Viktigt! Det kan finnas reserestriktioner för den här destinationen med anledning av covid-19. Dessutom kan det finnas särskilda boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

DresdenTyskland

Denna fint återuppbyggda tyska stad charmar dig med sin historia, kultur och sitt gatulandskap. Upptäck stadens arkitektur, livliga festivaler och idylliska flod.

År 2006 firade Dresden 800 år som stad. Innan den förstördes av bombräderna under andra världskriget var den ett nav för konst, klassisk musik och fantastisk arkitektur. Steg för steg har staden fått nytt liv och idag finns här över 40 museer, 13 000 kulturella monument och många konserter och evenemang arrangeras under året. Det finns med andra ord mycket att se och göra under en resa till Dresden, så varför inte åka hit under en weekend med ett särskilt weekendpaket?

Dresdens fantastiska byggnader reser sig fortfarande ur askan. Den överdådiga kyrkan Katholische Hofkirche återuppbyggdes i mitten av 1980-talet. Även operahuset Semperoper i tidig renässans- och barockstil återställdes. År 2005 slutfördes återuppbyggnaden av kyrkan Dresden Frauenkirche med sin fantastiska kupol. Andra höjdpunkter som gör sig mycket bra på bild är Zwingerpalatset och stadens barockkvarter.

Många satsar på resor till Dresden på grund av de många museerna, Dresden är nämligen en av Europas mest imponerande museistäder. Dyk ner i stadens förflutna på Stadtmuseum Dresden. Förundras över den ovärderliga samlingen av europeiska skatter i Grünes Gewölbe, det gröna valvet. Lär dig mer om vem du är på Deutsches Hygiene-Museum, som har utställningar om människokroppen. Titta på målningar från den romantiska perioden fram till nutid som hänger på Albertinum.

I Dresden vet man verkligen hur man festar, något många besökare får uppleva under weekendresor. Dixieland Festival, som arrangeras i maj, är en av de största jazzsammankomsterna i Europa. På sommaren visas biofilmer längs floden Elbes stränder under festivalen Filmnächte. Dresdens stadsdel Neustadt lever upp i juni under gatufestivalen Bunte Republik Neustadt. På vintern arrangeras Striezelmarkt, en av Tysklands äldsta julmarknader.

Nattlivet i Dresden är igång året runt, särskilt i Neustadt. Om du är på jakt efter lokalt hantverk, souvenirer och antikviteter ska du satsa på Altmarkt, Hauptstraße, Heinrichstraße eller Königstraße.

Vill du ta en paus från stadskärnan ska du bege dig till Dresdner Heide. Detta kommunala naturreservat kantar den nordöstra delen av staden. Den består av 6 133 hektar av skogsmark, med gott om plats för att vandra eller cykla.

Högsäsongen i Dresden infaller från juni till och med augusti och medeltemperaturen är omkring 22 °C. Eftersom det finns så gott om inomhusaktiviteter är ett besök under andra tider på året också en god idé.

Dresdens flygplats ligger omkring en mil från stadens centrum. Det går troligen snabbast, och är utan tvekan billigast, att åka S-Bahn in till staden. Tåg avgår regelbundet och det tar omkring 20 minuter att åka in till Dresdens centralstation.

Var ska man bo i Dresden?

Altstadt, Dresden, Saxen, Tyskland

Altstadt

Frauenkirche och Semperoper är några av de främsta sevärdheterna i Altstadt, och missa inte att utforska de populära butikerna. Hoppa på tunnelbanan på Strassburger Platz S-Bahn eller Deutsches Hygiene-Museum S-Bahn om du vill besöka fler sevärdheter i området.

Altstadt
Nya marknadstorget som visar ett torg

Innere Vorstadt

Ägna en stund åt att besöka platser som Frauenkirche när du lär känna Innere Vorstadt, och missa inte det stora restaurangutbudet. Du kan hoppa på tunnelbanan på Carolaplatz S-Bahn eller Neustaedter Markt S-Bahn om du vill se mer av området.

Innere Vorstadt
Neustadt saluhall som inkluderar historiska element

Innere Neustadt

Innere Neustadt är bland annat känt för shoppingen, de historiska sevärdheterna och utsikten över floden. Passa på att besöka Goldener Reiter eller Filmnächte am Elbufer biograf när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på Albertplatz S-Bahn eller Carolaplatz S-Bahn för att ta dig runt i staden.

Innere Neustadt
Laubegast, Dresden, Saxen, Tyskland

Laubegast

Laubegast brukar uppskattas för krogarna och den vackra flodstranden, så det kan vara värt att utforska. Kolla in allt som finns att se och göra, som till exempel Elbedalen vid Dresden, och hoppa på tunnelbanan på Laibacher Strasse S-Bahn eller Leubener Strasse S-Bahn för att ta dig runt i staden.

Laubegast
Gruna, Dresden, Saxen, Tyskland

Gruna

Kolla in krogarna under din vistelse i Gruna, och hoppa på tunnelbanan på Zwinglistrasse S-Bahn om du vill se mer av närområdet.

Gruna
Dresden som inkluderar en liten stad eller by

Blasewitz

De som besöker Blasewitz tycker om de historiska sevärdheterna. Hoppa på tunnelbanan på Prellerstrasse S-Bahn eller Schillerplatz S-Bahn för att besöka viktiga sevärdheter som till exempel Elbedalen vid Dresden när du ändå är i området.

Blasewitz

Topphotell i Dresden

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
NH Collection Dresden Altmarkt
NH Collection Dresden Altmarkt
4.5 out of 5
An der Kreuzkirche 2, Dresden, SN
Priset är 800 kr per natt

Detta hotell i lyxstil ligger i Altstadt, nära Heliga korsets kyrka och Kulturpalast Dresden. Frauenkirche och Dresdens slott ligger dessutom tio minuter härifrån. ...

4.6/5Wonderful! (986 recensioner)
Familjeresa

"Väldigt fint hotell med super läge! Trevlig personal och fräscha rum. Mycket restauranger i närheten så man behöver inte ta sig så långt för att hitta sin favorit mat."…"

Recension från 19 juli 2019

NH Collection Dresden Altmarkt
Hotel Taschenbergpalais Kempinski Dresden
Hotel Taschenbergpalais Kempinski Dresden
5 out of 5
Taschenberg 3, Dresden, SN
Priset är 1 357 kr per natt

Detta hotell i lyxstil ligger i Altstadt, nära Elbedalen vid Dresden, Dresdens slott och Zwingerpalatset. Semperoper och Frauenkirche ligger också tio minuter ...

4.6/5Exceptional! (986 recensioner)
Excellent hotell all the way

"This is an excellent hotell in all ways. During this summer I travelled through Europe by car and stayed in 10 different hotells. This was by far the nicest one. Excellent service, really nice rooms, excellent breakfast. The only "negative" thing I have to say is that they charge 100 euro to park ..."…"

Recension från 23 aug. 2017

Hotel Taschenbergpalais Kempinski Dresden
NH Dresden Neustadt
NH Dresden Neustadt
4 out of 5
Hansastr. 43, Dresden, SN
Priset är 588 kr per natt

Detta hotell i Leipziger Vorstadt ligger 2 km från Alter Schlachthof och Goldener Reiter. Pfunds Molkerei och Filmnächte am Elbufer biograf ligger endast 3 km ...

4.1/5Very Good! (944 recensioner)
NH Dresden

"Dyrt med frukost. Slitna badlakan. Badkar o bra rum i övrigt. Ganska nära centrum. Gratis parkering utanför på gatan. Tyst o lugnt."…"

Recension från 23 sep. 2019

NH Dresden Neustadt

Populära sevärdheter i Dresden

Semperoper
Bild av Semperoper

Semperoper

Med sina tre olika arkitekturstilar, är det statliga operahuset i Sachsen ett mycket ståtligt byggnadsverk. Missa inte chansen att få uppleva en balett- eller operaföreställning här.

Slottet Moritzburg
Bild av Slottet Moritzburg

Slottet Moritzburg

Lär dig mer om områdets historia genom att besöka Slottet Moritzburg, ett av de viktigaste monumenten i Moritzburg. Njut av museerna i detta promenadvänliga område.

Frauenkirche
Bild av Frauenkirche

Frauenkirche

Här i Dresdens viktigaste gudstjänstlokal för den lutheranska tron kan du exempelvis lyssna till en vokalensemble, klättra upp till utsiktsplatsen högst upp i tornet och få reda på mer om det långvariga återuppbyggnadsarbetet i kyrkan.

Dresdens slott
Bild av Dresdens slott

Dresdens slott

4/5(1 recension)

Ett tidigare kungligt palats i Dresdens historiska hjärta är i dag en stor kulturell sevärdhet och hem för en av Tysklands äldsta konstsamlingar.

Zwingerpalatset
Bild av Zwingerpalatset

Zwingerpalatset

Ströva i de vidsträckta trädgårdarna, utforska dekadenta gårdsplaner och titta på viktiga konstsamlingar i detta mästerstycke från barocken.

Bryggan Blaues Wunder
Bild av Bryggan Blaues Wunder

Bryggan Blaues Wunder

Om du korsar floden Elbe på den här historiska bron kan du besöka två pittoreska områden som har ett turbulent förflutet.

Toppaktiviteter i Dresden

Dresdenresa med inträde till Zwingerpalatset och Sempergalleriet
Bild av Dresdenresa med inträde till Zwingerpalatset och Sempergalleriet

Dresdenresa med inträde till Zwingerpalatset och Sempergalleriet

854 kr
Per vuxen

Städer nära Dresden

Meissen

Meissen

Pirna som inkluderar en å eller flod

Pirna

Andra platser som Dresden