Siem Reap

Reseguide
Angkor Bayon presenterar ett tempel eller plats för dyrkan
Denna kambodjanska stad angränsar till den fascinerande arkeologiska parken Angkor, vilket gör den till en given destination på varje sydostasiatisk resa.

Allt fler väljer att resa till Siem Reap, tack vare stadens centrala läge och överflöd av kulturella aktiviteter.Med smeknamnet ”Stora porten till Angkor” är det inte konstigt att staden är mest känd för sin närhet till den arkeologiska parken Angkor som ligger mindre än sex kilometer bort. Här låg centrum för Khmerriket som existerade från 800-talet till 1400-talet. Den uråldriga stadens ruiner finns spridda runt parken och är inspirationen bakom många resor till Siem Reap. Angkor Wat-templet och Bayon-templet är områdets huvudattraktioner. Båda är täckta med vackra dekorationer och är mycket välbevarade. Plocka fram kameran vid Ta Prohm-templet – träden som växer på, och i, byggnaden bjuder på fantastiska fotomöjligheter. Man tar sig lätt till den arkeologiska parken från Siem Reap med buss, cykel eller tuk-tuk. I parken kan du till och med hyra en elefant att ta dig runt på. Staden Siem Reap har även annat att erbjuda. Se till att njuta av den lokala matlagningen. Många av restaurangerna har uteservering så att du kan koppla av utomhus på eftermiddagen medan du avnjuter en Khmer-curry. Avsluta kvällen i Red Lantern District, Siem Reaps centrala nöjesområde. Här kan man gå på allt från pubar som lockar med billig öl till barer i gammeldags stil som serverar påhittiga cocktails. Siem Reap är fullt med span där du kan få traditionella behandlingar och massage för att slappna av efter en lång dags äventyrande. Fyll din resväska med handgjorda varor som du hittar på gatumarknaderna. Området är specialiserat på siden och det är svårt att motstå de praktfulla tygerna, kläderna och inredningsobjekten som finns att köpa. Siem Reap International Airport har dagliga flyg till och från destinaitoner världen över. Besökare kan också ta bussar till staden från Vietnam, Thailand och Laos. Många väljer att ta en taxi från Kambodjas gräns om de reser genom flera länder.

Var kan jag bo i Siem Reap?

Kambodja som visar historiska element

Centrala Siem Reap

4,5/5(3 områdesrecensioner)

Det fantastiska nattlivet och de populära butikerna är bara ett par av höjdpunkterna i Centrala Siem Reap. Passa på att besöka Pub Street eller Old Market Area när du ändå utforskar området.

Centrala Siem Reap
Default Image

Wat Bo Area

Resenärer åker till Wat Bo Area för det fantastiska nattlivet, och du kan besöka berömda sevärdheter som Wat Bo och Apsara teater när du ändå är här.

Wat Bo Area