino-Alto Adiges städer, skidorter och bergskedjor med bil eller via kollektivtrafik.

Populära städer i Trentino-Alto Adige

Bolzano som inkluderar landskap, historisk arkitektur och en liten stad eller by
Bolzano
Historisk, Museer och Festivaler
Titta på Europas äldsta bevarade människokropp, upplev Alperna och se dig om i välbevarade medeltida byggnader i denna italienska stad med österrikiska rötter.

Saker att besöka

  • Piazza Walther
  • Museo Archeologico dell'Alto Adige
  • Bolzanos katedral
Trento presenterar en stad, historisk arkitektur och ett torg
Trento
Historisk, Promenad och Museer
Boka ett weekendpaket till Trento och upptäck blandningen av historia och framåtanda som utmärker denna stad där det tridentiska kyrkomötet en gång hölls.

Saker att besöka

  • Piazza Duomo
  • Castello del Buonconsiglio
  • Trentos katedral
Selva di Val Gardena presenterar gatuliv
Selva di Val Gardena
Längdskidåkning, Span och Berg
Åk på skidsemester i Dolomiterna under vintern eller upptäck gröna vandringsleder under sommaren i denna by i italienska Sydtyrolen.

Saker att besöka

  • Sellapasset
  • Ciampino-Sella skidort
Canazei presenterar snö, landskap och berg
Canazei
Längdskidåkning, Span och Vandring
Boka en resa till Canazei i regionen Trentino-Alto Adige och upptäck en av de italienska alpernas mest kända turistorter.

Saker att besöka

  • Fedaiasjön
Castelrotto
Castelrotto
Berg, Span och Avkoppling
Utforska avslappnande Castelrotto: skidåkning, äventyr, monument och mycket mer!
Corvara in Badia som visar berg, snövandring och snö
Corvara in Badia
Längdskidåkning, Vandring och Berg
Res till Corvara och vistas i ett unikt kulturlandskap bland sagolika berg som lockar till sig skidåkare om vintern.