Moskva

Reseguide
Kreml som inkluderar en stad, en å eller flod och nattliv
Besök Rysslands huvudstad Moskva, en stor, modern stad som kombinerar bländande arkitektur med rik kultur och fascinerande historia.

Under resor till Moskva kan man lära sig mycket om stadens förflutna och framtid bara genom att titta på dess sevärdheter: från den befästa stadsdelen Kreml och guldkupolförsedda kyrkor till moderna skyskrapor, museer och gallerier. Den ryska huvudstaden har förändrats flera gånger om av både krig och revolutioner. Ska du resa till Moskva idag kommer du till en välmående världsstad. Passa på att åka under en weekend, det finns många weekendresor med färdiga weekendpaket. Sedan järnridån föll reser tusentals turister till Moskva varje år för att uppleva stadens konst, historia och kultur.

Se till att göra Röda torget till din första anhalt på resan. Detta enorma, historiska torg kantas av några av stadens mest berömda byggnader. Blicka förundrat upp mot Vasilijkatedralen med sina fantastiska, flerfärgade kupoler. Kyrkan byggdes åt Ivan den förskräcklige på 1500-talet till minne av en militär seger. I andra änden av torget ligger Statliga historiska museet, som är fullt av föremål som berättar om Rysslands historia från förhistorisk tid fram till nutid. Gå in i Leninmausoleet om du vill titta på de balsamerade kvarlevorna av den tidigare sovjetiska presidenten.

Gå på en rundtur i Kreml, det 29 hektar stora, befästa komplex som ligger på den plats där Moskva grundades. Komplexet omfattar kyrkor, katedraler, palats och det ryska parlamentet, duman. Titta på religiösa ikoner och fresker inne i Uspenskijkatedralen. Se på gravar efter ryska härskare i Ärkeängelskatedralen.

Var du än befinner dig i Moskva har du aldrig långt till en park eller en trädgård. En av de mest kända är den 120 hektar stora Gorkijparken som ligger längs stränderna till Moskvafloden. Promenera, cykla eller åk inlines längs gångarna i parken, åk båt på sjön eller spela tennis och ägna dig åt andra sporter. På vintern kan du åka skridskor på den stora isrinken.

Det finns gott om kvällsaktiviteter i staden. Du kan se en opera- eller balettföreställning på Bolsjojteatern, äta middag på ett kafé eller en restaurang på gågatan Arbat och dansa på klubbar med internationella DJ:ar.

Landa på Sjeremetevos internationella flygplats och ta dig sedan runt i staden med buss, spårvagn, taxi, tunnelbana eller hyrbil. Låt dig lockas av Moskva, dess fascinerande byggnader och spännande historia.

Videoreseguide till Moskva

Var kan jag bo i Moskva?

Populära sevärdheter i Moskva

Städer nära Moskva