Ryssland

Reseguide
Bolshoi-teatern presenterar interiörer och historisk arkitektur
Konst och historia, arkitektur från många olika stilar och inriktningar och ett häpnadsväckande varierat landskap är några exempel på vad Ryssland, världens största land, har att erbjuda.

Den enorma landmassa som Ryssland består av inrymmer allt från sibirisk ödemark och snötäckta bergstoppar till vidsträckta skogar, djupa sjöar och badstränder. Städernas kejserliga prakt är bara en del av deras historia – i dag är de också fulla av gallerier, museer och nöjesliv.

I västra delen av landet hittar du Moskva, en modern och blomstrande stad full av häpnadsväckande arkitektur och sevärdheter. Här kan du ta en promenad runt Röda torget och besöka Kreml, ett befäst byggnadskomplex där du hittar kyrkor, palats och Rysslands parlament. Den berömda Vasilijkatedralen med sina färggranna, lökformade kupoler är väl värd ett besök, och en helt unik sevärdhet du inte får missa är forne sovjetledaren Vladimir Lenins balsamerade kropp inne i Leninmausoleet. Och varför inte ta chansen att uppleva en balett- eller operaföreställning på Bolsjojteatern? Den 119 hektar stora och centralt belägna Gorkijparken bjuder på aktiviteter för alla årstider, som picknick och volleyboll på sommaren och skridskoåkning på vintern.

Om du tar en längre semester i Ryssland vill du kanske passa på att se lite av landsbygden och kanske ta tåget norrut till Sankt Petersburg – med höghastighetstågen Sapsan tar den 70mil långa resan knappt fyra timmar. Sankt Petersburg är Rysslands kulturella huvudstad. Här kan du uppleva västerländsk konst från flera århundraden på Eremitaget, ett museum som har över tre miljoner museiföremål, eller lära dig mer om surrealismens mästare på Salvador Dalí-museet. Ett bra sätt att lära känna staden är att ta en sightseeingtur med båt längs kanalerna.

Ryssarna semestrar gärna vid Svarta havet, där det finns gott om stränder och resorter. Den största resorten är Sotji, som sträcker sig över 144 kilometer längs kusten. Tack vare närheten till bergskedjan Kaukasus är Sotji även en skidort, känd för att ha stått värd för vinter-OS och Paralympics 2014.

Tack vare de vidsträckta, orörda naturområdena och det mångsidiga landskapet innebär en semester i Ryssland också oräkneliga möjligheter till utomhusaktiviteter. Du kan till exempel bestiga vulkanerna på Kamtjatkahalvön i östra delen av landet, promenera längs stränderna vid sibiriska Bajkalsjön eller utforska skogarna och sjöarna i Paanajärvi nationalpark nära gränsen till Finland.

Om du vill att din resa till Ryssland ska bli en upplevelse utöver det vanliga kan du ta en tur med transsibiriska järnvägen – världens längsta järnväg. En av de mest populära sträckorna är den från Moskva till Beijing, en veckolång resa där du ser enorma vildmarksområden och avlägsna byar bestående av små trähus passera utanför tågfönstret.

Populära städer i Ryssland

Kreml som inkluderar en stad, en å eller flod och nattliv
Moskva
Historisk, Teatrar och Museer
Besök Rysslands huvudstad Moskva, en stor, modern stad som kombinerar bländande arkitektur med rik kultur och fascinerande historia.

Saker att besöka

  • Röda torget
  • Triumfbågen
  • Moskva Zoo
St. Petersburg presenterar nattliv, en fontän och en trädgård
St. Petersburg
Slott, Katedraler och Historisk
Kryssa längs kanaler, upptäck arkitetkoniska mästerverk och upplev festvialer i midnattssolen i Rysslands näst största stad.

Saker att besöka

  • Kazan katedral
  • Ryska museet
  • Hermitagemuseet och Vinterpalatset
Sotji
Sotji
Längdskidåkning, Berg och Underhållning
Utforska Sotji: monument, skidåkning, museer och mycket mer!

Saker att besöka

  • Sochi hamn
Nizhny Novgorod
Nizhny Novgorod
Floder, Rullskridskor och Skridskoåkning
Fly undan till Nizhny Novgorod! Upplev skridskoåkning, teatrar och kyrkor.
Kazan
Kazan
Monument, Teatrar och Museer
Kazan kallar! Upptäck monument, teatrar, universitetsstämning och mycket mer.
Jekaterinburg
Jekaterinburg
Teatrar, Monument och Universitet
Dags att resa! Upptäck teatrarna, monumenten och parkerna i trendiga Jekaterinburg.

Populära sevärdheter i Ryssland

Ryssland

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: