Strömstad

Reseguide
Strömstad
Närheten till havet gör att Strömstad bjuder på spännande naturupplevelser året om. Här kan du kombinera sol och bad med utflyktsmål och shopping.

Res till charmiga Strömstad och utforska Bohuslän och västkusten! Staden är ett populärt turistmål, speciellt under de varma sommarmånaderna då gästhamnen och campingarna är fulla av liv, men här finns det mycket att göra oavsett årstid. Shoppa i vad som är Sveriges fjärde största handelstad – här hittar du både stora shoppingcenter och mysiga små butiker. Strömstads stadsliv bjuder även på mysiga kaféer och restauranger som tar vara på närheten till havet och serverar färsk fisk och skaldjur året om.Ta båten till Kosteröarna som ligger i Strömstads ytterskärgård. Båtar till både Nord- och Sydkoster avgår från stadens hamn dagligen och väl på plats möts du av ett praktiskt taget bilfritt skärgårdsparadis som är perfekt för dig som vill cykla eller vandra. Skärgården omfattar hundratals öar och skär och hyser Sveriges första marina nationalpark. Kosterhavets nationalpark omfattar landets artrikaste havsområde med rofylld natur och fantastiska vyer över det vackra Kosterhavet.Vill du sträcka på benen under din vistelse i Strömstad kan du vandra längs den 36 mil långa Bohusleden som går genom Bohusläns vackra inland. Gå på upptäcktsfärd i fornminnesmiljöerna vid Blomsholms säteri eller utforska friluftsmuseet i Strömsdalen. Lär dig mer om stadens historia på Strömstads museum, som ligger i en ståtlig byggnad vid Strömsån, eller besök konsthallen Lokstallet.Oavsett om du tillbringar en vecka eller en weekend i Strömstad får du inte missa fascinerande Alaska som ligger på Nord Långö. Anläggningen består av skapelser av natursten och snäckor och byggdes av guldgrävaren Hilma Swedahl efter att hon återvänt till Strömstad efter 30 år i Alaska.När du bokat en resa till Strömstad är det lätt att ta sig hit. Motorvägen E6 passerar strax utanför staden och det finns gått om bussförbindelser. Du kan även ta Bohusbanan från Uddevalla eller Göteborg eller välja att flyga till Rygge internationella flygplats i Norge, som ligger 50 kilometer från centrum.Strömstad är en utmärkt bas när du vill utforska allt som norra Bohuslän har att erbjuda. Njut av kultur, shopping och den vackra och rogivande skärgården när du väljer att åka på en weekendresa till Strömstad!

Nordby Hotell
Nordby Hotell
3 out of 5
Nordby, Stromstad
Priset är 1 845 kr per natt mellan 16 juni och 17 juni
1 845 kr
per natt
16 juni - 17 juni
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Strömstad. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära ...
7,8/10 Good! (1 191 recensioner)
Besviken på området
"Det stod ingenting om att det var en byggarbetsplats och att vi skulle få vår frukost i en papperspåse. Det var total renovering att gamla Rasta, där vi bodde för ett antal år sedan, då kunde vi äta där och det var en helt annan frukost än nu. Längan vi bodde i var den samma som sist."

Recension från 7 juni 2024

Nordby Hotell
Strömstad Spa & Resort, An Ascend Member
Strömstad Spa & Resort, An Ascend Member