's-Hertogenbosch

Reseguide
's-Hertogenbosch
Under en resa till ’s-Hertogenbosch kan du njuta av den kända brabantiska gästfriheten, stadens medeltidshistoria, vacker natur och kulturella upplevelser.

Det officiella namnet på denna vackra stad är ’s-Hertogenbosch, men holländarna kallar den oftast bara för Den Bosch. Tillbringa en weekend i ’s-Hertogenbosch med att strosa runt i den muromgärdade stadskärnan, shoppa och utforska landsbygden.

Den Bosch fick stadsprivilegier 1184, vilket innebär att det är en av Nederländernas äldsta städer. Staden var också ett viktigt och rikt handelscenter. Idag lockar den turister från när och fjärran.

En av de mest kända sevärdheterna är Sint-Janskathedraal. Gå uppför de 73 stegen i tornet så att du kan beundra panoramautsikten över staden. Bege dig sedan till Uilenburg.Slå dig ned på något av utomhuskaféerna och prova en ”Bossche bol”, som är en stor petit-chou och en lokal delikatess.

Om du vill veta mer om den lokala historien är Noordbrabants Museum en bra början. Du känner igen byggnaden på den imponerande fasaden. Växla mellan kulturaktiviteter och några timmars shopping i den medeltida stadskärnan.

Om du tillbringar längre tid i än en weekend i Den Bosch får du inte missa Loonse en Drunense Duinen. Nationalparken ligger ungefär 20 minuters bilresa sydväst om staden. Du kan rida, cykla över heden eller promenera genom sanden.

Utforska Den Bosch till fots eller med buss. Om du ska resa till Den Bosch med bil kan du parkera på stadens gator eller i något av parkeringshusen. Om du parkerar på gatan ska du se upp så att du inte parkerar på en plats där du behöver tillstånd. Staden har även tre infartsparkeringar där du kan parkera bilen billigt. Den Bosch ligger centralt i Nederländerna och nås lätt med bil och kollektivtrafik. Centrum i Den Bosch ligger ett stenkast från centralstationen.

Oavsett om du föredrar shopping, kultur eller stora petit-chouer är ett weekendpaket till ’s-Hertogenbosch helt rätt.

The Den, ‘s-Hertogenbosch, a Tribute Portfolio Hotel
The Den, ‘s-Hertogenbosch, a Tribute Portfolio Hotel
4 out of 5
Magistratenlaan 54, 's-Hertogenbosch, North Brabant
Priset är 1 162 kr per natt mellan 16 juli och 17 juli
1 162 kr
per natt
16 juli - 17 juli
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i 's-Hertogenbosch. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 restauranger och 2 barer/lounger. De ...