Saxen

Tyskland
Bautzen som inkluderar chateau eller palats och en liten stad eller by

Gräv bland tusentals år av historia och mattraditioner när du utforskar städerna, dalarna och bergen i denna natursköna delstat i östra Tyskland.

Sachsen är en delstat med moderna städer, pittoreska byar och bergiga naturparker. Medeltida slott och kyrkor reser sig över de små städerna, och liknar landsbygdens berg. Upptäck tjusningen med historiska byar och uppskatta den bergiga terrängen i Sächsische Schweiz nationalpark.

Besök också regionens största stad, Leipzig, under din resa till Sachsen. Där du hittar många historiska byggnader som restaurerades efter Berlinmurens fall 1989. Gör ett besök på Bach-museet för att lära dig mer om den tyska kompositören som levde här. Gör det bästa av en solig dag på Leipzigs botaniska trädgård, Leipzig Zoo, och Abtnaundorfer Park. Ta med barnen till Belantis nöjespark.

Dresden är Sachsens huvudstad och har finns den eklektiska gamla staden med en blandning av arkitektur i rokoko- och barockstil. Mycket av staden förstördes vid omfattande bombningar av brittiska och amerikanska styrkor under andra världskriget. Blicka upp mot den majestätiska kyrkan Frauenkirche med sin enorma kupol och besök de fantastiska sevärdheterna Dresdens slott, Zwinger-palatset och Semper operahus.

Ge dig ut på äventyr i regionen runt Erzgebirge, som är känt för sina trähantverk. Se till att de charmiga städerna Seiffen, Olbernhau och Marienberg finns med i ditt weekendpaket till Sachsen. Åk till Chemnitz och se slottet Wasserschloss Klaffenbach, Roter Turm-tornet och Sachsens statliga arkeologimuseum. Lär dig mer om delstatens förflutna som medeltida hertigdöme, kungarike, republik och som en del av det tyskromerska riket.

Här talar man förutom tyska flera språk, t.ex. den slaviskbaserade sorbdialekten. Klimatet är i allmänhet milt med snöiga vintrar.

Regionen upptar en stor del av östra Tyskland och gränsar till Polen och Tjeckien. Områdets centrum ligger 225 kilometer söder om Berlin och 440 kilometer nordöst om München. Du kan flyga till Dresdens flygplats och sedan ta dig runt i regionen med tåg, på så sätt får du se så mycket som du vill under din resa till Sachsen.

Sachsen är en värld av historiska städer med en rik historia och vidsträckta naturparker med höga, snötäckta toppar.

Populära städer i Saxen

Dresden som visar ett torg
Dresden
Historisk, Shopping och Museer
Denna fint återuppbyggda tyska stad charmar dig med sin historia, kultur och sitt gatulandskap. Upptäck stadens arkitektur, livliga festivaler och idylliska flod.

Saker att besöka

  • Frauenkirche
  • Semperoper
  • Zwingerpalatset
Völkerschlachtdenkmal som inkluderar chateau eller palats
Leipzig
Historisk, Affärsresor och Museer
Upplev det bästa som Leipzig kan erbjuda! Med en rik historia, massor av utomhusaktiviteter och ett pulserande nattliv finns det något för alla i denna tyska stad.

Saker att besöka

  • Leipzig Zoo
  • Leipzigs universitet
  • Operan i Leipzig
Goerlitz som visar en å eller flod
Goerlitz
Historisk, Promenad och Monument
Slappna av i vackra parker och beundra arkitektonisk elegans, imponerande kyrkor och kulturella sevärdheter i Tysklands östligaste belägna stad Görlitz.

Saker att besöka

  • Obermarkt
Bautzen som inkluderar chateau eller palats och en liten stad eller by
Bautzen
Kulturella aktiviteter, Monument och Historisk
I denna vackert bevarade staden vid floden kan du blicka upp mot det ståtliga rådhuset och en silhuett av medeltida torn och kyrkspiror.

Saker att besöka

  • Alte Wasserkunst
Radebeul presenterar en å eller flod, cykling och en liten stad eller by
Radebeul
Affärsresor, Vingårdar och Budget
Åk runt på vingårdar, beundra historiska byggnader och besök fascinerande museer i denna charmiga lilla stad.
Plauen
Plauen
Monument, Operahus och Teatrar
Åk till Plauen och upplev monument, opera och livemusik.