Början av huvudsektionen
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Nazarenas-helgedomen

Se en fantastisk 1600-talsmålning av en angolansk slav som överlevt flera jordbävningar och finns kvar i ursprungligt skick i denna kyrka.

Nazarenas-helgedomen är en 1700-talskyrka i centrala Lima. Den är ett nav för spiritualitet och stillhet. Hela anläggningen omfattar förutom helgedomen även ett kloster. Området runt kyrkan är livligt, med försäljare och gatuartister. Pilgrimer från hela världen vallfärdar hit för att se tavlan Miraklernas Herre, som målades av en angolansk slav på 1600-talet.

Titta på barockfasaden med sin sirliga dekor och sina gyllene pelare. Två tygstycken i svart och vitt möts längst upp på kyrkan, vid Perus flagga. Titta på oljemålningen av Jesus korsfästelse. Den hänger på en vägg av lera. Den målades av en svart slav från Angola för nästan 400 år sedan. Pilgrimer vallfärdar hit året runt för att se konstverket. Det sägs att man fann målningen i oförstört skick efter en förödande jordbävning som förstörde de flesta byggnaderna i Lima.

Titta på kyrkans olika altare som är tillägnade jungfru Maria och Jesus. Blicka upp mot den smakfulla kupolen i taket i kyrkans mitt. I oktober arrangeras processionen Señor de los Milagros, då doften från lila rökelsekar fyller kyrkan.

Upplev den livliga atmosfären längs den närliggande gatan Jirón Huancavelica. Beundra de religiösa dekorationerna längs gatan. Köpslå med försäljare som vill få dig att köpa spirituella föremål. Låt någon spå din framtid i tarotkort. Ät lokala sötsaker som fikon med honungsnougat eller picarón, en peruansk dessert som består av sötpotatis i form av en frityrmunk.

Kyrkan är tillägnad Señor de los Milagros, Miraklernas Herre, som är Limas beskyddare. Kyrkan byggdes 1771. Den är öppen för allmänheten från gryningen till lunchtid och sedan igen från eftermiddag till kväll.

Nazarenas-helgedomen ligger i stadsdelen Tacna, flera kvarter väster om Limas historiska stadskärna. Området ligger strax söder om floden Rímac. Busshållplatsen Castilla ligger några kvarter nordväst om kyrkan. Järnvägsstationen Monserrate ligger nära busshållplatsen. Plaza Mayor, stadens klart viktigaste historiska plats, ligger också i närheten. Där ligger Limas katedral och Regeringspalatset.


Andra sevärdheter i Lima


Hotell nära Santuario de Las Nazarenas

Se alla 1 397 boenden nära Santuario de Las Nazarenas
Hostal Bonbini
Hostal Bonbini

Hostal Bonbini

Jr. Cailloma 209, Lima, Lima
   
  3.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hostal i Cercado de Lima ligger fem minuters promenad från Santo Domingo-klostret och Plaza de Armas de Lima. Plaza San Martin ligger 0,9 km härifrån.

  In the heart of Lima cozy apartment 559 kr
  In the heart of Lima cozy apartment

  In the heart of Lima cozy apartment

  Jiron Moquegua 284 Edificio California, Lima, Lima
    
   2.5 av 5.0 Stjärnor

   Denna lägenhet i Cercado de Lima ligger tio minuters promenad från Plaza San Martin och Plaza de Armas de Lima. Regeringspalatset och Nationalstadion ligger endast 3 km härifrån.

   Edificio California en Centro Histórico
   Edificio California en Centro Histórico

   Edificio California en Centro Histórico

   Jiron Moquegua 284, entre Camana y Cailloma. Depto 604, Lima, Lima
     
    3.0 av 5.0 Stjärnor

    Denna lägenhet i Cercado de Lima ligger 0,8 km från Plaza de Armas de Lima och mindre än en mil från Universidad Nacional Federico Villarreal och Kennedy-parken. Centro Comercial Larcomar ligger 11 km härifrån.

    Hotel Kamana 354 kr
    Hotel Kamana

    Hotel Kamana

    Jiron Camana 547 Lima, Lima, Lima
      
     3.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i Cercado de Lima ligger tio minuters promenad från La Merced-kyrkan, Plaza San Martin och Plaza de Armas de Lima. Jirón de la Unión och Santo Domingo-klostret ligger också tio minuter härifrån.

     Hotel Paris Lima 419 kr
     Hotel Paris Lima

     Hotel Paris Lima

     Jirón Rufino Torrico 850, Cercado de Lima, Lima, Lima
       
      3.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i Cercado de Lima ligger tio minuters promenad från Jirón de la Unión och Plaza San Martin. Plaza de Armas de Lima ligger 1,1 km härifrån.

      Hotel Inka Path 540 kr
      Hotel Inka Path

      Hotel Inka Path

      Jiron de la Union 654, Lima, Lima
        
       2.5 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i Cercado de Lima ligger fem minuters promenad från Jirón de la Unión, Plaza San Martin och Plaza de Armas de Lima. La Merced-kyrkan och Katedralen i Lima ligger också tio minuter härifrån.

       Hospedaje Santa Rosa 334 kr
       Hospedaje Santa Rosa

       Hospedaje Santa Rosa

       Jr. Camana 218, Cercado de Lima, Lima, Lima
         
        2.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta vandrarhem ligger i Cercado de Lima, nära Plaza de Armas de Lima, Regeringspalatset och Katedralen i Lima. San Franciscos kyrka och kloster och Plaza San Martin ligger dessutom en kvarts promenad härifrån.

        Hotel Diamond Lima 697 kr
        Hotel Diamond Lima

        Hotel Diamond Lima

        Jr. Cuzco, Lima, Lima
          
         2.5 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i Cercado de Lima ligger tio minuters promenad från Plaza San Martin och Plaza de Armas de Lima. Kennedy-parken och Huaca Pucllanas ruiner ligger dessutom mindre än en mil härifrån.