Singapore

Reseguide
Singapore
Besök den lilla staten Singapore som också är en stad, och som har många kulturella sevärdheter, fina byggnader, stora shoppingcenter och god streetfood.

Res till Singapore och utforska ett litet men framgångsrikt land. Moderna skyskrapor tornar upp sig mot horisonten, men de färggranna etniska distrikten vittnar om landets historia. Utforska stadens kulturella mångfald, provsmaka lokala specialiteter, åk ett jättelikt pariserhjul och koppla av på stränderna.

Tillbringa din semester i Singapore med att utforska stadens etniska områden. Upplev kultur, mat och shopping i det muslimska kvarteret Kampong Glam. Besök tempel och marknader i Little India och gå till butiker, restauranger och parker i Chinatown.

Ät som lokalbefolkningen i Singapores streetfoodstånd. Sätt dig på en plaststol vid matstånden och smaka på rätter som speglar nationens blandning av kinesiska, malaysiska, indiska och indonesiska influenser. Prova fiskhuvudcurry, köttsatay och bak chor mee, vilket är nudlar med malet kött och svamp.

Singapores trendiga butiker, stora varuhus och många shoppingcenter har allt att erbjuda och lockar till sig många shoppingsugna. Det största shoppingstråket är Orchard Road med designermärken, exklusivt mode, smycken och elektronik.

Strax utanför Singapores södra kust finns den lilla öresorten Sentosa. Besök stränder, promenera i naturen och åk attraktionerna i nöjesparkerna. Du tar dig till Sentosa med linbana från berget Faber. Du kan också promenera, köra eller åka kollektivtrafik över den korta vägbanken.

Under din semester i Singapore får du inte missa att betrakta staden uppifrån de imponerande sevärdheterna. Blicka ut över staden från en kapsel i det 165 meter höga pariserhjulet Singapore Flyer. Bege dig till utsiktsplattformen i Tiger Sky Tower.Gå över luftbron på den femtionde våningen i bostadskomplexet Pinnacle@Duxton. Se fartyg passera på Singaporefloden från Helix-bron.

Singapore ligger strax utanför Malaysias södra topp och är anslutet till fastlandet genom en vägbank. Det är lättast att resa till Singapore via Changi International Airport eller med vägtransport eller tåg från Malaysia. Singapore har en omfattande, effektiv och prisvänlig kollektivtrafik som tar dig till de flesta stora sevärdheter. Du kan också ta dig runt med taxi, cykel eller hyrbil. Besök Singapore och utforska nöjesattraktioner, butiker, mat och kultur.

Populära städer i Singapore

Singapore
Singapore
Shopping, Trädgårdar och Chinatown
Singapore kallar! Upptäck småbåtshamnen, trädgårdar, museer och mycket mer.

Saker att besöka

  • Marina Bay Sands Casino
  • Merlion
  • Marina Bay Sands Skypark

Populära sevärdheter i Singapore

Singapore

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: