Taipei

Reseguide
Taipei
Taipei är Taiwans underhållande huvudstad och är en stad full av moderna gallerior, uråldriga tempel, ståtliga palats och nattmarknader.

I Republiken Kina, också känd som Taiwan, delar huvudstaden Taipei platsen för en uråldrig sjö med New Taipei City. Tamsui-floden går genom båda städerna, som är separata administrativa enheter.

Med kräftans vändkrets strax söder om staden har Taipei heta somrar och varma vintrar, och fuktigt väder året runt.

Den demokratiska nationen Taiwan hävdade oberoende från det kommunistiska Kina efter andra världskriget och är nu en rik ö. Taipei har ett välfungerande transportsystem, en datorkunnig befolkning och en unik kultur.

Cirka sex miljoner människor åker på resor till Taipei varje år. Många beger sig direkt till stadens storslagna skyskrapa, Taipei 101, National Palace Museum och den ståtliga Chiang Kai-shek Memorial Hall (Chiang Kai-sheks minneshall) i centrum.

I sydöst är teodlingarna i Maokong-området en annan favoritdestination för de som väljer att resa till Taipei. Lär dig mer om hur världens favoritdryck odlas och ta sedan en tur ombord på Maokong-gondolen för panoramautsikt över Taipei.

Gondolen stannar till vid det enorma Taipei Zoo, som man kan se i den Oscar-vinnande Berättelsen om Pi från 2012. Informationsskyltar visar dig vilka verkliga djur som medverkade i detta 3D-spektakel och du kan komma öga-mot-öga med inhemska svartbjörnar.

Besök Shilin-nattmarknaden för att höra gatuförsäljare ropa ut sina specialiteter på mandarin och passa på att beställa utsökt kinesisk mat, som ugnsstekt anka eller nudelsoppa. Givetvis måste ett tempelbesök ingå i dina resplaner. Beundra de buddistiska drakskulpturerna i Longshan-templet och se hur det avskalade innandömet i Konfucius-templet gör verklighet av filosofin att vara nöjd med det lilla.

Taipei är värd för många festivaler och i den femte månmånaden, kring tiden för drakbåtsfestivalen, kan du fotografera traditionella båttävlingar.

Taiwan är en delfinformad ö i norra Stilla Havet som ligger en kort flygresa från Hong Kong. Från Taipei är det lätt att flyga till var som helst på ön.

Var kan jag bo i Taipei?

The Okura Prestige Taipei
The Okura Prestige Taipei
5 out of 5
9 Nanjing E. Rd., Sec. 1, Taipei, 10450
Priset är 1 743 kr per natt mellan 5 jan. och 6 jan.
1 743 kr
per natt
5 jan. - 6 jan.
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Taipei. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och 3 restauranger. Våra gäster brukar ...
4,7/5 Exceptional! (1 003 recensioner)
舒適的飯店
"雖然被安排在梯間旁的房間,但並沒有因此而被吵到,仍然安靜、好睡。唯一的缺點是電梯都要等蠻久。"

Recension från 6 dec. 2022

The Okura Prestige Taipei
Caesar Park Hotel Taipei
Caesar Park Hotel Taipei
4 out of 5
38 Chung Hsiao West Road Section 1, Zhongzheng, Taipei, 100
Priset är 920 kr per natt mellan 8 jan. och 9 jan.
920 kr
per natt
8 jan. - 9 jan.
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Taipei. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 restauranger och fullständigt spa. Våra gäster brukar tala ...
4,2/5 Very Good! (1 005 recensioner)
"隔音效果不好,還有水管聲"

Recension från 5 dec. 2022

Caesar Park Hotel Taipei
Caesar Metro Taipei
Caesar Metro Taipei
4 out of 5
No.167, Bangka Blvd., Wanhua Dist., Taipei, 10851
Priset är 704 kr per natt mellan 5 jan. och 6 jan.
704 kr
per natt
5 jan. - 6 jan.
Detta hotell har 4 stjärnor och ligger i Taipei. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och utomhuspool. Våra gäster brukar tala väl om ...
4,3/5 Excellent! (1 002 recensioner)
대중 교통이 이용이 편해요.
"주변 교통이 매우 편리하고, 방이 깨끗합니다. 단점은 방이 좀 좁고, 주변에 식당이 별로 없습니다."

Recension från 4 dec. 2022

Caesar Metro Taipei
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Leofoo Residences
Leofoo Residences
4 out of 5
No. 38, Sec. 1, Nangjing E. Rd., Taipei, 104
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Taipei. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. Våra gäster ...
4,2/5 Excellent! (1 420 recensioner)
Bra hotell nära det mesta
"Nära till tunnelbanan och 7 Eleven. Hotellet har värderat design före funktion. Varmvattnet kom och gick, till slut fanns inget varmvatten. Frukosten är ok men enahanda."

Recension från 25 dec. 2017

Leofoo Residences
THE TOP Modern
THE TOP Modern
3 out of 5
No. 201, Sec. 4, Zhong Xiao East Road, Taipei, 106
Detta lägenhetshotell har 3 stjärnor och ligger i Taipei. Här har du tillgång till gratis wi-fi, tvättmöjligheter och tv. De populära sevärdheterna Taipei 101 ...
3,5/5 Good! (2 recensioner)
位置很好
"隔音真的很差,地理位置非常好,房間內設備基本齊全。使用自助式退房也很方便"

Recension från 15 aug. 2022

THE TOP Modern
Gloria Residence
Gloria Residence
4 out of 5
No.359, LinSen North Road, Taipei, 104
Detta lägenhetshotell med familjevänlig profil har 4 stjärnor och ligger i Taipei. Här har du tillgång till gratis wi-fi, rumsservice och reception (öppen dygnet ...
4,5/5 Wonderful! (603 recensioner)
Great for longer family stay.
"Happy we chose a serviced apartment type hotel with washing machine and small kitchen for our family stay."

Recension från 3 jan. 2019

Gloria Residence
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Taipei