Selangor

Malaysia
Selangor
Dansande eldflugor, Formel 1-tävlingar och förtrollande kalkstensgrottor är några av höjdpunkterna i en av Malaysias mest välutvecklade och varierande delstater.

Det är inte många stater i Malaysia som kan överträffa charmiga Selangor vad gäller antalet attraktioner. Här finns högteknologiska temaparker och shoppinggallerior, djungelstråk och tropiska stränder, gamla religiösa monument och museer. Med andra ord är det svårt att ha långtråkigt under resor till Selangor! Selangor ligger sju mil nordväst om Kuala Lumpur vid Malaysias västkust och har länge varit ett populärt resmål för huvudstadens invånare och utflyttade. Här finns några av landets främsta sevärdheter.

Besök gärna Malaysias nationalzoo under din resa till Selangor. Här finns över 450 olika djurarter. Barnen kommer att älska temaparkerna Kidzania och Sunway Lagoon. På Sepang International Circuit erbjuds en annan typ av adrenalinfylld spänning. Slå dig ner i publiken och titta på några av världens främsta racingförare som tävlar mot varandra i Formel 1 Grand Prix. Gå på en rundtur på stadion eller sätt dig bakom ratten själv och kör några varv med barnen på go-kartbanan.

Missa inte att utforska Batugrottorna, tre kalkstensgrottor med en enorm staty av Murugan, den hinduiska krigsguden, som står vid ingången. Om du vill få en fantastisk utsikt över staden ska du gå uppför de 272 trappstegen till Tempelgrottan. En annan förtrollande upplevelse får du under ett besök på Firefly Sanctuary. Varje kväll framför dessa pyttesmå insekter en fantastisk ljusföreställning. Du får se en storslagen ljusföreställning av ett helt annat slag när du besöker I-City, ett urbant projekt med skulpturer som skapats med miljontals olika LED-lampor. I detta område finns även en shopping- och nöjesanläggning.

Malaysias tropiska klimat gör att Selangor är ett behagligt resmål året runt, men stränderna längs Guldkusten kan du njuta av bäst mellan juni och oktober, då det inte är monsunsäsong. Selangor har goda flyg-, väg- och tågförbindelser med övriga delar av Malaysia, så det är enkelt att besöka regionen, antingen som en kort anhalt på väg mot andra mål, eller under en längre vistelse.

Populära städer i Selangor

Kuala Lumpur
Kuala Lumpur
Shopping, Restauranger och Familjevänlig
Den mångkulturella huvudstaden Kuala Lumpur bjuder på några av landets mest imponerande byggnader, historiska och kulturella sevärdheter och shopping i världsklass.

Saker att besöka

  • Kuala Lumpur-paviljongen
  • KLCC-parken
  • Petaling Street
Banting
Banting
Familjevänlig, Avkoppling och Vattenparker
Dags att resa! Upptäck nöjesparken, vattenparken och stränderna i avslappnande Banting.

Saker att besöka

  • Morib-stranden
  • Bukit Jugra-fyrtornet
Sepang som visar ett idrottsevenemang såväl som en man
Sepang
Restauranger, Trevliga människor och Budget
Med Malaysias främsta stadion för motorsport, byar, plantager och stränder kan du titta på Grand Prix-tävlingar eller uppleva hur landet är utanför Kuala Lumpur.

Saker att besöka

  • Sepang International Circuit
Klang
Klang
Affärsresor, Hamnar och Monument
Kom iväg till Klang! Upplev monumenten, båtutflykterna och sightseeingen.
Kuala Selangor
Kuala Selangor
Båtar, Fiske och Naturparker
Lyxiga Kuala Selangor kallar! Upptäck båtutflykter, parker, ruiner och mycket mer.
Semenyih
Semenyih
Tempel, Universitet och Natur
Semenyih kallar! Upptäck tempel, universitetsstämning, natursköna miljöer och mycket mer.