Kambodja

Reseguide
Kambodja som visar ett tempel eller plats för dyrkan och ruiner
Denna sydostasiatiska pärla fullständig svämmar över med historia och kultur, från uråldriga khmertempel till vild djungel, traditionella byar och livliga städer.

Kambodja är en fascinerande, sydostasiatisk destination där man hittar lämningar från den gamla khmerkulturen bland kokande, moderna städer, den magnifika landsbygden längs Mekong-floden och fantastiska stränder vid Thailandviken. Planera en resa till Kambodja för att se fantastiska tempel, arkeologiska underverk, imponerande bergskedjor och lummiga nationalparker. Åk på en kryssning utmed Mekong-floden och besök Phnom Penh, Kambodjas livliga huvudstad. Gör en djupdykning i Kambodjas förflutna och lär dig om landets tumultartade historia och den kambodjanska befolkningens okuvliga själ.

Resor till Kambodja bör innefatta ett besök i Phnom Penh, en modern stad vid floderna Tonlé Sap och Mekong. Beundra fransk kolonialarkitektur, promenera längs de gräsbeklädda flodstränderna och utforska färgglada marknadsplatser. Upptäck Nationella museet för khmerkonst, det Kungliga palatset och det vackra buddhistiska templet uppe på Wat Phnom-kullen. Lär dig något om Kambodjas blodiga historia på Choeung Ek – en minnesplats över de som dödades under Röda khmerernas styre.

Bege dig österut för att se några av landets vackraste landskap. Vandra genom djungeln i Kardemummabergen och se vattenfall och en enorm mangroveskog. Ta dig till stränderna i Koh Kong eller Sihanoukville och koppla av i den mjuka, vita sanden.

Följ Tonlé Sap norrut från Phnom Penh till Siem Reap, inkörsporten till templen i den arkeologiska parken Angkor. Parkens fascinerande ruiner från Khmerriket har anor ända tillbaka till 800-talet. Följ med på en guidad tur för att se otaliga hinduiska helgedomar och de magnifika spirorna i Angkor Wat. Njut av en oförglömlig solnedgång över templen.

Res österut till Ratanakiri-provinsens naturliga sevärdheter. Basera dig i Banlung och upptäck vulkansjön Yeak Laom, bergiga nationalparker, pittoreska vattenfall och buddhistiska monument.

Prova den läckra khmerer-maten, som är känd för sina söta och sura smaker och kokosmjölkssåser. Res till Kambodja i april för att delta i tre dagars firande kring khmerernas nyår.

Du når Kambodja med flyg via flygplatserna Phnom Penh International Airport och Siem Reap Airport. Det går också att komma till landet med bil, båt eller buss från Thailand, Vietnam och Laos. Använd taxi eller tuk-tuk för att utforska städerna. Tänk på att inte besöka Kambodja under monsunsäsongen, som varar från maj till oktober.

Populära städer i Kambodja

Phnom Penh presenterar mat
Phnom Penh
Floder, Shopping och Slott
Dags att resa! Upptäck museerna, slottet och kulturen i Phnom Penh.

Saker att besöka

  • Psar Thmei
  • Kungliga palatset
  • Självständighetsmonumentet
Phnom Penh presenterar en fontän, nattliv och ett torg
Phnom Penh
Floder, Shopping och Slott
Phnom Penh lockar till sig besökare med sina uråldriga reliker och tempel, sin turbulenta historia och sin moderna fart och fläkt.

Saker att besöka

  • Psar Thmei
  • Kungliga palatset
  • Självständighetsmonumentet
Siem Reap som inkluderar ruiner
Siem Reap
Barer, Tempel och Turer
Denna kambodjanska stad angränsar till den fascinerande arkeologiska parken Angkor, vilket gör den till en given destination på varje sydostasiatisk resa.

Saker att besöka

  • Angkor Wat